Kolon kanserine sebep oluyor! DNA'nıza zarar veriyor

Bilimsel araştırmalar, işlenmiş gıdalarda yaygın olarak kullanılan bazı yağ çeşitlerinin kolon kanseri riskini artırabileceğine işaret ediyor. Uzmanlar, özellikle genç yaş gruplarında görülen kolon kanseri vakalarındaki artışın, beslenme alışkanlıkları ve bu tür yağların yoğun tüketimiyle bağlantılı olabileceğini belirtiyor.

Kolon kanserine sebep oluyor! DNA'nıza zarar veriyor
Kolon kanserine sebep oluyor! DNA'nıza zarar veriyor
GİRİŞ 07.06.2026 10:43 GÜNCELLEME 07.06.2026 10:47

Özellikle genç yaşlarda görülen kolon (kalın bağırsak) kanseri vakalarındaki artışın nedenleri üzerine dikkat çeken bir değerlendirme yayımlayan Business Insider, işlenmiş gıdaların önemli risk faktörlerinden biri olduğuna işaret etti.

Dünyaca ünlü dizi Türkiye'ye geliyor! Ekrana kilitleyecekDünyaca ünlü dizi Türkiye'ye geliyor! Ekrana kilitleyecek

KOLON KANSERİNE SEBEP OLUYOR! DNA'NIZA ZARAR VERİYOR

Dergiye konuşan ve konu üzerine çalışmalar yürüten Dr. Deepak Vadehra, aşırı işlenmiş gıdalarda kullanılan bazı yağ türleri ile erken yaşta ortaya çıkan kolon kanseri vakaları arasında güçlü bir bağlantı tespit ettiklerini söyledi.

Vadehra, 1990'lı yıllara kıyasla çok daha fazla genç hastaya kolon kanseri teşhisi konulduğunu belirterek, yapılan incelemelerde hastaların beslenme alışkanlıklarının benzerlik gösterdiğini ifade etti. Özellikle işlenmiş ürünlerin yoğun tüketiminin, genç bireylerde kolon kanseri riskini artıran etkenlerden biri olarak öne çıktığını vurguladı.

Uzman isim ayrıca, birçok hastada kanserin ancak ileri evrelerde fark edildiğine dikkat çekerek, konunun daha kapsamlı araştırmalarla ele alınması ve erken teşhis konusunda farkındalığın artırılması gerektiğini söyledi.

Kübra Yılmaz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kübra Yılmaz

Editör Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • mişmiş 53 dakika önce Şikayet Et
    Gıda bakanlığı ve Tarım bakanlığı mutlaka birbirinden ayrılması lazım. 5 yaşındaki çocuklarda böbrek hastalığı olur mu? Su gibidir onların organları. Ama gel gelelim ki ülkemizdeki gıda terörü sürekli büyüyor. Zehirliyor. Öldürüyor. Yeter artık ne zaman duyarlı hale geleceksiniz. Şu palm yağını, çin tuzunu, fruktozu yasaklayın. Beyaz ekmeği yasaklayın. Topaklanmayı önleyiciyi yasaklayın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul'da koku gelen evde 30 milyonluk sır açığa çıktı! Ekipler şoke oldu
Aziz Yıldırım kürsüden seslendi! "Eğer yarın Hakan Safi seçilirse..."