Erdoğan'ın NATO'da hediye ettiği silah dünyanın gündeminde! Adını üretilen ilden alıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi'nde liderlere özel bir altıpatlar hediye etti. Dünyanın gündemine oturan tabanca ilk olarak Gümüşhane'de üretilmişti. İşte çok konuşulan silahın merake dilen geçmişi ve özellikleri
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'da gerçekleşen NATO Liderler Zirvesi'nde liderlere hediye ettiği silah dünyanın gündeminde.
Hediye edilen her bir tabanca, liderlerin isimleri işlenerek özel olarak hazırlandı.
Geçmişi 90'lı yıllara dayanan silah, Türkiye'de üretilen ilk altıpatlar olma özelliği taşıyor.

KÜSSAN TARAFINDAN TASARLANDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderlere hediye ettiği silahın ilk üretimi 90'lı yıllarda Gümüşhane'de yapıldı.
Silahın tasarımı Kürtün ilçesine faaliyet gösteren Kürtün Silah Sanayii ve Ticaret AŞ. kısa adıyla KÜSSAN'a ait.
Şirket bölgedeki yerel üretim kabiliyetini endüstiyel boyuta taşımayı ve Türkiye'nin toplu tabanca segmentindeki dışa bağımlılığını azaltmayı amaçlıyordu.

SİLAHIN ADI GÜMÜŞHANE'DEN GELİYOR
Silaha verilen Gümüşay adı ise ilk üretiminin yapıldığı Gümüşhane'den geliyor.
Gümüşay, ilk olarak 1950'lerde üretilen ve en çok bilinen revolver modellerinden biri kabul edilen Amerikan Colt Python üzerine inşa edilmişti.
Silahın pazarlaması için o dönem Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) ile bir ortaklık da yapılmıştı.
NADİR BİLİR KOLEKSİYON PARÇASI OLARAK KABUL EDİLİYOR
Ancak 90'ların sonu ve 2000'lerin başında ekonomik darboğaz yaşayan KÜSSAN faaliyetlerine son vermek zorunda kalmıştı.
KÜSSAN'ın batmasının ardından elde kalan nadir ve özel üretim altıpatlar Gümüşay tabancalar ise MKE envanterine alındı.

Üretimi duran ve piyasada az bulunan Gümüşay .357 Magnum silah meraklıları arasında nadir bir koleksiyon parçası olarak kabul ediliyor.
SİLAHIN BALİSTİK ÖZELLİKLERİ
Silah dünyasının en çok bilinen Colt Python'ın hatlarını taşıyan Gümüşay, kabzasındaki kendine has manuel emniyet mandalıyla öne çıkıyor.
Gümüşay, namlu boyuna ve mühimmat tipine bağlı olarak mermiyi saniyede 350 ila 440 metre arasında çok yüksek bir ilk hızla fırlatarak standart tabancaların önüne geçiyor.
-
BERK 1 ay önce Şikayet EtBöyle bir liderimiz olduğu için Allah'a ne kadar şükretsek azdır.Beğen Toplam 3 beğeni
-
ismet badem 1 ay önce Şikayet EtBizim ilçenin silahıydı, babam da kısa namlusunu almıştı. Çok fena sesi çıkardı ve mermisi çok büyük ve ucu küttü. Akrabalardan da çalışanlar vardı fabrikada ama o zamanlar pazarlaması vs iyi yapılamadığı için kapanmıştı. Bu vesileyle tekrar açılır belki...Beğen Toplam 6 beğeni
-
M.Y 1 ay önce Şikayet EtDünya 5 patlamaz. ALTI PATLAR demiş.Beğen Toplam 1 beğeni
-
YDZ4118 1 ay önce Şikayet EtReis burda diyorki Dünya beşten büyüktür ayağınızı denk alın hesaplarınızı ona göre yapın.!!!Beğen Toplam 9 beğeni
-
İdris 1 ay önce Şikayet EtBurda reis diyorki artık silah mühimmat işi bizde anlayana.Beğen Toplam 16 beğeni