İki taşla bir Bush'u vuramadı (!)

Dünyada günün konusu, Iraklı gazeteci Zeydi'nin Bush'u ayakkakbı yağmuruna tutması oldu. Ama Zeydi Bush'u vuramayınca eleştirilerin odağı da oldu...

GİRİŞ 15.12.2008 13:05 GÜNCELLEME 15.12.2008 13:05
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Irak'ta, dün basın toplantısı sırasında ABD Başkanı George WasBush'a ayakkabılarını fırlatan Iraklı gazeteci Muntasar El Zeydi tüm dünyanın gündeminde. Yaptığı hareketle bir anda mazlumların ve mazlumların yanında olan insanların kahramanı olan meslektaşımız Zeydi'ye eleştiriler de gelmiyor değil.

9 günlük tatilin ardından ilk iş günü haber mutafağımızın en baş köşesine koyduğumuz bu eylemi ele alan editörlerimiz çok ilginç espiriler de üretti.

Zeydi'nin tüm mazlum Irak halkı adına yaptığı bu bireysel eylemin hedef olarak başarısızlıkla sonuçlanmasından duyulan üzüntü; "
İki taşla bir Bush'u vuramadı..." sözünü söyletti.

Çünkü böyle bir eylemi gerçekleştirmek, Bush gibi bir lidere karşı, üstelik Irak'ta gerçkleştirmek bir daha nasip olmaz..

İnsanlığın ayaklar altına alındığı Irak'ta, Bush'a ayakkabı atma cesaretini gösteren Zeydi'yi iyi antrenman yapmadığı için 'kınıyoruz...'(!)

İŞTE IRAKLI GAZETECİ ZEYDİ'NİN AYAKABI AÇILIMINA SİZDEN GELENLER...

- Bush, işgal ettirdiği İslam alemine atığı bir taşla iki kuşu vuruken (Mezhep kavgası, iç çatışma, Kürt sorunu) Zeyd iki taşla bir Bush'u vuramadı...

- Suudi Arabistan'da Irak'ın "14 Aralığı uluslararası ayakkabı günü" ilan etmeyi düşündüğü yolundaki mesajlar yayılmaya başladı.

- Bence ayakkabılarını bağdat sıcağında 5-6 gün ayaklarından çıkarmadan atsaydı daha etkili olurdu.Bide yüzüne gelseydi keşke. (İzzet Hakkı)

- Eskiden atarilerde ördek avlama oyunu vardı. vuramayınca bi köpek çıkıp gülüyodu. bi an o geldi aklıma. e tabi elin ırağında nerde bulucan atariyi. (Muzaffer Sağlık)

- Zeydi, ayakkabbılarını Bush kendisine doğru bakarken atıyor. Oysa video dikkatlice izlendiğinde, ayakkabı atımından iki saniye önce Bush, Maliki ile kürsüde konuşuyor. Zeyd eylemini bu esnada gerçekleştirsi ilk ayakkabının Bush'un sağ kulağının tozuna inmesi hiçten değil... Ne de olsa Müslüman. Bırakın savaşı, eylem bile olsa düşmanını arkasından vurmayı züll addediyor... (Yusuf Zülküfoğlu)

- Bence bush anteremanlıymış baksanıza arka arkaya gelen taşlara nasılda refleks gösterdi.. bence bekliyodu çünkü hakettiğini biliyoo. (Bir Dost)

- Artık gazetecilikte yeni bir tarz açıldı. Eski gazetecilerin "pabucu" dama ya da Bush'a! Adam en azından ayakkabısını atmış, "Demokrasi getirdik" diye çamur atmamış ya! (Mehmet Ulutürk)

Karavanacı Gazeteci Zeydi'yi 'eleştirmek'(!) ve bir kaç gün içinde tüm kainatta fenomen haline gelecek bu eylemine farklı bakış açılarını eklemek isteyenler haberimize her türlü katkıyı yapabilir...

KAYNAK: HABER 7
YORUMLAR 41
  • nafih güngen 14 yıl önce Şikayet Et
    zeydi süpersin ama. geşke hedefi tuttursaydın da bush aşağlık insanı acı çekmenin ne demek olduğunu bilseydi bir an olsa bile gerçi papuç yarası kurşun veya roket yarası kadar acımaz ama yinede acı acıdır küçüğü bile bir ders verirdi o önemsiz karekter lidere
    Cevapla
  • Serkan Ayhan 15 yıl önce Şikayet Et
    oyum ona. Bu seneki altın ayakkabı ödülünü bu gazeteciye vermeliler...
    Cevapla
  • KAZAK ABDAL 15 yıl önce Şikayet Et
    GUANTANAMO YA GÖTÜRÜLMESİN!?. Bütün dünyada insan hakları adına eylem yapan,demeç veren sivil toplum kuruluşlarını bu kişiye karşı yapılabilecek insanlık dışı uygulamalara duyarlı olmaya çağırıyorum!30 bin kişinin katili bir caniyi emperyalist çıkarları için meşru göstermeye çalışan taşeronlara inat bu olaya gereken hassasiyet ve ilgi hükümetler düzeyinde de gösterilmelidir!
    Cevapla
  • kevser akşit 15 yıl önce Şikayet Et
    Allah bu arkadaşı korusun.. göz göre göre bişey yapamazlar gibi gelio ama dağıtmasalar bari adamı.
    Cevapla
  • fahrettin aslan 15 yıl önce Şikayet Et
    bastıgın dalı kesmek buna derler. eee sayın bush iraklıya getırdıgın özgurluk bu işte tebrık edıyorum sayın bush demekki irak halkı bayagi özgürleşmış ayakkabıcıya hiç kıymaya hakkın yok suratına tükürsede bişey demeye hakkın yok çünkü bu özgurluktür keşke insanlık bir birine saygı göstermeyı ahlaklı olmayı düşmanına gül atmayı özgürlügü yenıden tanımlamayı yapsaydında bunu yaysaydın ırask halkına aşilasaydın ırak halkına şiddet kavgadan başka ne aşılandınki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa'ya son üç yılda gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu
Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem! Her ay hesaplanacak