Boşanma şampiyonu il hangisi?

Boşanma olaylarıyla ilgili hergün bir haber okur ya da izlersiniz. Peki boşanmaların en çok yaşandığı ilin hangisi olduğunu merak ediyor musunuz? Yanıtı haberimizde.

Boşanma şampiyonu il hangisi?
Boşanma şampiyonu il hangisi?
GİRİŞ 08.07.2009 09:31 GÜNCELLEME 08.07.2009 09:31
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Türkiye'de  yüzde 1.4 olan boşanma hızı İzmir’de yüzde 2.5 olarak gerçekleşti. Ege Bölgesi de yüzde 2.1’le Türkiye ortalamasının üzerine çıktı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre ülke genelinde 2007’de 1.34 olan boşanma hızı, 2008’de 0.6 puan artışla 1.40’a, İzmir’de ise yüzde 2.39’dan 0.14 puan artışla yüzde 2.53’e yükseldi.

İzmir'i, Aydın, Denizli, Muğla ve Ankara yüzde  2 ile takip etti. İzmir’de en çok boşanma erkeklerde 30-34, kadınlarda ise
25-29 yaşlarında oldu. Boşanma sayısı bir önceki yıla göre 8 bin 563’ten 9 bin 531’e yükseldi.

Ülkede ilk evlenme yaş ortalaması 22.9 iken İzmir’de 23.7 olarak belirlendi. Ortlama yüzde 9.03’lük evlenme oranı, İzmir’de yüzde 8.5 oldu.

Pek çok etken var

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Tatlıdil, Türkiye’de yaşanan hızlı kentleşme ve yoğun göçle toplumsal değerlerde değişim yaşandığını, ekonomik kriz gibi tetikleyici faktörlerin boşanma oranını artırdığını söyledi

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 13
  • canan Türe 14 yıl önce Şikayet Et
    doğru ama. Evet din kurallarının ihmal edildigi bütün toplumlarda boşanma oranı yüksektir.Yine evet çalışan kadınlarda da boşanma oranlarıda yüksektir.Çalışan kadınların üzerindeki baskılar neredeyse iki kat daha fazladır.Erkekler anlamazlar yorgunluktan kadınsın yapacaksın fikir almazlar erkege ittat edeceksin bu durumda kadın kaldıramaz .ekenomik güvencede var .Paylaşmak dururken neden sıkıntı çekeyim .huzurlu yuvasını kim terk eder Beyler isterseniz bir düşünün
    Cevapla
  • mucteba geylani 14 yıl önce Şikayet Et
    Aslında Pekte supriz değildi. Habere bakmadan başlığı gördüğümde tahmin etmiştim hangi il de oranın fazla olduğunu.Çünkü islamı en az yaşayan şehirlerin başında gelir.ONun için doğal olaak sadakatsizlikler,huzursuzluklar buralarda yaşanır ve dolayısıyla boşanmalarda buralarda yaşanmış oluyor.
    Cevapla
  • hilmi özdil 14 yıl önce Şikayet Et
    deniz efeye. aksine akdenizliyim gayet sıcağım da memleketin de her yeri bir aynı zamanda senin yapmış olduğun yorumda pek sağlıklı değil egelileri hedef haline getirmiyoruz biz.niye alındıysan böyle:))))
    Cevapla
  • deniz efe 14 yıl önce Şikayet Et
    hilmi özdile. egeli olmadığın için ya bu denli büyük bi iç soğuma yaşıyosun..sırf egeliyiz diye dinsize çıkaracaksınız insanların adını..kalplerini kırdığınız müslüman kardeşlerinizin vebalini düşünün biraz..
    Cevapla
  • Hüseyin Güler 14 yıl önce Şikayet Et
    LONG VEHICLE. geniş arkadaşlar biraz ondan olsa gerek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arda Güler gol sevincinin anlamını açıkladı! İslam alemini gururlandıran mesaj
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin