Kravat kullanmanın incelikleri
Erkeklerin vazgeçilmez aksesuarlarından olan kravatı kullanırken şu kurallara dikkat etmeli.

Alışverişte kravat diyip geçilmemmeli özenle ve itinayla seçilmelidir.
Resmi bir yerde çalışıyorsanız mikili, pokemonlu, özel amblemli gibi kravatlar seçilmemelidir. Modası geçmeyen çok iddalı olmayan model ve renkler tercih edilmelidir.
Gevşek bağlamayın
Düz renkler, küçük puantiyeler, diyagonal çizgiler sizi uzun süre yanlız bırakmayan modellerdir. Kravat boyu kemer tokası üstünde olmalıdır. Kravatı iyi bağlamak için gömleğin en üst düğmesini mutlaka kapalı tutmak gerekir.
Kravat gevşek bağlanmamalıdır. Kravatın kalitesini anlamak için içini çevirip el dikişlerine ve astarına bakmak gerekir.
Astar sarkmıyorsa, kenar dikişleri sağlamsa ve bir elimizin işaret parmağı üzerinde kravatı aşağı sarkıtarak tutarken, kravat düz duruyor, sağa sola dönmüyorsa, o kravat kaliteli kravattır.
Kravatın kumaşı diyagonel kesilmiştir. Sağa sola dönmüyordur. Dolayısıyla çabuk esnemeyecek ve şeklini kaybetmeyecektir. Kravat kumaşı düz kesilmişse, parmağımızın üstünde düz tuttuğumuzda sağa sola döner ve kısa zamanda şeklini yitirir. El yapımı kravatların içinde ayrıca kravatın şeklini korumaya yarayan bir halka şeklinde iplik bulunur.
Kravatınızın düz durması için kravat iğnesi kullanabilirsiniz.Kravat iğneniz sade olmalıdır.
Hanımlar da kullanıyor
Artık kravatı hanımlar da kullanıyor maskülen bir tarz oluşuyor. Siyah bir takım elbisenin içine, sadece jean pantolon giyip üzerine beyaz bir gömlekle veya mini bir etek ve üzerine
kravat doğum günlerinde güzel bir armağan olabilir. Ama alacağınız kişinin tarzını iyi bilmeniz gerekir ki aldığınız kravat yerini bulsun.
Kravat kullanmanın incelikleri
* Kravat ucu, pantolon kemerinin alt hizasına gelecek şekilde bağlanmalı.
* Çözüldüğü zaman ilk boyuna geri dönmeli.
* Çıkarması kolay olmalı.
* Rutubetli yerlerde bırakılmamalı.
* Kesinlikle ütülenmemeli (Kuru temizleme esnasında pr eslenmemeli)
* Geceleri kesinlikle bağlı bırakılmamalı.
* Örgü kravatlar, uzamasını engellemek için yuvarlak şekilde muhafaza edilmeli.
* Kot pantolonla birlikte, bez kumaştan yapılmış sportif bir model tercih edilmeli.
* Kravat düğümü çekiştirilerek açılmamalı.
* Asla astarı görünmemeli.
* Her zaman gömlekle tezat oluşturmalı fakat abartıya kaçıcak bir seçim de yapılmamalı.
* Diyagonal dokuma kravatlar takım elbiselerle kullanılmamalı.
Giysilerimizin bakımı için öneriler
Kıyafetlerimize güzel bakmalıyız. Bütçenizin bir kısmını kıyafetlere ayırırsınız ve bazen zorlar ve gereksiz sıkıntılara düşersiniz. O yüzden de giysilere özen gösterip özellikle klasik parçalarınıza uzun yıllar giyebilesiniz diye onların bakımını ihmal etmeyin...
1-Giydiğiniz kıyafetlerin içindeki etiketkeri mutlaka okuyun. Etiketlerin üzerindeki talimatları yerine getirirseniz,giysilerinizi uzun süre bozulmadan giyebilirsiniz.
2-Kıyafetlerinizin üzerine dökülen yemek lekelerini çıkarmaya çalışıp daha kötü sonuçlar almamak için kuru temizlemeye gönderin ama kesinlikle lekenin ne lekesi olduğunu söyleyin.
3-Kıyafetlerinizi doğru askılara asın. Kıyafetiniz ne kadar ağırsa askıda o kadar ağır ve sağlam olmalıdır.
4-Kıyafetinizin üzerine koku sinmişse ve buruşmussa giysinizi buharlı bir banyoda kısa bir süre tutun. Buhar hem kokuyu alır, hem de kırışmış kıyafetlerinizin açılmasını sağlar.
5-Kravatları özel askılarda korumalısınız.
6-Giydiğiniz yünlüleri 6 -7 giyişte temizleyip öyle giyin.
7- Kışlık giysilerinizi kaldırırken naftalinle koruyun.
8-Ayakkabılarınızı, çizmenizi kalıplara koyarak saklayın.