36 yıl sonra elini yeniden kullanabilecek

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde bebekken üzerine kaynar su dökülmesi sonucu elinde kalıcı hasar oluşan hasta, Devlet Hastanesi'nde yapılan mikro cerrahi operasyonuyla 36 yılın ardından sağlığına kavuştu.

36 yıl sonra elini yeniden kullanabilecek
36 yıl sonra elini yeniden kullanabilecek
GİRİŞ 23.01.2013 16:32 GÜNCELLEME 23.01.2013 16:32

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde 6 aylık bebekken kaynar su dökülmesi sonucu sağ elinin eklemleri donan Ayhan Güner (36), başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu. Tıp dilinde 'eklem kontraktürü-syndactili' adı verilen el deformasyonu, Bozüyük Devlet Hastanesi'nde 7 saat süren mikro cerrahi operasyonuyla giderildi.

Gerçekleştirilen başarılı operasyon sonrasında fizik tedavinin de sonuçlanmasıyla hastanın yıllar sonra elini yeniden kullanabileceği bildirildi.

Ayhan Güner, maddi imkansızlıklar ve çeşitli sebeplerden ötürü 36 yıl boyunca tedavi olamadığını anlatarak, "6 aylıkken sıcak su dökülen elimi 36 yıldır kullanamıyordum. Bugüne kadar gerek maddi imkansızlıklar gerekse çeşitli sebeplerden dolayı tedavi olamadım. Bugün teknolojinin gelişmesiyle birlikte sağlık sektöründe çok büyük gelişmeler yaşanıyor. Yaptığım araştırmalar sonrasında Bozüyük'teki hastanemizde bu ameliyatın yapılabileceğini öğrendim. Plastik cerrahi uzmanımız ile yaptığımız görüşmenin ardından bu ameliyatı olmaya karar verdim. Biraz riskli ve tehlikeli bir ameliyat olmasına rağmen, doktorumuz Mahmut Nuri Karatopak ve ekibi başarılı bir operasyonla elime fonksiyonunu yeniden kazandırdı. Fizik tedaviyi de tamamladıktan sonra elimi kullanabileceğimi söylediler. 36 yıl sonra elimi tekrar kullanabileceğim için çok mutluyum. Bu operasyonda emeği geçen doktorumuz ve hemşirelerimize ve hastane personeline çok teşekkür ediyorum" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor