Sosyal belediyeciliğin örneği: Haliliye Belediyesi

Hayatın her alanında vatandaşlara dokunacak projeleri hayata geçiren Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın ilçeye kazandırdığı Ahmet Yesevi Sosyal Yardım Kompleksi hizmet vermeye başladı.

GİRİŞ 26.11.2023 09:45 GÜNCELLEME 26.11.2023 18:46
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Hayatın her alanında vatandaşlara dokunacak projeleri hayata geçiren Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın ilçeye kazandırdığı Ahmet Yesevi Sosyal Yardım Kompleksi hizmet vermeye başladı. Glutensiz Ekmek Fırını, Sosyal Market ve Aşevi ile binlerce haneye hizmet ulaştırılırken, Ekmek Üretim Tesisiyle de günlük 6 bin ekmek üretiliyor.

Şanlıurfa’nın Haliliye İlçe Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın seçim sözü olan eserler hayata geçiriliyor.

Vatandaşlara dokunacak projelerin kısa süre içerisinde hayata geçirildiği Haliliye Belediyesi tarafından yükselen projelerden biri olan Ahmet Yesevi Sosyal Yardım Kompleksi ile binlerce haneye ulaşılıyor. İçerisinde yer alan Glutensiz Ekmek Fırını ile çölyak ve PKU’lu aileleri yalnız bırakmayan Haliliye Belediyesi, Sosyal Market ve Aşevi hizmetiyle vatandaşların hayır duasını alıyor. Sosyal Market ile yaklaşık 30 bin haneye ulaşan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Aşevinden çıkan günlük 3 çeşit yemeği ise sefer taslarıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Haliliye’ye kazandırılan eser ve hizmetlerle ihtiyaç sahibi ailelerin her zaman yanlarında olduklarını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, hayata geçirilen Ahmet Yesevi Sosyal Yardım Kompleksi ile binlerce aileye ulaşıldığını belirtti. Başkan Mehmet Canpolat, “Yeni bir tesisi şu anda kazandırıyoruz. Mevcut tesisimiz Sırrın Mahallesindeydi. Şu anda da Ahmet Yesevi Sosyal Yardım Kompleksi başlığı altında üst katında kapalı semt pazarı ve otopark, alt katında yaklaşık 2 bin metrekarenin içerisinde 10 bin kişilik aşevi, glütensiz ekmek fırını, sosyal market, idari birimler dahil olmak üzere inşallah açacağız, vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Haliliye; Şanlıurfa’nın en büyük ilçesi, gün geçtikçe de nüfusumuz artıyor ve büyüyor. Bu aileler de, ‘benim bir belediyem olsun’ diyor. Ve aynı zamanda eser ve hizmet belediyeciliği anlamında bir taraftan eser, bir taraftan da vatandaşlarımızın ayağına hizmeti sermenin gayretini yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Sosyal Yardım Kompleksi içerisinde yer alan ve yaklaşık 4 bin haneye hizmetin götürüldüğü Aşevinin ekmek ihtiyacını karşılamak için de adım attıklarını müjdeleyen Başkan Mehmet Canpolat, Ekmek Üretim Tesisi kurduklarını aktardı. Haliliye’ye kazandırılan eser ve hizmetlerle ihtiyaç sahibi ailelerin yanlarında olduklarını kaydeden Başkan Mehmet Canpolat, “Bir de bu vatandaşlarımızın ekmek ihtiyacını karşılamak adına, gördük ki biz Haliliye Belediyesi olarak kendi kendine yeten bir belediye olmamız gerekiyor. Ekmekle ilgili de bir ihtiyacımız vardı. Şu anda günlük 6 bin ekmek üretim kapasiteli bir Ekmek Üretim Tesisini de bitirmiş bulunmaktayız” dedi.

Öte yandan; Belediye bünyesindeki ustalar tarafından geç saatlerde başlayan ekmek üretimi, sefer taslarına konulan yemekler eşliğinde sabahın ilk ışıklarıyla hanelere ulaştırılıyor.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Son zamanlarda sosyal devlet kapsamında bir sürü yardım yapılıyor. 1. Doğru kişilere bu yardım yapılıyor mu? Kaç kişi gerçekten sosyal yardıma muhtaç. 2. Bu sosyal yardımlar insanları tembelliğe itiyor mu? Nasıl olsa hem kaymakamlık hem belediye hem valilik hem bakanlıktan yardım alıyorum diye çalışmayan kaç kişi var?
    Cevapla
  • dadaş ibo 5 ay önce Şikayet Et
    Umarım gerçek ihtiyaç sahipleri faydalanıyordur...
    Cevapla
  • Mucahit 5 ay önce Şikayet Et
    Örnek bssgan
    Cevapla
  • Yusuf Duman 5 ay önce Şikayet Et
    Fethiye sokak hayvanları aç kalmaz merak etme. Sen insanlari düşün
    Cevapla
  • selami 5 ay önce Şikayet Et
    Gayret gösteren insanlara saygı olmalı ve daha üst görevler verilmeli tanımıyorum Kim olduğunu bilmiyorum Ben İstanbul'dayım ama eğer ki bir kişinin içinde hizmet çaba göstermek isteği var ise değerlendirmeli bu tür insanlar bulunmalı Öyle ki şehirlerimiz ulaşım iletişim Tarım yardımlaşma gelişimini tamamlasın ilerleyelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...