CHP'li belediye başkan adayı partisinden utanıyor mu?

Enver Yılmaz, 2 dönemdir DSP'li Belediye Başkanı ile yönetilen Ordu'da CHP'ye katılan Başkan Seyit Torun'un seçim çalışmalarında CHP logosunu, parti otobüsünü ve CHP vasfını kullanmadığını söyledi.

CHP'li belediye başkan adayı partisinden utanıyor mu?
CHP'li belediye başkan adayı partisinden utanıyor mu?
GİRİŞ 18.02.2014 09:10 GÜNCELLEME 27.02.2014 18:07
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Emrah Yeşilduman'ın haberi...

AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, CHP'nin Ordu adayı Seyit Torun'un ilginç bir özelliğini açıkladı ve takdiri millete bırakıyoruz dedi.

İşte Enver Yılmaz'ın çok çarpıcı o sözleri...

BİZ DENİZE HAVAALANI YAPIYORUZ CHP'Lİ BELEDİYE DENİZE ÇÖP DÖKÜYOR

Ordu'da ne eksik? Siz gelince ne getireceksiniz?

Öncelikle bir mantalite, ufuk değişikliği yapacağız. Ordu CHP ile yönetilmiyor, DSP ile yönetiliyor. İki yıldır CHP'ye geçmiş bir arkadaşımız var. Biz denizi doldurmak suretiyle havaalanı yapıyoruz. CHP'li belediye hala 21. yy'da denize çöp döküyor. Aradaki fark havaalanı ile çöp kadar berrak. Ordu'daki hizmetlerin tamamı perişan durumda. Zaten Ordu'ya gittiğinizde zaten yerel yönetimin eksikliklerini görebilirsiniz. Ordu'da belediyenin göz ile görülebilir yaptığı tek bir hizmet vardır o da teleferiktir. O teleferiğin kredisini acizane ben çıkarttım. O teleferiğin temel atma töreninde mevcut belediye başkanı ismen bana teşekkür etmek suretiyle bana projenin mimarı olduğumu söyledi. İşin ilginç tarafı şu, krediyi çıkartan biziz siyaseten namını yürüten CHP'li belediye borcunu ödeyecek de büyükşehir belediyesi çünkü kredinin ödeme takvimi 2014 ten itibaren başlıyor. Dolayısıyla 10 trilyonluk borcunu biz ödeyeceğiz. Ordu'da bütün belediyelerden büyükşehir olarak 250 trilyon borç devir alıyor. Ama bu 250 trilyon borcun 140 trilyonu sadece Ordu belediyesine ait. Yani CHP'li belediyeye ait. Dolayısıyla biz ilçelerden bir enkaz almıyoruz tam tersine CHP'li belediye bize tam anlamıyla bir enkaz devrediyor.

Ordu'da denize çöple doldurma durumu hala devam ediyor mu?

Şu saat itibariyle gündüz dökmüyorlar ama maalesef Ordu'nun çöpü gece çöpe dökülüyor. Çöp ham haliyle denize dökülüyor. Bizde denize dökülen o çöpü görüntülemek suretiyle kamuoyuyla paylaştık. Ama CHP'li belediye biz dökmüyoruz diyor. Maalesef 21. yy'da denize çöp dökülen sınırlı sayıda illerden Ordu. Büyükşehir seçiminin hemen ardından ilk işimiz çöp dökümünü durduracağız ve o bölge için farklı bir proje düşünüyoruz. O bölge Ordu'nun en merkezi bir yerinde İnşallah biz o alanı Ordu şehrinin imkanlarına sunacağız. Çöpleri derhal oradan kaldıracağız. Ordu'nun çöp sorununu çözmek suretiyle ilk icraatımıza başlayacağız. İlk etapta bir iki yıl içinde toplama merkezleriyle, ilçelerinde çöp potansiyellerini bir araya getirerek toplayacağız. Daha sonra toplam çöpü fizibilite çalışmalarıyla birlikte geri dönüşüm sağlayacağız. Elektrik, gübre gibi geri dönüşüm projelerine imza atacağız. Kocaeli modelini örnek alacağız.

CHP'Lİ ADAYIN DİKKAT ÇEKEN HAREKETİ

Geçmiş siyasi konjektörlerden kaynaklı ve şehir merkezinin siyasi tablosundan kaynaklanan sebeplerden ilk defa CHP'den aday bu arkadaş. Geçmiş dönemde herkes DSP'li olduğu için mevcut başkana oy verdi. Ama CHP adayı sıfatıyla ilk seçimine girecek, zaten seçim çalışmalarında parti logosu, parti otobüsünü ve CHP vasfını hiç kullanmıyor. Sağduyulu milletimiz de CHP'li adayın bu profiline sandıkta inşallah gereken cevabı verecektir.

emrah.yesilduman@haber7.com

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 7
  • saken seyfullin 10 yıl önce Şikayet Et
    devamı. Enver Yılmazın Orduya verdiklerini de çok iyi biliyor bu millet.Milli eğitime kömür diye yapılan TAŞ yardımlarını unuttu mu sanıyorsunuz ORDULU.Bu adam hakikaten Ordu tarafından sevilen birisi olsa Ordudan kovulmaz ve de aday adaylığı sürecinde Ordulularda Enver Yılmazdan başka kim aday olursa olsun AKP gözü kapalı seçimi kazanır ama Enver Yılmaz olursa şüpheli izlenimi uyandırmazdı....Halkın arasına karışın,etrafınızdaki şakşakçılardan kurtulun
    Cevapla
  • saken seyfullin 10 yıl önce Şikayet Et
    el insaf. Yapılan yorumlara bakıyorum da gözü kapalı yapılmış.Sİz Hakikaten Ordunun sadece Seyit Torundan dolayı mı bu halde olduğunu düşünüyorsunuz.Ordunun bu halde olmasının sebebi Seyit Torunun CHP den ya da DSPden olması değil,AKPnin kendinden olmayan belediyelere bakmama politikasındandır.Yanı başında bulunan Fatsa ve Ünye AKP belediyesi olduğu için çok daha fazla hizmetler almış aynı şey Ordu için geçerli değil.AKPnin mantığı maalesef HEP BU.KENDİNDEN OLMAYANI EZ.Ayrıca havalimanı yapıldıktan sonra Orduya yatırımcı akmış.Hani Nerde Biz neden göremedik? Pofpofla da pofpoffla...
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    Fuat kardeş Ben Samsun ,ORDU, Giresun? gittim gezdim gördüm?... ......Orduyu bana anlatma?..her yer pislik içindeydi?..Telefiriğe gidecektik akla karayı seçtik?Orduya metro şart?.Oraya gittiğimizde Kurban bayramıydı? Belediyenin Kurban bayramını kutlama pankartlarında "Bayramınız kutlu olsun" diye yazılmış şaşırdım? Bayramda ne bayramı? "Kurban bayramınız kutlu olsun" diye yazamasını bilmiyormu? Seit Torunun onu bile yazarken islam düşmanlığı gözlerden kaçmıyor?....yani kısaca her bakımdan hizmet sıfır eğer ak parti olsaydı orduyu tanıyamazdınız?..Ordu Turistik sahil kenti çok şeyler yapılması lazımdı...Ak parti havaalanı ORGİ,yi yapıyor yapıyor chp aval aval bakıyor?..esnaf dolaşmakla hizmet olmaz!?..
    Cevapla
  • Haydar Kolcu 10 yıl önce Şikayet Et
    FUAT YEŞİLTAŞ BEN SAMSUNLUYUM.?. Halit kardeşim bilmeyebilir ama BEN TERMELİ OLARAK ORDU'NUN BU HALİNE ACIYORUM EMİN OL ÇOK'TA ÜZÜLÜYORUM SEYİT TORUN ORDUYU HAK ETMİYOR.YİNEDE TAKDİR SİZİN.ALLAH KOLAYLIK VERSİN.
    Cevapla
  • Fuat Yesiltas 10 yıl önce Şikayet Et
    HalitBinVelit. Sen hayatında kaç kez Ordu'ya geldin merak ettim. Her neyse görüntü o kadarda vahim değil ama daha fazlasını yapabilirmiydi yapabilirdi tabi. Eksikleri çok. Ayrıca ilçelerde Seyit Torun kendisi bizzat gezmese de CHP otobüslerinde bangır bangır oy için Seyit Torun propagandası yapılamakta. Bilginize....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
H.K.G. davasında sürpriz gelişme... O avukat azledildi
1 ayda yaptıkları tek iş bu!CHP'li belediyeler icraatta değil tabela avcılığında yarışıyor