Yavaş'ın kaynak gösterdiği CİHAN da kaybetti dedi

CHP Ankara Adayı Mansur Yavaş ve diğer yöneticiler her fırsatta AA'yı suçluyorlar ancak CHA verileri de AA'ı doğruluyor.

Yavaş'ın kaynak gösterdiği CİHAN da kaybetti dedi
Yavaş'ın kaynak gösterdiği CİHAN da kaybetti dedi
GİRİŞ 01.04.2014 19:34 GÜNCELLEME 16.10.2015 14:03
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Seçimi kaybetmesini "sandıkta şaibe yapıldı" iddialarına bağlayan Mansur Yavaş, Cihan'ın verilerini örnek gösterip Anadolu Ajansını hedef gösteriyordu fakat iki ajan arasındaki binde birlik fark da Yavaş'a seçim kazandırmıyor.

Anadolu Ajansı verilerine göre Ankara'da oyların yüzde 100'ü açıldı. Melih Gökçek geçerli oyların 1 milyon 415 bin 973'ünü aldı. CHP adayı Mansur Yavaş, 1 milyon 383 bin 786 oy aldı. AA'nın verilerine gör aradaki fark yaklaşık 32 bin. Yine aynı verilere göre Melih Gökçek yüzde 44,79 oya sahip. Mansur Yavaş ise yüzde 43,78 oranında.

AA ve Cihan'ın verileri arasındaki oy farkı yüzde 1 seviyesinde. Cihan verilerine göre, Melih Gökçek'in aldığı oy 1 milyon 411 bin 883. Mansur Yavaş ise 1 milyon 387 bin 139 oy almış görünüyor. Cihan'a göre Gökçek, Yavaş'tan 24 bin 744 daha fazla oy almış durumda. AA'nın verileri ile Cihan'ın verileri arasındaki fark ise yaklaşık 8 bin. Fakat Yavaş, referans gösterdiği Cihan'ın verilerine göre de seçimi kaybetmiş görünüyor.

İşte Cihan'ın verileri:

YORUMLAR 24
  • milletin ferdi 10 yıl önce Şikayet Et
    Milleti cahil yerine koyarlar ama kendileri cahillerin gafillerin önde gidenleridir. Toplama işleminin değişme özelliği olduğu daha ilk okulda öğretilir ama bunu bile bilmezler?. Yok şu ilçe önce sayılmış da falan filan. Saymaya önce ister Çankaya’dan, Yenimahalle’den başla, istersen Sincan’dan, Altındağ’dan başla ne fark edecek? Hepsi toplandığında sonuç değişecek mi? Hem şunu da anlamıyorsunuz, anlamak istemiyorsunuz: Yavaş’ın iddiası; niye Cihan Haber Ajansının veri akışı bir ara durmuş? Bunu CHA’ya sorsa ya! Ama neden durduğunu ben söyleyeyim. Önce CHP’nin önde olduğu yerleri verdiler, hatta erkenden Mansur Yavaş galibiyetini ilan edip ofsayta düştü. Sonra Gökçek’in güçlü olduğu yerlerdeki sonuçları vermek işlerine gelmedi. Zaten provakasyona gelmeye hazır düşünce fakiri CHP’liler de buna atladı. Olan budur. Bir de sayım bitmedi yaygarası yaparlar. Oysa ilçe seçim kurulu tutanaklarının birleştirilmesine karşı itirazda bulunuyorlar. Kendileri engelliyor, sonra kendileri şikayet ediyor, yerseniz.
    Cevapla
  • Şerafettin ÇINKI 10 yıl önce Şikayet Et
    3-5 ÇAPULCUYA PABUÇ BIRAKMAZ MİLLETİMİZ. sokağa dökülenlere seslenmek isterim. seçim öncesi ortalık karıştırmaya çalıştınız ak parti tarafı sokakta sizin seviyenize inmedi yine inmeyecektir. size gereken müdahaleyi kolluk kuvvetlerimiz yapacaktır. onlar demokrasinin ortaya koyduğu sonuçları ve bizi korumak zorundalar. zorbalıkla artık bu ülke karışmaz. bu ülke herkesi tanıdı ve ekonomisi bütün dünyanın gözünü kamaştırıyor. 10 defa yeniden seçim olsa bu oylar artar ak partinin azalmaz bunu o küçük kafanıza sokun.
    Cevapla
  • Musa İVACIK 10 yıl önce Şikayet Et
    Yavaş Mansur yavaş.. Chp - Mhp birleşir Mansur sınıfta kalır.
    Cevapla
  • arif aparı 10 yıl önce Şikayet Et
    HABER AJANSI. Haber ajansı değil. AJAN BÜLTENİ. Sandıklar açıldı MHP ye iki oy çıktı.Hemen telefonlara sarıldılar.MHP açık ara önde.habere bak.Sandıkta ,seçim kurullarında imamları.Hatalı sayımlar,hatalı pusula işlemleri.Adamlar kaos yaratmak için özel ders almışlar sanki.BEYLER BU SEÇİM ELEKTRONİK ORTAMDA OLSA ne YALOVA nede HATAYı alırdınız.AKPARTİ %50 oy alırdı.DÜRÜST OLUN LÜTFEN.CAZGIRLIĞI BIRAKIN.
    Cevapla
  • cahit çoban 10 yıl önce Şikayet Et
    mhp ve chp bir isim altında birleşme kararı almış.. iki parti yeni bir isim bulmuş M.H.C.P (milliyetçi halk cephe partisi helal olsun ama 80 öncesi ölen ülkücülerin kemikleri sızlamıştır.başkada diyecek bişey bulamıyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!