Tüm yürekler bir oldu!

Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Başkanı Cengiz, AYYB Kültür Sanat Evi Keçiören/Bağlum Şubesi’nde, Azerin ile bir araya geldi.

Tüm yürekler bir oldu!
Tüm yürekler bir oldu!
GİRİŞ 05.04.2016 11:34 GÜNCELLEME 05.04.2016 11:34

Avrasya Yerel Yönetimler Birliği (AYYB) Başkanı Hasan Cengiz, Azerin Hanım’ın ziyaretinden çok memnun kaldığını ve  bu tanışmanın onlar için çok önemli olduğunu dile getirdi.

Sohbet esnasında Avrasya Yerel Yönetimler Birliği’nin yaptığı çalışmaları anlatan Başkan Hasan Cengiz, ” Sizler değerli sanatçılarımız, kültürel çalışmalarla, konserlerle bizlere değer katıyorsunuz. Bırakılan eserlerin, şarkıların  ve yapılan konserlerin hiçbir şekilde maddi bir karşılığı olamaz ve  kimse de buna  paha biçemez. Sanatsal çalışmaları ve bırakılan eserleri koruyup kollamamız gerekli. Sayın Azerin Hanım’ın Türk Silahlı Kuvvetlerimiz için yaptığı moral konserlerini asla unutamayız çünkü bizler için anlamı çok büyük. Azerin Hanım’ın her zaman üzerine basarak söylediği gibi sanat büyük bir güçtür. Dostluğu ve barışı simgeleyen konserler ve gerçekleştirilecek çalışmalarda sizinle olduğumuzu bilmenizi isteriz. Çünkü bizler, hem sanatsal faaliyetler olsun, hem de geçmişe ait mirasları ve değerleri korumak adına olsun yaptığımız çalışmalarla gündem yaratmaktayız.  İşte bu yüzden Türk Dünyası’nın “Altın Sesi” Azerin Hanımefendiye Keçiören/Bağlum’da bulunan yerimizi ziyaret ettiği için,  çok teşekkür ederiz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Azerbaycanlı sanatçı Azerin ise, Avrasya Yerel Yönetimler Birliği’nin davetinden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek,  “Bizi davetinizle onurlandırdığınız için teşekkür ederim. Allah sizden razı olsun, işlerinizi başarılı etsin. Bizim işimiz sanat…  Sanat siyasetten daha güçlüdür. Çünkü sanatla nice dünya coğrafyalarında ki bütün insanlara ulaşılabilirsiniz. Bakınız tüm coğrafyalara ulaşan, “Çırpınırdı Karadeniz” eseri Üzeyir Ahmet Cevat Bey tarafından bestelenmiştir.

Beste, Üzeyir Bey’in Kafkas İslam Ordusu’na olan sevgisinden bahsetmektedir… Ve bu sevgi gördüğünüz üzere, tüm coğrafyalarda yankılanmaktadır. Bizde onlardan sonra gelen genç nesil olarak, onların ülkülerini, geleneklerini yaşatmak ve korumak için mücadele ediyoruz.

İsmail Gaspıralı gibi fikir adamlarından tutun da 1900 yılında ki diğer isimler ve bestelenen eserler dahil hepsinin en büyük ülküsü ve isteği Türk Cumhuriyetlerinin birlik ve beraberlik içinde yaşaması olmuştur. Azerbaycan’dan çıkan bu düşünce bütün coğrafyalara yayılarak, günümüze kadar ulaşmıştır. Ama ne yazık ki  tarih tekerrür etmektedir. Bakınız Ermenistan ve Azerbaycan arasında geçtiğimiz günlerde yaşanan olaylar bizlere, o acı hadiseleri tekrar yaşatmaktadır. Azerbaycan-Ermenistan arasında yaşanan çatışmalarda şehit olan Azeri askerlerle ilgili, sağ olsun ki Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, duyarsız kalmayıp,  Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i arayarak başsağlığı diledi. Unutmayın ki  Türk Cumhuriyetlerinin dostu maalesef ki çok azdır. Artık bundan sonra siyasi dostlukların yanı sıra, sanat alanında da Türk Cumhuriyetlerinin dostluğunu ve kandaşlığını tüm dünyaya göstermeliyiz.  ” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir