Türkiye Ramazan-ı Şerif’i Eyüp Sultan’dan uğurladı

Türkiye, Ramazan-ı Şerif’i, Eyüp Belediyesi tarafından kurulan dev sahur sofrasıyla, Eyüp Sultan’dan uğurladı.

Türkiye Ramazan-ı Şerif’i Eyüp Sultan’dan uğurladı
Türkiye Ramazan-ı Şerif’i Eyüp Sultan’dan uğurladı
GİRİŞ 03.07.2016 11:55 GÜNCELLEME 03.07.2016 11:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sahur programında bir konuşma yapan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın; “Ramazan’ı, Geleneksel Büyük Eyüp Sultan Sahuru ile sonuçlandırıyoruz. İnşallah seneye yine Eyüp Sultan’da, dünyanın dört bir yanından gelmiş, Eyüp Sultan’ın himmetine kendini adamış tüm misafirlere ensar olmaya, ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE EYÜP'TE BULUŞTU

Türkiye’nin dört bir yanından, hatta yurt dışından gelen Müslümanlar, Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan’ın son sahur programı için kurulan dev sofrada bir araya geldi. Eba Eyüp El Ensari Hazretleri’nin Kabri Şerifi’nin yanı başına kurulan 3 bin kişilik dev sahur sofrası müminlerle dolup taştı. Sahur programında genç yaşlı herkes, Huzur Başkenti Eyüp’ün manevi atmosferinde, birlikte sahur yapmanın feyzini yaşadılar.

AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç’ın da katıldığı sahur programında ilk olarak Kur-an’ı Kerim tilaveti yapıldı. Ardından ise Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın sahneye gelerek bir konuşma yaptı.

“MİSAFİRLERE EYÜP EL ENSARİ’NİN HİZMETKARLARI OLARAK KUCAK AÇTIK”

Başkan Remzi Aydın programda yaptığı konuşmada, Ramazan’ı, yine aynı yerde kurulan Büyük Eyüp Sultan İftarı ile karşıladıklarını hatırlatarak; “Bu gün de burada Geleneksel Büyük Eyüp Sultan Sahuru’nda bir aradayız. Bugün Ramazan’ı Büyük Eyüp Sultan Sahuru ile sonuçlandırıyoruz. Rabbim hepimizi bu ayın feyzini, bereketini alanlardan eylesin. Burada Eyüp dışından, İstanbul dışından hatta yurt dışından birçok misafirimiz var. Onlara Hz. Halit Bin Zeyd Eba Eyüp El Ensari’nin hizmetkarları olarak kucak açtık. Onlara ensar oluyoruz, ev sahipliği yapmaya çalışıyoruz. İnşallah seneye yine burada Eyüp Sultan’da, dünyanın dört bir yanından gelmiş, Eyüp Sultan’ın himmetine kendini adamış tüm misafirlere ensar olmaya, ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz.”

YORUMLAR 1
  • yeter 7 yıl önce Şikayet Et
    suriyelilerin 3 te biri musluman kalani ya yezit ya hristiyan caminizde hic suriyeli varmi cemaatte namaza gelen
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara'da sağanak 2. gününde! Vatandaşların çilesi kamerada
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!