Fethullah Gülen Selam filmini yorumladı

Çekimleri 3 ayrı kıtada ve 4 farklı ülkede gerçekleştirilen ilk Türk filmi olan Selam'ın yapımcısı Sabri Koç ve konsept danışmanı Haluk Örgün, M. Fethullah Gülen Hocaefendi'yi ziyaret ederek, filmle ilgili yorumlarını aldı.

Fethullah Gülen Selam filmini yorumladı
Fethullah Gülen Selam filmini yorumladı
GİRİŞ 05.03.2013 19:17 GÜNCELLEME 05.03.2013 19:17

M. Fethullah Gülen, 29 Mart'ta izleyiciyle buluşmaya hazırlanan Selam filmiyle ilgili: "Bir gül resminde koca bir gülistanı ve çiçek bahçesini, hem de her bir gül ve çiçeği özel deseni, farklı şivesi ve çarpıcı edâsıyla anlatmak tabii ki mümkün değil. Fakat, çağın bu destan hadisesini sinema diliyle de anlatma gayreti başlı başına takdire şayan bir teşebbüs." dedi.

Gülen Hocaefendi, Selam filmi ile ilgili şu yorumlarda bulundu: "Filmin ilk videosunda da bahsedildiği gibi Selam'la gidildiği için o topraklarda kalındı, kılıçla gidenler gittikleri yerde kalmadılar bu da benim için her zaman hicrandır. Bugün Balkanlar'da esen hava da odur. İlk Müslümanlardaki temel dinamik de buydu, her yere Selam ruhuyla girdiler ve girdikleri her yerde kaldılar. Filmin fragmanında da öyle diyor Selam'la gelmek esas."

Selam filminin başrollerinde Yunus Emre Yıldırımer, Burçin Abdullah ve Hasan Nihat Sütçü yer alıyor. Dünyada kimsenin gitmek istemeyeceği, savaşların, açlığın ve fakirliğin yaşandığı ülkelere gözlerini kırpmadan giden fedakar öğretmenlerin öyküsünün anlatıldığı "Selam"ın yapımcılığını Sabri Koç, konsept danışmanlığını Haluk Örgün, yönetmenliğini Levent Demirkale üstleniyor. Senaryosunu Necati Şahin'in yazdığı "Selam" filminin dağıtımını Warner Bros yapacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sancaktepe Belediyesi'ndeki jakuzi yalanına İsmail Erdem'den tokat gibi cevap!
Vatandaşa önemli altın uyarısı: 'Kuyumcular bile satıyor'