Müslüman Kardeşler'den katliam açıklaması

İhvan'dan yapılan açıklamada, “Mısır halkı, askeri diktatörlüğe geri dönmeyecek ve bu diktatörlüğü ikinci kez dize getirecek” denildi.

Müslüman Kardeşler'den katliam açıklaması
Müslüman Kardeşler'den katliam açıklaması
GİRİŞ 08.07.2013 14:42 GÜNCELLEME 08.07.2013 16:14
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), Cumhuriyet Muhafızları Karargahı önünde askerlerin sivil halk üzerine ateş açmasını "katliam" ve "çirkin saldırı" olarak niteledi, Mısır halkının, tekrar askeri diktatörlüğe geri dönmeyeceğini, bu diktatörlüğü ikinci kez dize getireceğini belirtti.

İhvan'dan yapılan açıklamada, "Sabah namazını kılan Müslüman halkın üzerine gerçek mermi ve gaz bombaları ile saldıran Mısır askeri birliklerinin saldırları sonucunda çok sayıda masum hayatını kaybetti ve yüzlerce kişi de yaralı. Barışçıl gösterilere karşı uygulanan bu şiddet asla kabul edilemez" denildi.

"Katliamların sorumlusu es-Sisi'dir"

Açıklamada, "Meydana gelen bu çirkin saldırı ve katliamdan sorumlu olan kişi, Genelkurmay Başkanı sıfatını taşıyan Abdülfettah es-Sisi'dir. Savunmasız sivil halkın üzerine ateş açan ve halkını katleden Suriye'deki Beşşar Esed gibi Sisi de Mısır halkının üzerine ateş açıyor. Dökülen bu kanlar, onların sonu olacaktır. Mısır halkı tekrar diktatörlüğe asla geri dönmeye müsaade etmeyecektir ve zalim diktatörlerden hesap sormaya kararlıdır" denildi.    

"Bu yapılanlar suç"

Darbecilerin ellerini kana buladıkları, masum sivil halk üzerine ateş açarak büyük bir katliama sebebiyet verdikleri belirtilerek, bu yapılanların anayasal suç olduğu ifade edildi.

Mısır halkının askeri darbeye karşı direnmesini isteyen İhvan, halkı meydanlara çıkmaya, hak ve özgürlüklerini korumak için barışçıl direniş yapmaya çağırdı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 30
  • VELİ ABİ 10 yıl önce Şikayet Et
    NASS MIŞ GİBİ bize demokrasi (!?) Kuralları Dayatıp. Kendileri yeri geldi mi Irak' a Kimyasal Silah bahanesiyle dalmadılar mı? Ortadoğu^yu tekrar şekillendirmek ( daha doğrusu HEGEMONYAYI GÜNCELLEMEK ADINA) işgal etmediler mi? Biz soydaşımızı korumak için Kıbrıs' a müdahale ettik diye bizi DÜNYA YÜZÜNDEN SOYUTLAMADILAR MI ( AMBARGO) ? Kıbrıs Rumları ya da Yunanistan, ABD' nin NESİ OLUYORDU?! Şimdi açlıktan çocuklarını yuvalara veren Yunanlılara ABD neden sahip çıkmaz ? Görüldüğü gibi DEMOKRASİ OYUNUNUN TÜM KURALLARI HRİSTİYAN HEGEMONYA ve ÜYELERİ TARAFINDAN BELİRLENMEKTE ve tüm dünya ülkelerine DAYATILMAKTADIR. Tamam güzel yanları var alalım ama ONLARIN BİZE DİKTE ETTİĞİ GİBİ DEĞİL kendimize en güzel şekilde ( TOPLUMSAL UZLAŞMA İÇERİSİNDE ) UYARLAYALIM. Uzlaşı sürecinde KATALİZÖR olması içinde demokrasi dene şeyin bugün kalkınmış hristiyanlar tarafından nasıl SUİSTİMAL ARARCI OLARAK KULLANILDIĞINA DA BİRBİRİMİZ İKNA EDELİM. Verin elele...
    Cevapla
  • VELİ ABİ 10 yıl önce Şikayet Et
    BAKINIZ . N ehikmetse demokrasi olsun kurumları olsun BİRİLERİ TARAFINDAN TANIMLANMIŞ ve bazı ülkeler bu KISTASLAR İÇİNDE (aslında KONTROL ALTINDA) TUTULMAYA çalışılıyor. Demokrasilerin şeffaaflığı (?) sonderece önemli. Şeffaf olacak ki dünya ülkelerine demokrasi İTHAL EDENLER bunu denetleyebilsin. Aslında denetlenen demokrasi midir yoksa onu dayattıkları ülkelerin TÜM ORGANLARIMIDIR. Ha demokrasiye karşı filan değil ama TANIMINI KENDİ ÖZBENLİĞİMİZE uygun ve KURUMLARINI DA BİZ İHDAS EDELİM derim. İşte o zaman birilerine MUAMMA OLURUZ ki asıl heyecan o zaman başlar. Şimdi herifler koydukları kurallarla çaktırmadan bizi öyle yönlendiriyorlar ki ( bakın Gezi sırasında ki AB parlementerlerinin ve Merkel'in tutumuna) o nedenle demokrasi olsun ama BİZİM VE BİZE UYGUN OLANI OLSUN. Bizi canları istediğinde OYUNCAK EDEMESİNLER... Yeni KURUMALARA İHTİYAÇ VAR hem de SÜREKLİLİK ADINA...
    Cevapla
  • VELİ ABİ 10 yıl önce Şikayet Et
    HER ÜLKENİN DERİNDEN ANALİZE TABİ. İster akademik isterse istihbari TÜM ÜLKELER ÇOK DERİN ANALİZ EDİLMİŞTİR. Biri yapay diğeri ise ASIL iki gündem var demiştim işte YAPAY GÜNDEMİ aşıp ASILA doğru yol almaya başlayan ülke KIRMIZI ÇİZGİLERİ ZORLUYOR DEMEKTİR, gereği derhal düşünülür. Getirin bakalım Türkiye dosyasını, Türkiye YAPAY' ı nasıl aştı? Aaa PKK sorununu çözmeye başlamış hımm Türkiye kontrolden çıkıyor demektir bu, derhal dosyadaki diğer DETAYLAR HAYATA GEÇİRİLSİN hem de acilen kodu ile (Gezi Senaryosu perde'lendi). Allah'tan ki bilgi ve istihbaratlarına GİRMEMİŞ ŞEYLER vardı ve oyun tutmadı. Ee o zaman rahat mı bırakacaklar hiç sanmam! Üst üste olması dikkat çekip ardındakiler ifşa olmasındiye soğumaya bırakılacak ve yine KOLLANMIŞ BİR ZAMAN DA ( bu hükümetin hafif sürçmesini beklemektir) derhal yine KIVILCIMDAN YANGINLAR ÇIKARILMAYA ÇALIŞILACAKTIR. Üst üste tekrar Tayyip' i güçlendirir.
    Cevapla
  • metin yaman 10 yıl önce Şikayet Et
    Ne şark ne garb, İslam bizi kurtarır İslam. 12 Eylül öncesinde solcular Rusya'yı destekliyorlardı. Sağcılar Amerika'yı....Şimdi de paralı bazı adamlar; vay efendim niye Suudi Arabistan Mısır darbecilerine destek veriyor diyorlar, kendileri de yüzbin masum insanı katleden Beşşara birebir destek veren İran Mollalarının safında yer alıyorlar. Utunmasalar Beşşarı Halife ilan edecekler, ancak İranın arkasına saklanıyorlar. Bu tür davranışları; idrak yolları tıkanmış, şahsiyet yoksunu insanlar yapar. Müslümanın pozinyonu; ne sağ ne sol, İslamdır ancak İslam......
    Cevapla
  • VELİ ABİ 10 yıl önce Şikayet Et
    ŞİMDİ BAZILARI VELİ ABİ yine bize tur bindirdi diyecek ama. Senelerdir hristiyan ülkeler müslümanlara BİNDİRDİĞİ TURUN SAYISINI DAHİ HATIRLAMIYOR ve zevkten dört köşe oluyorlar. Herifler İKİ TÜRLÜ SEVİNİYOR; biri bize her seferdinde tur bindirmelerine, ikincisi ise bizim hala TUR YEDİĞİMİZİN FARKINDA olamayışımıza !! Herifler bizim aklımızla oynuyorlar biz hala olayı çözemedik. Sonra da bu tembelliğimizi KADER İLE açıklamaya kalkışıyoruz. Tembellik kader DEĞİLDİR SONUCU KADERDİR ;).. O halde HERŞEYİMİZİ yeniden tanımlamalıyız, kardeşliğimizi, birliğimizi, inancımızı( nasıl inanıyoruz) . Zİra İslam insanı aziz eder düsturu gün gibi aşikar ve YIKILMAZ ÖRNEKLERİ HAİZ iken biz neden böyleyiz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aylar önce evlendiği kocasının evini yaktı! Dumanlar tüterken merdivende oturup izledi
Galada tepki çeken olay! Ünlü isimlere Gazze tokadı!