Mısır ordusundan tünellere şafak baskını

Mısır ordusunun Gazze sınırında yer alan, yakıt ve mal geçişlerinin sağlandığı birçok tünele sabahın erken saatlerinde operasyon gerçekleştirdiği ve kaçak mallara el koyduğu bildirildi.

Mısır ordusundan tünellere şafak baskını
Mısır ordusundan tünellere şafak baskını
GİRİŞ 24.07.2013 08:31 GÜNCELLEME 02.08.2013 14:19
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin tünel sahiplerinden aldığı bilgiye göre, Mısır askerleri Refah kentindeki bazı tünellere gerçekleştirdiği ani sabah baskınıyla Gazze'ye geçirilmek istenen malların yüklü olduğu kamyonlara el koydu.

Güvenlik güçlerinin tünel işçileri ile mal kaçırdıkları öne sürülen kişilere ateş açtığı, olayda yaralanan olmadığı ifade edildi.

Mısır Gazze sınırında İsrail'in 2007'de başlattığı ambargo nedeniyle Filistinlilerin gıda, yakıt, inşaat malzemesi gibi ihtiyaçlarını karşılamak üzere açtığı yüzlerce tünel bulunuyordu.

Yakıt ve mal geçişlerinin sağlandığı birçok tünel, daha önce güvenlik sorunları nedeniyle süreli kapatılmıştı. Ancak Mısır ordusunun Temmuz başında başlattığı operasyonlarda şimdiye kadar onlarca tünel yıkıldı.

Mısır Ordusu, daha önce de Gazze sınırındaki birçok tünelin girişini kontrol altına aldığını açıklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 30
  • İlyas Denizci 10 yıl önce Şikayet Et
    evet bu konu bizler güzel yazıyoruz. ama unutmayın onlar nasıl sessiz kaldıysa nasıl osmalıyı yıktıysa bizde aynısını yapıyoruz ismem ki sonumuz aynı olsun artık nasıl çapulcular birleşiyorsa bizde birleşmeli sesimizi çıkarmalıyız
    Cevapla
  • ALİ ÜNLÜER 10 yıl önce Şikayet Et
    ne yazıkkı birçok inanan. saf da olsa; gündemi takip etmekde aciz, yaşamsal sosya ekonomik işleyişinde yetersiz ve geriden takip ediyor. istiyorum ki her inanan; bir imamın bilgileri ve zikiri miktarı meşgul olmasına gerek yoktur, farzı ayn ilimler yeterlidir bir müslüman olmaya. kendini zikir içinde bulan bir inanan malesef kendini dünyadan soyutlamaya çalışıyor ve geri kalıyor
    Cevapla
  • ALİ ÜNLÜER 10 yıl önce Şikayet Et
    polat a katılıyorum. bilgisiz, cahil bir okadar da korkak. bilgisiz insan aynı zamanda korkmaya mecburdur çünkü neyle karşılaşacağını tahmin edemez. artık camilerde cemaatlar arasında sadece, zikir ve aynı bilgiler tencit pilavı gibi sunulmasın.müslümanlar artık uyutulmasın, müslümanlar artık hayata atılsın yaşamayı yaşamanın kurallarıda öğretilsin, bitsin artık bu köhneleşmiş eskimiş dini eğitim ve öğütler
    Cevapla
  • polat 10 yıl önce Şikayet Et
    biz bilyoduk. başından beri belli değilmi biz müslmanlar kadar cahil varmı acaba bu dünyada sisi yi indrmesek yazıklar olsun
    Cevapla
  • poyraz ASLAN 10 yıl önce Şikayet Et
    sabır,inada dönüşürse başından zillet eksik olmaz.. filistin,gazze hep böyle savunmada mı kalacak?500.000 kişi bir anda şahadete yürüse,israilin yavaş yavaş sindire sindire yok etmeye dayalı siyonist aklı felç olmazmı?öleceksek adam gibi ölmek bu değilde nedir?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugaylarının keskin nişancısı İsrail askerini böyle avladı
Protestocu gençleri hedef aldı! Skandal sözler: Filistinlilerin işgal ettiği topraklar…