Baradey, Mursi'ye kurulan kirli tuzağı anlattı

Mısır'ın demokratik yollarla iş başına gelen ilk cumhurbaşkanı Muhammet Mursi'ye kurulan kirli tuzağın ayrıntıları ortaya çıkıyor.

Baradey, Mursi'ye kurulan kirli tuzağı anlattı
Baradey, Mursi'ye kurulan kirli tuzağı anlattı
GİRİŞ 27.08.2013 22:46 GÜNCELLEME 28.08.2013 02:30
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Darbeciler tarafından Cumhurbaşkanı Yardımcılığına seçilen, ancak sonra görevinden istifa eden Muhammed Baradey, içlerinde devrik lider Hüsnü Mübarek'in de olduğu derin devletin Muhammet Mursi'ye tuzak kurduğunu söyledi.

Baradey, "Mübarek rejimi" ülkede halen mevcudiyetini koruyor" dedi.

Darbeyle demokrasi arasında gel-git yaşayan eski geçici Cumhurbaşkanı Başkanı Yardımcısı Muhammed Baradey, Mursi yönetimine kurulan kirli tuzağı anlattı.

Mursi'ye derin devletin tuzak kurduğunu söyleyen Baradey, ülkede halen "Mübarek rejiminin" mevcudiyetini koruduğunu ifade etti.

Baradey, " 2011 devriminden 2 yıl geçmesine rağmen Mısır'da Mübarek rejimi halen devam ediyor. Ben Mursi'nin bazı yönlerden haklı olduğunu anladım. Zira ona tuzak kuran ve sunî krizler çıkaran derin devletin ta kendisidir." dedi.

Baradey'in yazılı açıklaması birçok Arap gazetesinde yayınlandı.

Baradey, Mursi'nin ilk yapması gereken şeyin "yargıyı temizlemek" olması gerektiğini savundu.

Baradey, " Mübarek rejiminin oluşturduğu derin devlet, Mursi'nin seçimlerde kazanacağını öngördü ve yönetime gelmesine müsaade etti. Fakat daha sonra onu devirmek için planlar yaptılar, komplolar kurdular, sunî krizler çıkardılar. Yani 30 Haziran olayları önceden planlanmış ve hazırlanmıştı."

Öte yandan tutuklandığı yönünde söylentiler çıkan Müslüman Kardeşler yöneticilerinden Muhammed El Biltaci, darbe karşıtı eylemcilerin silah kullandığı yönündeki iddialara cevap verdi.

''Silah taşıyor olsaydık, neden evlatlarımızı korumak için kullanmadık" diye soran Biltaci, "Yüzlerce İhvan mürşidi evinde tutuklandı ve hiçbiri silahla karşılık vermedi'' şeklinde konuştu.

Bu arada darbe yönetimi ise gelecek hükumetler tarafından bile değiştirilmesi zor bir anayasa yapmaya çalışıyor.

Anayasa çalışmalarına ülkedeki Selefi Nur Partisi de destek veriyor.

Mısır'da İhvan yöneticileri ve ileri gelenlerine yönelik tutuklamalar da devam ediyor.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 29
  • Berzal BAZ 10 yıl önce Şikayet Et
    nur dülger'e. başınızı kumdan çıkarmanızın zamanı gelmedimi,olaya neden islami çerçeveden bakıyorsunuz,müslümandan önce insan olmak lazım,ben buradan devletin yönetim biçimi ile ilgili yorum yazıyorum,siz olaylara peçe altından bakıyorsunuz,bir çok şeyi görmüyorsunuz,ben tabiiki mısırda suryede olanlara üzülüyorum ve biliyorumki sırada türkiye var,mısırdaki halkı kurşuna dizen zihniyete maddi manevi destek verenler suudi,katar,kuveyt,birleşik arap emirlikleri değilmi,siz türkiye tarihinden önrekler vermişsiniz israil ile en büyük askeri anlaşmalar erbakan döneminde yapılmadı mı,şimdiki hükümetimiz amerikanın isteği doğrultusunda dış poltika yapmıyormu,siz şeriatçı bir düzen istiyor gibisiniz,kusuru bakma ben demokrasiden yanayım.herkes hadini bilecek ve kimse kimsenin iç işlerine karışmayacak
    Cevapla
  • nur dülger 10 yıl önce Şikayet Et
    berzal bal. senin derdin ne ? mesele soy meselesi değilki din kardeşliği meselesi .bu senin inanmadığın bir düstursa bizimde senin zihniyetini hak vermemizi bekleme.ne alıp veremediğin var araplarla Erdoğan gelene kadar bizin ülkemizin ne farkı vardı onlarınkinde kenan evren dönemini hatırla cumhuriyetin ilk zamanında isyanların bastırılma şeklini idam edilen alimleri seçtikleri başbakanın idamı karşısında bile ses edemeyecek kadar kafası ezilmiş sindirilmiş halkı alevi sünni, çatışmalarını pkk olayların.ı inan dışardan türkiye şu an mısırdan daha feci görünüyordu bu dönemlerde. kaldiki senin gibileri iyi biliriz sen suriyede öldürülmüş bir Nusayri mısırda suçluda olsa katledilmiş bir kıpti için insancıl edebiyetler paralar arap falan olduğuna bakmaz çok farklı bir tepki koyarsın ölen Müslüman olunca bu hain bilmem ne arap dersiniz gavursa hiç araplığına bakmassınız
    Cevapla
  • Berzal BAZ 10 yıl önce Şikayet Et
    aslı yılmaz'a. ben sizden daha insan ve daha müslümanım,araplar soydaşlarına sahip çıkmazken bizim mısır için devletimizi milletimizi tehlikelere atmamıza gerek yok,türkiyenin hem suriye, hemde mısır poltikası yalnış, bunu vatandaş olarak söylüyorum ve söylemeye devam edecem, araplardan türke, kürde dost olmaz, neden mi, arap ülkeleinde olup bitene bakın anlarsınız..
    Cevapla
  • K..MURAT 10 yıl önce Şikayet Et
    her zaman. derim bu coğrafyada sebep aramaksızın bilinen en az 3000 yıldır kan dökülmekte.. devamda edecektir. kendinizi yormayınız..
    Cevapla
  • K..MURAT 10 yıl önce Şikayet Et
    kimse. ali İsmail vb öldürülenleri adalet önüne çıkarmadan başka ülkelerin mazlumlarından ve adaletten bahsetmesin. ERTUĞRUL GÜNAY
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı