Bitkilerden gelen sağlık

Kendinize en uygun diyet programınızı oluşturmanız için birçok diyet seçenekleri uygulayan OTA Güzellik Merkezi; sağlıkla kilo vermek isteyenlere yepyeni bir diyet sistemi öneriyor. OTA’nın uzman doktor, diyetisyen ve fitoterapistleri tarafından geliştirilen FİTO DİYET etkisini bitkilerden alıyor ve kilo verirken sağlığınıza faydalı olacak bitkilerden de yararlanmanızı sağlıyor.

Bitkilerden gelen sağlık
Bitkilerden gelen sağlık
GİRİŞ 03.06.2010 14:38 GÜNCELLEME 03.06.2010 14:38

Bitkilerin şifa verici gücü artık hiçbirimiz için yeni değil. Ancak bu gücü doktor ve fitoterapistler kontrolünde kullanırsak hem gerçek anlamda bir bu şifa veren içeriklerden faydalanmış, hem de olası yan etkilerinden korunmuş oluruz. Özellikle zayıflama konusunda denetimsiz ve ölçüsüzce kullanılan bitkisel içerikli yiyecek ve içecekler yarar yerine zarar getirebilir, diyetinizde bitkilerden gelen sağlığa yer vermek istiyorsanız bunu uzman doktorlar kontrolünde ve bilinçli yapın.

OTA Güzellik Merkezi’nin uzman doktor, diyetisyenleri ve fitoterapistleri  tarafından geliştirilen Fito Diyet adını Fitoterapi’de alıyor.  Fitoterapi, bitkilerin içerdiği kimyasal maddeleri belirli doz ve şekillerde kullanarak hastalıkları önleme ve tedavi etmektir.  Şifalı bitkiler ile tedavi anlamına gelen Fitoterapi, farmakolojinin bir dalıdır. İnsanların bitkisel şifa arayışı ilaçların  yan etkilerin çokluğu, doğallığın yan etkiden arınmış olduğu düşüncesi, ilaç fiyatları, kronik hastalıklar, gibi pek çok nedene bağlı olarak günümüzde popüler hale geldi. Bu arayışı sağlıklı birçözümle sunmak isteyen Ota Güzellik Merkezi “Fito Diyet”’i geliştirdi. Uzman Doktor Faik Akvardar; geliştirdikleri Fito Diyet hakkında bilgi verdi.

Fito-diyet, bilinen ve uygulanan sağlıklı beslenme kuralları eşliğinde aynı zamanda kişiye özel bitkisel karışımların da kullanıdığı bir diyet programıdır. Kişinin yaşam tarzı, ideal kilosu, kişisel özellikleri, laboratuvar bulguları ve hastalıkları dikkate alınarak hazırlanır. 

Fitodiyet, kilo vermek isteyenlerin uygulayacağı bir program olmasının yanı sıra, sağlıklı yaşamak isteyen, kronik hastalığı için fitoterapiden destek almak isteyen kişilerin de başvurabileceği bir programdır. Çocuklukta, büyüme ve gelişme çağında, gebelikte, emzirme döneminde, lohusalıkta, menopozda kısaca hayatın her yaş döneminde nasıl beslenmemiz gerektiğini ve hangi doğal yaklaşımların  beslenmemize olumlu katkı sağlayacağını öğreten bir sistemdir. 

Fitodiyeti diğer diyetlerden ayıran fark, diyetin bir fitoterapi uzmanı tarafından da destekleniyor olmasıdır. Kişinin bir hastalığı ya da desteklenmesi gereken özel bir durumu (menapoz, ergenlik vs.) varsa doktor kontrolünde olmak kaydıyla, fitoterapi uzmanı tarafından hastalığına uygun olacak şekilde şifalı bitkiler diyete eklenir. Fitodiyetin diğer bitkilerle yapılan tedavilerden farkı kesinlikle kişiye özel olması ve doktor, diyetisyen fitoterapi uzmanı tarafından uygulanıyor olmasıdır.  Son olarak unutulmamalıdır ki , fitodiyet, alışılmış diyet listelerinin dışında farklı tatlarla zenginleştirilmiş, dinamik, heyecanlı ve aktif bir diyettir.   

 Ota Güzellik Merkezi: Ortabahçe Cad. No: 7/1-2-3 Beşiktaş/İstanbul Tel: (212) 236 47 11-12-13 www.otaguzellik.com

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi