Trump'tan skandal Kudüs sözü

Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Trump, seçilirse ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağını söyledi.

Trump'tan skandal Kudüs sözü
Trump'tan skandal Kudüs sözü
GİRİŞ 26.09.2016 12:14 GÜNCELLEME 26.09.2016 12:15
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, başkan seçilirse Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağını bildirdi.

Trump'ın seçim kampanyası merkezinden yapılan açıklamada, Cumhuriyetçi Parti adayının, dün Manhattan'daki Trump Tower'da bulunan konutunda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüştüğü belirtildi.

Toplantıda İran ile nükleer anlaşma, DAEŞ'e karşı mücadele, ABD'nin İsrail'e askeri desteği ve diğer güvenlik konularının gündeme geldiği belirtildi.

FİLİSTİNLİLER NEFRETTEN VAZGEÇECEK

Trump ile Netanyahu'nun İsrail halkının komşularıyla adil ve sürekli barış istediği konusunda hemfikir olduğuna işaret edilen açıklamada, "bölgede barışın ancak Filistinlilerin nefret ve şiddetten vazgeçerek İsrail'i bir Yahudi devleti olarak kabul etmesiyle sağlanabileceği" ileri sürüldü.

BÜYÜKELÇİLİĞİ KUDÜS'E TAŞIYACAK

Trump'ın, başkan seçilirse İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma sözünü de verdiği aktarılan açıklamada, "Trump, Kudüs'ün Yahudi halkının 3 bin yıllık ebedi başkenti olduğunu benimsiyor. ABD, Trump yönetiminde Kongre'nin uzun süre önce verdiği Kudüs'ü İsrail'in bölünmemiş başkenti olarak tanıma kararını kabul edecek." ifadeleri kullanıldı.

ABD büyükelçiliklerinin yeriyle ilgili karar yetkisi, 1995'de çıkarılan yasayla ABD başkanlarına bırakılmıştı. Kongre, aynı yıl ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasıyla ilgili bir yasayı kabul etmişti. Önceki başkanlar Bill Clinton ve George W. Bush yasayı yürürlüğe koymamış, ABD Başkanı Barack Obama da 2011'de güvenlik gerekçesiyle Tel Aviv'deki büyükelçiliği Kudüs'e nakletmeyeceği konusunda ABD Kongresi'ni bilgilendirmişti.

YORUMLAR 70
  • aaa 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD HER ZAMAN zaten isriale destek vermiştir bu yeni değil.israili kuran bizzat ingiltere ve abddir.
    Cevapla
  • Hakan yılmaz 7 yıl önce Şikayet Et
    tramp hılary den daha ıyıdır bu söyledıklerıne bakmayın taktik oy almak için yahudılerı kandırıyor umarım kazanırda o zaman vay amerıkanın halıne
    Cevapla
  • Yazıcı 7 yıl önce Şikayet Et
    Adam trampet başka birşey değil!!!
    Cevapla
  • Güneş 7 yıl önce Şikayet Et
    ''Filistinliler şiddetten vazgeçecek'' bu adamın ne kadar boş olduğunu anlatan sözleri...
    Cevapla
  • aynur38 7 yıl önce Şikayet Et
    bu komedyen abd nin basina gecerse ne komedi olur trump at yavrum at kumarhaneler kralı trump artik amerika kumarhaneler ulkesi olur cikar dostumm heyyy newyorka kumar oynamaya gittim olursa ne gulerim icin fos senin trump cok sıkma komik oluyorsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak