ABD'den İran uyarısı! Sular yine ısınıyor

Dışişleri Bakanı Tillerson 'İran'ın teröre destek veren ülke konumunu sürdürdüğü ve bu durumun incelendiğini' duyurdu.

ABD'den İran uyarısı! Sular yine ısınıyor
ABD'den İran uyarısı! Sular yine ısınıyor
GİRİŞ 19.04.2017 08:30 GÜNCELLEME 19.04.2017 08:30
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından Kongreye gönderilen mektupta, Tahran yönetiminin 2015 yılındaki nükleer anlaşmaya uyduğu ancak İran'ın "teröre destek veren ülke konumunu sürdürdüğü" ve "yaptırımların kaldırılmasının ABD ulusal güvenlik çıkarlarına uygun olup olmadığının incelendiği" bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson imzasıyla ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan'a İran'la ilgili bir bilgilendirme mektubu gönderildiği belirtildi.

"İran terörizme destek olmaya devam ediyor" başlığıyla yapılan açıklamada, Trump yönetiminin, İran'la 2015 yılında ABD Başkanı Barack Obama döneminde imzalanan nükleer anlaşmayı detaylı incelediği ifade edildi.

"İran nükleer anlaşmaya uyuyor ama teröre destek veriyor"

Mektupta, 18 Nisan 2017 tarihi itibarıyla İran'ın "nükleer anlaşma koşullarını yerine getirmeye devam ettiği" kaydedildi.

Buna karşın Tahran yönetiminin "teröre destek veren ülke konumunu sürdürdüğü" ve "(İran'a) yaptırımların kaldırılmasının ABD ulusal güvenlik çıkarlarına uygun olup olmadığının incelendiği" vurgulanan açıklamada, Tillerson'ın şu ifadelerine yer verildi:

TRUMP'TAN TALİMAT

"İran, birçok platform ve yöntemle önde gelen terör destekçisi devlet olmaya devam ediyor. Başkan (Donald Trump), Ulusal Güvenlik Konseyi önderliğinde İran'la nükleer anlaşmanın gözden geçirilmesini ve (İran'a) yaptırımların durdurulmasının ABD ulusal çıkarları açısından hayati olup olmadığının değerlendirilmesi talimatını verdi."

Ayrıca mektupta, söz konusu çalışma tamamlandığında İran'la nükleer anlaşmayla ilgili olarak Kongre ile yakın bir şekilde çalışmak istendiği de not edildi.

İran'la nükleer anlaşma, Obama döneminde 22 Mayıs 2015'te imzalanmıştı ve o tarihten sonra her 3 ayda bir ABD yönetimi, Kongreye anlaşmanın durumuyla ilgili yazılı bilgi veriyordu. 18 Nisan tarihli söz konusu mektubun, Trump yönetiminin Kongreye yaptığı ilk bildirim olduğu belirtildi.

YORUMLAR 49
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    baska bahane kalmadi terore destek veryomus ! asil terore destek veren abd kendisidir . o kadar
    Cevapla
  • gerçek osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    EVET kendini müslüman sanan kafir iran İSLAM'ın yeryüzündeki en büyük düşmanıdır. Ne abd ne de avrupa onların eline su bile dökemez. Kendi inanç sistemlerini uydurup, lafta İslam devleti diye yutturuyorlar. iran müslümanlığı ve humeyni kafiri bir fransız teorisidir. iranın elinde İDLİB DE kimyasal silahla ölen çucukların kanı vardır.Yaşanın Zalimler İçin Cehennem..........
    Cevapla
  • tachiwaza 6 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada terörü oluşturan zaten ABD. ile yardımcısı İsrail. Kendilerini Dünya ya temize çıkartmak için İran'a hırlıyorlar. Tabiki de verdikleri menfaat karşılığında İran sesini çıkartmıyor. Bunların arasında savaş mı çıkacak? Yav he he Gülerim sadece.
    Cevapla
  • karasulu vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    fitne insani katletmek gibidir
    Cevapla
  • Mehteer 6 yıl önce Şikayet Et
    Siz de pkk.pyd ypg destek veriyorsunuz o.ne olacak muttefikimizsiniz yaninizdayiz diyorsunuz sizde terre destek veriyorsunuz o ne olacak peki soylesenize size gore bir baska.ulke terorudesteklerse suc siz.desteklerseniz suc deyil.oylemi yok.oyle yagma.turkieyede cikip.sizde bizim.mutrefikimiz.olaraj teror orgutu dedimiz gruplara silah yardimi yapiyorsuniz desin bu aciklanma yapilmali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!