Starbucks'tan "kırmızı böcek" itirafı

Dünyanın en büyük kahve şirketlerinden Starbucks'ta frappucino adlı içeceğin renklendirilmesinde kırmızı böcek kullanıldığı ortaya çıktı.

Starbucks'tan "kırmızı böcek" itirafı
Starbucks'tan "kırmızı böcek" itirafı
GİRİŞ 31.03.2012 20:12 GÜNCELLEME 31.03.2012 20:12
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Amerikalı kahve şirketi Starbucks, ürünlerinden birinde “cochineal” olarak bilinen kırmızı böcek kullandığını kabul etti.

Hiçbir hayvansal ürün kullanmayan tüketiciler (veganlar) tarafından kurulan internet sitesi ThisDishIsVeg.com, daha önce kullanıcılarını frappucino içmemeleri uyarmıştı. İnternet sitesinden yapılan açıklamada çilekli frappucino'nun bitkisel bir içecek olmadığı, yapımında böcek kullanıldığı belirtilmişti.

Bu iddiaya ve sonrasında artan tepkilere Starbukcs’tan cevap geldi. Böcek kullandığını itiraf eden Starbucks yönetimi, suni kimyasal renklendiricilerin sağlıklı olmamasından dolayı böyle bir yola başvurduklarını ifade etti. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) bu maddenin kullanımına izin verdiğinin altını çizen yetkililer, alternatifler üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Eski zamanlardan beri kırmızı renk elde etmek için yararlanılan cochineal böceği, ilk olarak Aztekler tarafından kök boyasına renk katmada kullanılıyordu.

Güney Amerika ve Meksika'da yaşayan cochenial böceğinin, kolanın yapımında kullanıldığı da iddia edilmişti.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 12
  • farkındalık 8 yıl önce Şikayet Et
    O böcek hayatınızın her alanında kullanılıyor makyaj malzemelerne gıda maddelerine renk vermek için günde 200 örümcek yutuyosunuz haberiniz yok gevur kendine zarar verecek şeyi senden önce yasaklar aşın artık okuyun az
    Cevapla
  • okan uzun 11 yıl önce Şikayet Et
    uyuyan dunya. bu bocek coca colada ve cogu iciceklerde kullaniliyor kesinlikle insan sagligina ilerde buyuk zarar veriyor, yabanci icecek yiyecek kesin almayin
    Cevapla
  • okan uzun 11 yıl önce Şikayet Et
    DIKKAT EDIN. starbuks coffe' si lamayin sahibi siyonist yahudi her yil israilden odul aliyor cunku servetini israil bankalarinda tutuyor sakin seytanin allahdan daha guclu olduguna inaniyorlar her aldiginiz caffee onlara yardim etmis oluyorsunuz.bu hatayi yapmayin.
    Cevapla
  • erciyes talas 11 yıl önce Şikayet Et
    bay berke. hemen fetvayı vermişsin bay berke! internetten haram olan bir şeye helal veya helal olan bir şeye haram diyen onlarca site vardır!internet yüzde yüz güvenilir bir yermi ki hemen bir siteyi kaynak göstermişsin? burada herkesin güveneceği bir kaynaktan fetva almak gerekir. güvenilirlik oranını tam bilmiyorum ama mesela: diyanet işleri fetva kurulu açıklamalı: haram mı değil mi? veya mekruh mu caiz mi? diye!
    Cevapla
  • erciyes talas 11 yıl önce Şikayet Et
    aman dikkat!. bu böcekten kola içeceğine de (sanıyorum özel rengini vermesi için) konuyor! böcekli kola içmek istemiyenlere duyurulur! isteyen araştırabilir! bilinen bir konu!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...