Büyük ayıp secdede ortaya çıktı!

Tayland'a sığınan Rohingya Müslümanlarının toplu halde kıldığı ilk teravih namazında secdeye varan göçmenlere "numara" verilmesi tepki yarattı.

Büyük ayıp secdede ortaya çıktı!
Büyük ayıp secdede ortaya çıktı!
GİRİŞ 12.07.2013 07:29 GÜNCELLEME 12.07.2013 16:44
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Myanmar'ın batısında bulunan Rakhine (Arakan) eyaletinde iktidarı elinde bulunduran Rakhine Budistleri, geçen yılın Mayıs ayında Rohingya Müslümanları'na yönelik bir katliam başlattı.

Bu güne kadar 250'den fazla kişinin öldüğü olaylarda 150 bin Rohingya Müslümanı budistler tarafından yakılan evlerini terk ederek başka ülkelere sığındı.

Bu ülkelerden biri de Tayland'dı. Ancak Tayland'a sığınan Rohingya Müslümanlarının toplu halde kıldığı ilk teravih namazında ayıp ortaya çıktı.

Secdeye varan göçmenlere "numara" verilmesi tepki yarattı.

Tayland Başbakanı Yingluck Shinawatra geçen hafta Türkiye'ye gelmiş ve Başbakan Erdoğan ile görüşmüştü. İki lider Myanmar'da yaşanan Budist katliamı başta olmak üzere, bölgesel ve uluslararası gelişmeleri de ele almıştı.

YORUMLAR 17
  • Öz Bey 10 yıl önce Şikayet Et
    ne var bunda?. bir çok cemaatin öğrenci evinde de talebelere sıra numarası veriliyor ve o numaralarla yoklamaları alınıyor. normal birşey
    Cevapla
  • ŞAHİN ÖLÇEN 10 yıl önce Şikayet Et
    yine karaktersiz arap şeyh ve krallarından çok merhametliler. şahsiyetsiz arap kral ve şeyhleri biraz şahsiyetli olsalardı milyon dolarlarla satın aldıkları avrupaki futbol kulüplerine ve futbolculara harcadıkları yada süperlüx yatlarla, uçaklara ve lüzumsuz yerlere harcadıkları milyon hatta milyar dolarların 10/1 onda/birini somalideki, arakandaki dünyanın değişik yerlerindeki yoksul müslümanlara harcasalardı belkide kalpleri bu kadar katı ve kara, yüzleride bu kadar nursuz olmazdı.
    Cevapla
  • nazim manav 10 yıl önce Şikayet Et
    bu dunya hayati cok kisadir,parayla uzatilamaz veya kisaltilamaz.. Yani egolarimiza kapilipta,yanlis isler yapmayalim,,bir soz vardir,,,,aciyi hissediyorsan yasiyorsun demektir,baskalarinin acisini hissediyorsan insansin demektir.
    Cevapla
  • mehmet doğan 10 yıl önce Şikayet Et
    dünyada türkiye gibisi var mı. şimdi biz buraya gelen sığınmacılara böyle yapsa idik sözüm ona insan hakları savunucuları ne yapardı.
    Cevapla
  • FATİH TEKİN 10 yıl önce Şikayet Et
    Mehdi de kim yahu kur-an da hiç bir aytte geçmezken nerden çıktı bu iş. milattan önce 250 yıllarında sümerliler döneminde köleleri kavimleri bir arada tutmak amacı ile üretilti tabi bir cok asırda birileri beklenildi hz isayı beklediler mehdi gelecek dediler geldi gitti hatta yahudiler yinede kabullenmedi son peygamber Hz Muhammed s.a.v için dekurtarıcı peygamber denşildi geldi ve vazifesini tamamladı.Kur-an ın hiç bir ayteinde yok kken nerde çıktı bu mehdi israliyat kaynaklarını hadis diye sunmaya devam edin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?