Rusya'dan ortalığı karıştıran iddia

Rusya Dışişleri Bakanlığı, 150 kadar Amerikalı paralı askerin üniforma değiştirerek Doğu Ukrayna'da gerçekleştirilen operasyonlara katıldığını iddia etti.

Rusya'dan ortalığı karıştıran iddia
Rusya'dan ortalığı karıştıran iddia
GİRİŞ 08.04.2014 14:59 GÜNCELLEME 08.04.2014 14:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın resmi Facebook sayfasından yapılan açıklamada, Kiev yönetiminin İçişleri Bakanlığı'na bağlı ordu birliklerinin, sınır muhafızlarının, Amerikan paralı askerlerinin ve yasadışı silahlı grup olarak bilinen Sağ Sektör militanlarının Harkov ve Donetsk kentlerinde gösterileri bastırmak için kullandığı ifade edildi.

Silahlı gruplara gösterilerin güç kullanılarak bastırılması görevi verildiğini kaydeden Rusya Dışişleri Bakanlığı,“Bu operasyonlara Sokol (polis) üniforması giymiş 150 kadar Amerikan Greystone özel askeri birliğinin katılması endişe yaratmaktadır…” uyarısında bulundu. Bakanlık ülkeyi iç savaşa sürükleyecek tüm provokasyonlardan uzak durulmasını istedi.

Kiev yönetimi Harkov'da düzenlenen operasyonlarda 70 kişinin tutuklandığını ve kent binalarının eylemcilerden temizlendiğini açıklamıştı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • saaman saaman 10 yıl önce Şikayet Et
    bulgaristanli turk (Osmanli turku). Yav 150 ABD askeri bile yetti mi senin Ukraynaya gerememene ? Yazik kalibina sifatina yazik ,ama Gurcistani bile iskal edemeyen bir Rusya var karsimizda haritaya bakip toprak butunlugune aldananlar baska ninni soyleyebilir ,Kirim'in Rusya'ya biraklimis gibi gorunmesini bati istiyor Rusya federasyonunun icine ayrilikci gurplarin tetiklenmesi ve rus Federasyonu'nun daalmasi icin , bakalim plan isleyecek mi ? Kosovada tutmadi Kirm'da tutacak mi goreceiz ? bazi gruplara Soros amca para aktarmistir bile
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı