Fransız bakanın başörtüsü hazımsızlığı

Fransa İçişleri Bakanı Manuel Valls, temyiz mahkemesinin, çalıştığı kreşte başörtülü olduğu için işine son verilen kadının başvurusunu haklı bulunmasına tepki göstererek, yasak için yasa teklifi sunacağını söyledi.

Fransız bakanın başörtüsü hazımsızlığı
Fransız bakanın başörtüsü hazımsızlığı
GİRİŞ 19.03.2013 19:42 GÜNCELLEME 19.03.2013 20:01
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Vals, Fransız meclisinde konuyla ilgili değerlendirmesinde, ''üzüntü'' ile karşıladığını söylediği karar için ''laikliğe gölge düşürdü'' ifadesini kullandı. 2010'daki duruşmalarda milletvekili sıfatıyla davalı kreşten yana tavır aldığını gizlemeyen Vals, ''dini simgelerin çocukların bulunduğu yerlerde yasaklanmasına'' ilişkin bir yasa teklifi sunacağını söyledi.

Valls, daha önceki sağ yönetim sırasında parlamentoda kabul edilen peçe yasağının oylamasında, o sırada muhalefette olan Sosyalistler oturuma katılmamalarına rağmen genel kurulda ''evet'' oyu vererek kamuoyunun dikkatini çekmişti.

Fransız temyiz mahkemesi bugün açıklanan kararında, 2008'de özel bir kreşte çalışırken başörtüsü nedeniyle işine son verilen kadının başvurusuyla ilgili olarak, "dini inançları yüzünden ayırımcılık yapıldığına" hükmetmişti. Mahkeme ayrıca, kadının en kısa zamanda işe geri alınmasını talep etmişti.

Çalıştığı kreşte, doğum izninin ardından görevine yeniden başlamak isteyen genç kadın, başörtülü olduğu gerekçesiyle Aralık 2008'de işten çıkarılmıştı.

Davayı kaybeden kreşin, yeniden mahkemeye gitmek için başvuruda bulunacağı bildirildi.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • mevhibe inal 11 yıl önce Şikayet Et
    nasıl oluyor da.... 309 milyonluk abede, 493 milyonlul ab, de 7 milyonluk israilin borusu ötüyor? başkanlar, bakanlar, elçiler, köşe yazarları, aktörler-artistler ....hep bunlardan? bazıları bunun para basan merkez bankası, finans ve medya kuruluşlarının siyonistlerin elinde olması ile açıklıyor...
    Cevapla
  • Ebuzer 11 yıl önce Şikayet Et
    Çağımızın Hasta Adamı Avrupa....... Yıllarca sömürdükleri ülkeleri hasta adam diye nitelendiren avrupanın kendisi hasta.... Hemde ruh hastası... Bu hastalığın sonu yıkım ve gözyaşı....
    Cevapla
  • Fevzi Demirci 11 yıl önce Şikayet Et
    bu orijinal. bizdekiler, insan soyunun düşmanı batıdaki ağa babalarına öykünen çakma gâvurdu. mücadele edilecekse işte şeytanın şatosu.
    Cevapla
  • Hiçkimse 11 yıl önce Şikayet Et
    Tepesindeki KİPPA ya bakılırsa hem KEL,hem FODUL.Hem yahudi,hem FRANSIZ.Çok görmemek lazım.. YAHU niye kendinize ve BAŞKALARINA bu kadar eziyet ediyorsunuz? TIP ilerledi baya.GİDİN TEDAVİNİZİ OLUN,parasını BİZ verelim !!! Birde sizinle uğraşmayalım gaari.
    Cevapla
  • kaan can 11 yıl önce Şikayet Et
    basındaki sapkaya baktınımı yahudileirn kipasına benziyor. su yeryuznde sevmedigim iki grub var bri yahudiler digerii fransızlar. insanlıgın basına surekli bela olmuslar. ozgurlukmus bırakın bu insnalr ozgurlugun ne oldugunu bilmez. daha due kadar milyonlarca insnaı acımadan katleden bunlar cezxairde fasta tunusta. turkie guclu olcakk oyle guclu olcakki abdulhamit hanın o tiyatro oynamayacak kardesim demesiyle nasıl paldır kuldur yayaından kaldırdılarsa oyle ses vercekk burdan bacımın basortusune el uzatmak sanamı kaldıo lan diyecekk.. orası hizaya gelcek. aam once biz guclu olcaz. ozaman bu sorunları yasamaz dunyada muslumanlar.ama orda yasakta burda sanki cokmu serbestii. daha dune kadar isten atılıyordu. hala barolarda derneklerde sorunlar devam ediyo elin gavuru yapımca kızıyoruzda.. bizdeki gavurlarıda unutmamak lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli bakandan alçak Gazze çağrısı! 'Ahlaki ve insani' deyip duyurdu
Gazze'deki olaylar ile dünyanın ezberi bozuldu! Küresel siyaset küme düştü