Türk polisine dil uzatan Almanlar kendine bakmıyor

"Gezi Parkında eylemcilere yönelik polis şiddeti" bahanesiyle Türkiye'nin AB sürecini tıkamaya çalışan Almanya'nın kendi ülkesinde vatandaşlarına yönelik uyguladığı polis şiddetini her nedense hem kendisi hem de bütün dünya televizyonları görmezden geldi.

GİRİŞ 25.06.2013 13:20 GÜNCELLEME 25.06.2013 14:18
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Gözlerden akan kan, şiddetin kanıtı

31 Mayıs tarihinde Avrupa Merkez Bankası'nın Frankfurt'taki binasını kuşatan Kapitalizm karşıtı 'Blockupy' adlı harekete bağlı göstericilerden ileri yaşlarda bir kişinin gözlerinden akan kanlar, polis müdahalesinin şiddetini de gözler önüne serdi.

Dünya basını görmezden geldi

Avrupa hükümetlerinin uyguladığı kemer sıkma politikalarından sorumlu tuttukları Avrupa Merkez Bankası'nı protesto eden eylemcilere yönelik şiddetin kare kare bütün fotoğrafları yayınlanırken, Gezi Parkı olaylarında saatlerce canlı yayın veren dünya basının ilgisizliği dikkatlerden kaçmadı.

Avrupa Parlamentosu'ndan ses yok

3 bin kişinin katıldığı gösterilerde polisin eylemcileri boğazlarından sıkarak gözaltına aldığı, tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulunduğu görülüyor. Ancak Türkiye'deki "Gezi Parkı Eylemlerine yönelik müdahaleyi" eleştiren Avrupa Parlamentosu, Almanya'da yaşanan eylemlere gözlerini kapatmayı tercih ediyor. Şu ana kadar Almanya'da yaşanan polis şiddetine ilişkin dünya basını da dahil olmak üzere tüm dünya kamuoyundan tek bir eleştiri dahi gelmedi.

1,6 milyon kişi işsiz

Euro bölgesi ülkelerinde işsizlik oranları rekor seviyeye ulaşırken, elde edilen son verilere göre Nisan ayına kadar olan bir yıllık süre içinde 1,6 milyon kişi işini kaybetti.

Yenisafak.com.tr

YORUMLAR 27
  • şerafettin DURUL 10 yıl önce Şikayet Et
    şerafettin DURUL. gavurdan dost köpekten post olmaz demişti atalarımız yalanmı?
    Cevapla
  • Hasan 10 yıl önce Şikayet Et
    Chp baskani gorsun bunlari. Nerde demokrasi var yok anlasin !. Gosterici adamin gozelerini oymu$ polis !!!! Umarin Sayin Basbakanimiz, guzel bir konusma yapar Almanya ve AB ye yönelik.
    Cevapla
  • HARPUTLUM23 10 yıl önce Şikayet Et
    BURDAN YETKILILERE SESLENIYORUM. bizi elestirmrk icin her seferinde bahane arayan ve basi almanyanin cektigi bu politikacilarin dengesiz ve icislerimize mudahele sekline donusen aciklamalarina karsi bizimde hukumetimiz misilleme olarak bu konular hakkinda yorum yapip yaygara kopartmali kisasa kisas
    Cevapla
  • zeki alperen 10 yıl önce Şikayet Et
    KISSASA KISAS, BİZ GEVŞEK DURARSAK ONLAR DAHA ÇOK YAVŞARLAR..!. İşte biz de onlara ters dezenformasyon yaparak onların yani yahudi ve hristiyan devletlerin gerek kendi ülkelerindeki ve gerekse diğer ülkelerdeki özellikle de süratle bizim ülkemizdeki gazeteci, turist, diplomat vs. kılıklarla içimizdeki gayri müslümlerle birlikte gerek legal ve gerekse illegal olarak kendilerinden olan ERGENEKONDAN içerde yatanların dışardaki adamları ile ve içimizdeki belli hainlerle birlikte Taksim benzeri olayları düzenleyenlerin olduklarını her gün ve her fırsatta insanlara nasıl zülüm ettiklerini devamlı işlemeliyiz. Bunu hem kendi devlet ve hem de diğer Tvler de ve her türlü görsel medyalarda sürekli izlettirmeliyiz ki onların ne mal olduklalrını tüm Dünya Milletleri çok iyi görsünler ve bilsinler. Biz yapmazsak inanın çok geç olacak. Onların emellerine ulaşmalarına ivedi olarak engel olmalıyız. ERGENEKON kollarından olan sanatçı cennahına bir dalga yapmak artık kaçınılmaz oldu.
    Cevapla
  • erdal oz 10 yıl önce Şikayet Et
    almanyayı kınıyorum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. böyle çağdışı bir zorbalık olamaz. merkel ortaçağ zihniyetine sahip. alman hükümetini derhal istifaya çağırıyorum.merkel bu işi beceremiyor. gitsin evde çiçek yetiştirsin devlet yöneticiliği böyle olamaz.!!!!!!!!!!!!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başıboş köpekler korku saçıyor! Anne, çocuklarıyla parka sığındı
Türkiye'de köy nüfusu! İşte en kalabalık köyler...