Almanya'da yürekleri sızlatan artış!

Almanya'da istenmeyen bebeklerin bırakıldığı ‘bebek kutularının' sayısı artmaya devam ediyor. Son olarak başkent Berlin'de bir hastane, ebeveynlerinin gizlice bebeklerini terk edebilmesi için bir “bebek kutusu” geliştirdi.

Almanya'da yürekleri sızlatan artış!
Almanya'da yürekleri sızlatan artış!
GİRİŞ 12.12.2013 13:39 GÜNCELLEME 13.12.2013 12:58
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

"Bebek kutularının" Avrupa'da artması Birleşmiş Milletler'i harekete geçirdi. BM yetkilileri, uygulamanın çocuk haklarının ihlali anlamına geldiğini belirtiyor.

Berlin'deki Saint Joseph Hastanesinin dış duvarına yerleştirilen "Babyklappe" adı verilen sistemde, Bebek, fırına benzeyen kapaklı bir bölmeye yerleştiriliyor. Kutu kapatıldıktan sonra içindeki alarm çalmaya başlayarak hastane personelini uyarıyor.

AİLE İKİ AY İÇİNDE ORTAYA ÇIKMAZSA EVLATLIK VERİLİYOR

Bebek 2-3 dakika içinde personel tarafından, bölmenin hastane içindeki tarafından alınıyor. Kutunun içinde bebeği bırakanlara hitaben yazılmış bir mektup da bulunuyor.

Mektupta, bebeğin bakımının 8 hafta boyunca devlet tarafından yapılacağı ve ebeveynleri 2 ay içinde ortaya çıkmazsa, evlatlık verileceği hatırlatılıyor.

AVRUPA'DA YAYGINLAŞMASI ENDİŞE VERİYOR

Ortaçağ'da, Avrupa'da yaygın olan sistemin günümüzde de yaygınlaşmaya başlaması Birleşmiş Milletler'i harekete geçirdi. BM yetkilileri, uygulamanın çocuk haklarının ihlali anlamına geldiğini ve bebeği bırakanların kimliğinin gizli kalması nedeniyle, sadece annelerin değil, bebeği istemeyen diğer aile üyelerinin de aynı yönteme başvurabileceği konusunda endişeli.

BM Çocuk Hakları Komitesi, Bebek kutularının Avrupa'da birçok ülkede kullanıldığını, fakat 99 kutuyla en yüksek rakamın Almanya'da olduğunu açıkladı. Almanya'yı, 45 kutuyla Polonya takip ediyor. Çek Cumhuriyeti, Vatikan, İsviçre gibi ülkelerin yanı sıra, Kanada ve Malezya'da da Bebek kutuları bulunuyor.

MERKEL KUTULARA ALTERNATİF BULUNMASINI İSTEDİ

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Bebek kutularına bir alternatif bulunması için Meclis'e önerge sundu. Buna göre, anneler, kimliklerini hastane personeli dışında kimseye açıklamadan, hastanede doğum yapabilecek.

Annenin kimliği, 16 yıl boyunca çocuğun erişimine kapalı olacak ve bu tarihten sonra çocuğun talebi olması halinde kimlik açıklanabilecek.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 7
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. avrupa sevdalıları almış oldukları ahlakın nereye gittiyini görüyorlar ama hala avrupa sevdaları bitmek bilmiyor.. tarih tefekkürden ibarettir .. islam ahlakı ile yaşayan hangi toplumda bir damla yada zerre bozulma olabilmiş örneği varmıdır teknoloji almak alalım ama ahlak sızlıklar onların olsun. merak ettim bu çoçukların oluşumunda ahlaksızlığı irandaki mutah nikahı şeklindemi yapılmış yoksa farklı bir şekildemi iranda da aynı dertten başı agrıyormuş..
    Cevapla
  • hursit dilaver 10 yıl önce Şikayet Et
    o belediye bu sistemi yapmalı.. sevaba da girer. almanyanın da hoşuna gider.. aman da aman..şu kız erkek beraber kalacak yurt açmak isteyen CHP li başkan inşallah kazanır da,doğacak bebeler için bu kutusunu da girişe koyar..ne yani.belediyenin amme hizmeti bu..elbet yapacak. söz verdi. vaat etti.CHP li belediye ise sözünü tutar tabi..yeter ki kazansın.siz de hatırlatırsınız artık..
    Cevapla
  • ahmet dinç 10 yıl önce Şikayet Et
    terkeder. komşusumu iş arkadaşımı yoksa barda tanıştığı birimi babası , böyle olunca bir insan çocukmu düşünür ? dünyayı sınırsız yaşamakmı ?
    Cevapla
  • Sahra- 10 yıl önce Şikayet Et
    beyni duuyor insanın. bir kadın doğurduğu evladını nasıl terkedebilir, bebeğini kucağına verdikleri zaman o masum surata bakıp bırakmaya nasıl kıyabiliyorlar hakikaten anlamak asla ve asla mümkün değil. bir kuşumuz vardı muhabbet kuşumuz bizim elimizde yumurtladı , kafesini açtığımızda anında dışarı çıkar gezinmeyi öyle severdi ama yumurtası olduktan sonra o doğana kadar kafesin kapısını açtığımızda erkek kuş çıkıp geziyor dişi olan yumurtasını bırakıp çıkmıyordu, sonra yumurtladı tüysüz kel komik bir yavru kuş.. doğunca onu gagasıyla nasıl besledi bakıp bakıp nasıl duygulanıyorduk..işte,bir de "kuş beyinli" derler ...
    Cevapla
  • adem özdemir 10 yıl önce Şikayet Et
    BMW MERCEDES AUDİ..... İnsan olamamışsınız ne kadar kazanıp neye bindiğinizin önemi var mı???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor