400 yolcu tünelin içinde sıkışıp kaldı

İngiltere ile Avrupa kıtasını birbirine bağlayan Manş Denizi'nin altından geçen Manş Tüneli'nde 400 kişi sıkışıp kaldı.

400 yolcu tünelin içinde sıkışıp kaldı
400 yolcu tünelin içinde sıkışıp kaldı
GİRİŞ 07.07.2014 14:50 GÜNCELLEME 07.07.2014 16:57
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İngiltere ile Avrupa kıtasını birbirine bağlayan ve Manş Denizi'nin altından geçen Manş Tüneli'ndeki bir tren, İngiltere kıyılarından ayrıldıktan sonra arızalanınca yaklaşık 400 yolcu ve dört köpek, tünelin içinde sıkışıp kaldı.

İngiltere ile Fransa arasındaki tünelde yolculuk yapan Eurotunnel treni, İngiltere kıyılarından ayrıldıktan yaklaşık 12 kilometre sonra elektrik kesintisi yüzünden arızalandı. Arıza yüzünden yaklaşık altı saatlik gecikmeler yaşanırken yolcular da iki saat boyunca trenin içinde sıkışıp kaldı.

Fırsattan istifade tünelde fotoğraf çeken yaklaşık 400 yolcu ve dört köpek, arızalanan trenden tahliye edilip, kendilerini almaya gelen bir diğer trene aktarıldı. Yolcular güvenli bir şekilde Fransa'ya ulaştırıldı ancak bu sefer de diğer trende kalan bagajlarını beklemeye başladı.

1988 yılında inşaatına başlanan ve 1994'te açılan Manş Tüneli, İngiltere'yi Avrupa kıtasına bağlıyor. Tünelin en dipteki noktası 75 metre derinliğe sahip. Yaklaşık 50,5 kilometre uzunluğundaki bir demiryolu tüneli olan Manş Tüneli'ni yüksek hızlı Eurostar trenleri ile otomobil ve diğer araçlar için kullanılan Eurotunnel servisleri kullanıyor. Londra'dan Eurostar trenine binen bir yolcu, Paris'e veya Brüksel'e kadar demiryoluyla ulaşabiliyor.

YORUMLAR 6
  • Hüseyin YILDIZ 9 yıl önce Şikayet Et
    Marmarayda olsaydı eğer... Ülkeyi ayağa kaldırırlardı..Hükümeti istifaya zorlar,Askerinde hemen darbe yapmasını isterlerdi..Abarttığımı kimse sanmasın ellerinde biraz güç olsa vallahi-billahi bu dediklerimi yaparlar!
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH göstermesin marmarayda böyle birşey olmasın !. muhalefet hükümeti tef'e koyar !
    Cevapla
  • Monte Cristo 9 yıl önce Şikayet Et
    İlginç. Trenin yolda kalması değilde insanların davranışı beni şaşırttı.Gayet sakin bir şekilde durup fotoğraf çekiyorlar bide aynısı bizim millette olsa uzatılan mikrofona '6 saattir burdayız kimse gelmedi rezalet sorumlu bakan istifa,yetkililer istifa mahsur kaldık ölecektik,rezillik' vs gibi yorum yaparlardı.
    Cevapla
  • Cevat Öner 9 yıl önce Şikayet Et
    insanların olayı karşılama tarzı esas ders olmalı. vakit ve nakitten tasarruf ettiren bu tünellerdeki tren arızası eğer türkiye de olsaydı bunu hükümete karşı kalkışmaya vardırırlardı.
    Cevapla
  • mehtap dalgalı 9 yıl önce Şikayet Et
    yüksek güvenlikli olması demek. ilkel tekniklerle bile oradan çıkabilmeyi başarmak demektir. teknoloji bir anda devre dışı kalabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat