Dev toplantıda dakikalarca Türkiye'yi konuştular

Almanya’nın Türkiye’yi neden kendisine tehdit olarak gördüğü ve dinlemeleri neden yaptığının detayları Wikileaks belgelerinde ortaya çıktı.

Dev toplantıda dakikalarca Türkiye'yi konuştular
Dev toplantıda dakikalarca Türkiye'yi konuştular
GİRİŞ 19.08.2014 02:29 GÜNCELLEME 19.08.2014 02:42
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Türkiye güçlendikçe NATO müttefiki Almanya durumu lehine çevirmek için derin kulağı BND’yi devreye soktu.  

YÜKSELEN GÜÇ TÜRKİYE, ALMANLARI KORKUTTU

Wikileaks belgelerine göre 2011 yılında Almanya’da Merkel'in başkanlık yaptığı devlet zirvesini bir araya getiren Federal Güvenlik Konseyi toplantısında dinlemeleri yaptığı iddia edilen BND’nin başkanı ve dönemin Alman Dışişleri Bakanı Türkiye'nin bölgesinde giderek etkin bir güç olduğunu ve Batı'ya bağlı kalmak istemediği yönünde uyarılarda bulunuyor.

Ulaşılan belgelerde dinlemenin asıl nedeni ortaya çıktı. Wikileaks’teki bilgilere göre Almanya, Türkiye’nin yükselen gücünden korktuğu için dinleme faaliyetlerinde bulundu. 

Wikileaks’te ise son derece ilginç bir bilgi yer alıyor. ’Gölge CIA’ olarak da bilinen ve CIA’nin düşünce kuruluşu olduğu iddia edilen Stratfor şirketinin baş analizcilerinden birisi olan Ben Preisler tarafından 10 Ekim 2011 tarihinde şirkete gönderilmiş olan yazıda Preisler hem 9 Ekim 2011 tarihinde Der Spiegel’de yer alan bir yazıyı hem de yazıda yer alan konu hakkında kendi edindiği bilgileri paylaşıyor. Almanya Federal Güvenlik Konseyi toplantısında iki yüzden fazla modern Leopard 2 tanklarının Suudi Arabistan’a satışının ana gündem maddesi olduğu toplantı hakkındaki habere ilişkin Preisler’in yazdığı bilgiler oldukça çarpıcı.

TOPLANTI KONUŞMASINA TÜRKİYE İLE BAŞLADI

27 Haziran 2011 tarihinde düzenlenen Konsey toplantısına başta Almanya Şansölyesi Angela Merkel olmak üzere neredeyse tüm hükümet kabinesi katılıyor. Toplantıya katılanlar arasında 2008 yılında İsrail ile Hizbullah arasında esir değişimi anlaşması için arabuluculuk yaptığı iddialarıyla gündemde olan BND’nin bir önceki Başkanı Ernst Uhrlau ile Dönemin Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle de bulunuyor. Toplantıda ilk sözü alan Westerwelle gündem maddesi tank satışı olmasına ve Türkiye'nin gündemde olmamasına karşın söze Türkiye ile başlıyor ve ülkenin bölgede yükselen güç olarak politik hedeflerinden bahsediyor. 

YARIM SAAT BOYUNCA TÜRKİYE'Yİ KONUŞTULAR

Eski Dışişleri Bakanı Westerwelle’nin ardından söz alan BND Başkanı Uhrlau da Türkiye’den bahsederek BND’nin Türkiye’yi nasıl gördüğünü açıklıyor. Uhrlau da Westerwelle de Türkiye’yi bölgesinde uyanan bir güç, gücünün artması yönünde politik açıdan riskli olan kararlar almaya hazır, bütünüyle batı dünyasına bağlı kalmak istemedikleri yönünde uyarıcı ve ne yapacağı kestirilemez bir ülke olarak tasvir ediyorlar.

Yarım saat süresince Türkiye hakkında konuşulduktan sonra BND Başkanı Uhrlau’nun Türkiye hakkındaki dosyalarını toplayarak toplantıyı terk etmesi de oldukça dikkat çekici bir nokta olarak yazışmalarda göze çarpıyor. 

TALİMATI BND BAŞKANI VERDİ

Bir diğer dikkat çekici nokta ise Türkiye’nin dinlenmeye başlandığı tarihte bu direktifi veren kişinin dönem tarihi itibariyle yine Ernst Uhrlau olması. 

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 6
  • Hasan KARA 9 yıl önce Şikayet Et
    Yazımı Almanlar okusun. Ey Almanya, biz Türkler ki sırf sizin hatırınıza birinci dünya savaşına girdik, Çanakkalede 250 bin evladımızı şehit verdik. İşgal kuvvetlerini püskürttük, ancak yine de devletimizin parçalanmasına engel olamadık. yani koca bir İmparatorluğu sırf size yardım ettiğimiz için kaybettik. Siz de biliyorsunuz ki sizi ne İngilizler, ne Ruslar, ne de Fransızlar sever. Ancak biz Türkler nezdinde karşılıksız bir hayranlığınız vardı. Şimdi onu da yok ettiniz. Siz Bizimle düşman olana kadar dost ve müttefik olarak kalsaydınız, bundan en çok da siz kazanırdınız. Siz o kadar aptalsınız ki sizin AB'yi finanse ettiğiniz için size sempatik görünen Fransız ve İngilizleri dost sanıyorsunuz. Yarın AB'den çıkın bir numaralı düşmanınız, Fransız, İtalyan ve İngilizler olacaktır. İki dünya savaşını o dost zannettiğiniz ülkelerle siz yapmadınız mı? Bize olan husumetinizi nasıl anlamalıyız, acaba Erdoğan'ın İsrail'e karşı tutumundan mu rahatsızsınız. Sizi gizli siyonistler mi idare ediyor..
    Cevapla
  • kuzey güney 9 yıl önce Şikayet Et
    yol uzun. intikam için daha çok vakit var.. Almanların yaptığı düşmanlığı bir tarafa bırakırsak ciddi bir güvenlik zaafı içinde olduğumuz da ortada. her önüne gelen istediği kişiyi dinleyebiliyor. kendimize çeki düzen vermemiz gerek.. böyle giderse bu tedbirsizlik başımıza iş açar.. hep hırsız suçlu değil bizim de kabahatimiz var.
    Cevapla
  • Cüneyt Bekmezci 9 yıl önce Şikayet Et
    ALMANLARA ONCA YARDIMIN KARŞILIĞINDA YİNE SIRTIMIZDAN HANÇERLEDİLER.... Alman gavuruyla 1. dünya savaşında müttefik olmamıza rağmen, Kudüs'ü İngilizler işgal ettiğinde bayram etmişlerdi. 1960-1970 li yıllarda genç çalışacak nufüs kalmayınca, gençlerimizi işçi olarak oraya gönderdik. ve savaş yaralarını sarıp ekonomilerini düzeltince, "Ali evine gitsin" diyecek kadar egoist bir toplum olan Almanlardan, bu gün bir kazık daha yiyoruz.Atalar boşuna dememiş gavurdan dost, ayıdan post olmaz diye . Hanslarla Hasanların dostluğuna inanan içimizdeki zavallıların aklına şaşıyorum...
    Cevapla
  • Fatih YÜKTAŞIR 9 yıl önce Şikayet Et
    Almanlar va Tarihimiz.. Osmanlının son döneminden itibaren Almanlar özde Türk milletine düşmandır. (Bir Zamanlar bir Paşanın dediği gibi sözde değil özde !) sözde Stratejik ortak yada dost. Biz çok kadir şinas bir millet olduğumuzdan ve amlatılan ittihat tarihini okuduğumuzdan Almanlar dost biliyoruz, oysa öyle değil. İşte örnekleri. Ülkemizde 1990 - 2000 arasını bir göz önüne alalım. Uğur Mumcu Cinayeti, ( Adamcağız nasılsa Alman Vakıfları üzerinde çalışırken bombalı bir suikaste kurban olyor !) ardından Prof.Dr.Necip Hablemitoğlu oda aşağı yukarı aynı. Daha fazlası belki bilinir bulunur, vatandaş gözüyle olan bunlar. O kadar zaman PKK'ile savaştık Stratejik ortağımız 30 bin insan öldü bee, bir İstihbaratı çok gördü bize, Şunu bilip anlamız lazım bizim, içimizdeki ajanları (Yani bizden olup onlara para yada çeşitli çıkarları için satılıp hizmet edenleri) temizlediğimizde ülkemiz cennet. Abd gezi sırasında o kadar gelişmelerden kaygılı idi, şimdide biz kaygılıyız. O kadar dibimizde ne operasyonu arkadaş.
    Cevapla
  • mehmet duran 9 yıl önce Şikayet Et
    almanya şunu unutuyor 5 milyon türk var almanyada. almanya elbeette bunun bedelini ödeyecek ama intikam soğuk yenince daha lezzetli olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!