Almanya'nın Frankfurt kentinde gösteriler

Frankfurt sabah saatlerinden itibaren savaş alanına döndü. Avrupa Merkez Bankasını protesto eden kalabalığa Alman polisi sert müdahale etti.

GİRİŞ 18.03.2015 12:46 GÜNCELLEME 18.03.2015 17:02
Bu Habere 154 Yorum Yapılmış

Taha Dağlı'nın haberi...

Frankfurt'taki gösterilerde birkaç saat içerisinde tam 350 gösterici göz altına alındı. Uluslararası haber ajansları, polis araçlarının ateşe verildiği görüntüleri servis ederken, göstericiler durumun medyaya yansıyandan daha vahim olduğunun altını çiziyor.

Eylemi görüntülemeye çalışan Lidia Pedro adlı kadın gazeteci, Alman polisinin habercilere saldırdığını söyledi. Twitter hesabından olayları anlatan kadın gazeteci, “Frankfurt’ta polis basına saldırıyor, nerede basın özgürlüğü” mesajını paylaştı.

FRANKFURT KARIŞTI / FOTO-GALERİ

350 GÖSTERİCİYE GÖZALTI

Sokaktaki kalabalığı dağıtmak için göz yaşartıcı gaz, boya ve tazyikli su kullanan Alman polisi, birkaç saat içerisinde uyguladığı sert yöntemlerle tam 350 göstericiyi göz altına aldı.

Almanya'da göstericiler Avrupa Merkez Bankası'nın resmi açılışını protesto etmek için sokağa indi. Alman polisi ise eylemcilere şiddete başvurarak karşılık verdi. Polis, gösterileri bastırmak için son teknoloji TOMA'ları kullandı.

YENİ TOMA'LARI KULLANIYORLAR

Alman polisi, makine sanayisinde dünya devi olan Almanya'nın üstün teknolojisiyle üretilmiş TOMA'ları kullandı.

Alman medyası da polisin sert müdahalesini görmezden geldi. Bild gazetesi manşetinde yanan polis araçlarını ve maskeli göstericileri yayınladı, “yakıp, yıktılar” ifadelerini kullandı.

Alman basını gibi uluslararası haber ajansları da Frankfurt’ta sadece göstericilerin polis araçlarına yönelik eylemlerini servis etmeyi tercih etti.

Avrupa Merkez Bankasının karargahı Frankfurt’ta bulunuyor. Bugün ise 1,3 milyar dolar maliyetle tamamlanan yeni merkez binasının açılışı yapılacak. Almanya’da kapitalizm karşıtı gruplar, Avrupa Merkez Bankasına şiddetle karşı çıkıyor.

Hem Almanya’daki ekonomik şartlar hem de hükümetlerin halka yönelik sık sık uyguladıkları kemer sıkma politikaları Avrupalıları sokağa sevk ediyor.

Almanya Frankfurt’taki Avrupa Merkez Bankası binasının açılışı da, ekonomik şartların ağır olduğu ve kemer sıkma politikalarının uyguladığı bir dönemde, yüksek maliyeti nedeniyle, halkın tepkisini çekiyor.

Aslında sadece Almanya değil son dönemde Avrupa’da bir çok başkentte hükümetler karşıtı gösteriler düzenleniyor.

 

Macaristan’ın Başkenti Budapeşte’te geçtiğimiz Pazartesi günü binlerce kişi ekonomik şartlar nedeniyle hükümeti istifaya çağırdı.

Aynı gün Fransa’nın başkenti Paris’te hükümetin sağlık reformunu protesto eden doktorlar, hükümetin istifasını isteyerek, gösteri düzenledi. Paris’te geçen hafta da çevrecilerin protestosu vardı, iktidar karşıtı gösteride Fransız polisi, eylemcilerin üzerine köpek salmıştı.

Yine geçtiğimiz Pazartesi günü AB ile müzakerelerden çekilen İzlanda’da ekonomik kriz dolayısıyla halkın hükümeti protesto ettiğine tanık olduk.

Bu ülkelerin yanı sıra Yunanistan’a da ayrı bir pencere açmak şart. Zira AB’ye meydan okuyarak iktidara gelen Çipras hükümeti de kısa süre içerisinde sisteme direnemeyeceğini gösterdi.

Nitekim Yunanistan’ın başkenti Atina’da 2008’den itibaren görmeye alışık olduğumuz sokak olayları Çipras’ın Euro bölgesiyle yaptığı anlaşma sonrası yeniden patlak verdi.

YORUMLAR 154
  • müslüman 9 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki türkiye yi çökertmeye kalkarsan senin vatandaş da seni cçökertir
    Cevapla
  • kenan 9 yıl önce Şikayet Et
    Batida insanlik arayan akilsizlar heeeey ordamisiniz tv kapatmislar sagir kulaklarinida tikamislar su almanyaniza bir bakin insanlik varmi.nekadar cahilce yaziyorum siz insanliktan ne anlarsiniz zamanima yazik
    Cevapla
  • Kayısı Kentli 9 yıl önce Şikayet Et
    Kaygılıyız. Basın özgürdür susturulamaz. Alman hükümetini kınıyoruz:-) Ey Almanya sen kedni kapının önünü süpürde ondan sonra türkiyeye karış. Der Spiegel dergisi gezi olaylarında 13 sayfa Türkçe yayın yapmıştı. Bizden de bir delikanlı çıkıp 13 sayfa almanca yayın yapsa keşke.
    Cevapla
  • no name hero 9 yıl önce Şikayet Et
    İki yüzlü batının iki yüzlü demokrasi anlayışı ve bunlara bizi şikayet eden chp zihniyeti, sıkıldık bu çelişkilerle dolu chp mantıksız insanlarından.
    Cevapla
  • tora 9 yıl önce Şikayet Et
    biz niye almanyayı basın özgürlüğüne saygı göstermesi için uyarmıyoruz? onlar hep yapıyor ya..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar