'Rusya her şeyin altını oyuyor'

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Suriye'deki savaşın uzamasından Rusya'yı sorumlu tuttu.

'Rusya her şeyin altını oyuyor'
'Rusya her şeyin altını oyuyor'
GİRİŞ 02.02.2016 13:56 GÜNCELLEME 02.02.2016 13:57
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarına Batı'dan gelen tepkilere İngiltere de katıldı. İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Suriye'deki savaşın uzamasından Kremlin'i sorumlu tuttu. Hammond, "Rusya yaptığımız her şeyin altını oyuyor. Bir yandan siyasi süreçte rol alıyor, masaya oturuyor, siyasi sürecin eş-kefili oluyorlar. Diğer tarafda Suriye'nin geleceği olduğunu düşündüğümüz insanları bombalıyorlar" dedi.

''IŞİD'İ GÜÇLENDİRİYOR''

Rus hava saldırılarının yüzde 30'dan daha azının IŞİD'i hedef aldığını söyleyen İngiltere Dışişleri Bakanı, "Rus hava saldırıları IŞİD'i güçlendiriyor" dedi. Lavrov'dan Jeyş ül İslâm ve Ahrar uş Şam açıklaması Cenevre'dek görüşmelerde rejimin baş müttefiki olarak masaya oturan Rusya'dan ise ilk kez bir geri adım geldi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'deki en büyük muhalif gruplardan Ceyş ül İslâm ve Ahrar uş-Şam'ın Cenevre'deki müzakerelere katılımı konusunda anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Lavrov, Suriye'de rejimle çatışan en büyük muhalif gruplardan Ahrar uş-Şam ve Ceyş ül İslâm'ın 'bireysel olarak' Cenevre'de bulunacaklarını söylerken, "Cenevre'de bulunmaları onların terörist olmadığını kabul ettiğimiz anlamına gelmiyor" açıklamasını yaptı. 

KAYNAK: REUTERS, AL JAZEERA
YORUMLAR 8
  • Gokhan 8 yıl önce Şikayet Et
    bu cenevreden bir sey cikmaz...
    Cevapla
  • tamer 8 yıl önce Şikayet Et
    hadı ingiltereyede laf soksanıza. olmaz. cunku ınsan annesıne laf soylemez. çarpılır dımı. babanız abd ananız ıngıltere. ortayada sızın gıbı ! evlatlar cıkmıs.
    Cevapla
  • ard 8 yıl önce Şikayet Et
    korkak ingiliz, rusya surekli havasahanizi isgal ediy, turkiyenin yaptigini yapamadiniz degil, yasli/hasta adam olmus artik avrupa!
    Cevapla
  • ramazan 8 yıl önce Şikayet Et
    Adam dogruyu soylemis, Ayni zamanda ortadaki pastayada ortak oluyor Deyilse boyle konusmazdi.
    Cevapla
  • hyr 8 yıl önce Şikayet Et
    en büyük terörist rusya. putin koca suriyede bir esed bir de kendi kalana kadar savaşmayı düşünüyor. bunlar insan değil. çözüm avrupa ve amerika atamamen türkiyeyi destekleyecek. türkiye ne derse arkasındayız olmazsa olmaz şart türkiye diye kontrolu erdoğana verirlerse olay düzelecek. ha savaş olacak olursa yine kayıtsız şartsız türkiyenin arkasındayız açıklaması yapmalılar. ozaman bizz bunların hepsini it gibi hizaya getiririzz
    Cevapla
  • ist 8 yıl önce Şikayet Et
    birşey bilmeden... abd nin planı umduğundan iyi gidiyor.sırada kim var bilmiyor musun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!