Alman vekil Türkiye’ye hak verdi

Almanya Parlamentosu Sosyal Demokrat Parti (SPD) Milletvekili Frank Schwabe, Türkiye’nin eleştirilerine hak verdiğini açıkladı.

Alman vekil Türkiye’ye hak verdi
Alman vekil Türkiye’ye hak verdi
GİRİŞ 07.06.2016 12:23 GÜNCELLEME 07.06.2016 12:23
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Alman parlamentosunda, 1915 olaylarını soykırım olarak niteleyen tasarının kabul edilmesinin ardından Türkiye’den yapılan tepkileri bir Alman Milletvekili haklı buldu. Türk-Alman dostluğunun çok önemli olduğunu ifade eden SPD Milletvekili Frank Schwabe, Almanya’ya yapılan eleştirileri de çok iyi anladığını söyledi.

SPD Milletvekili Schwabe, “Türk-Alman dostluğu olağan üstü anlam taşımaktadır. Bu dostluk böyle zor konularda zarar görmeden devam etmeli, dışlanmamalı. Siyasi açıdan farklı düşünsem de Türkiye ve insanları harika. Bu konuda Almanya’ya yapılan haklı eleştirileri de çok iyi anlıyorum ve yanındayım” dedi.

Hiçbir olayı Holokostla kıyaslanamayacağını da ifade eden Schwabe, “İnsanlığa karşı yapılmış ve buna benzer soykırım suçlarıyla yüzleşmenin, tanımının konmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Hiçbir olayı Holokostla kıyaslayamayız. Aynı zamanda buna benzer başka soykırım olaylarını tanımlanması gerektiğini de düşünüyor ve hiçbir zaman bu tür olayların tekrarlanmamasını diliyorum. Kararın alınmasında Almanya sorumlu durumdadır. Bu konuda Almanya’ya yapılan haklı eleştirileri de çok iyi anlıyorum ve yanındayım” dedi.

(İHA)

YORUMLAR 5
  • Misafir99 7 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanin dostu müslümandır
    Cevapla
  • Tuğba 7 yıl önce Şikayet Et
    Adam güya Türkiye nin yanındayım imajı vermeye çalışıyo..kelimelere bakarsan soykırım yapmıştır ve yüzleşmeniz lazım diyo.. Erdoğan misali bu ne perhiz bu ne lahana turşusu
    Cevapla
  • cihangir 7 yıl önce Şikayet Et
    holokost kelimesini de soykırımı hafifletmek için kullanıyorlar bence.
    Cevapla
  • zamansız 7 yıl önce Şikayet Et
    ALMANYA DOSTUMUZ FALAN DEĞİLDİR ! ! aslada olamaz bu kararı alan almanya dosttan çok uzak resmen düşman demektir
    Cevapla
  • Osman 7 yıl önce Şikayet Et
    Bosna soykırımını avrupa temizleyemez.türklerin tarihinde kara leke yoktur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı