"Avrupa artık ellerini ovuşturarak bekleyemez"

İngiliz Guardian gazetesi, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası uygulanan OHAL kapsamında alınan meşru tedbirlere karşı, Türkiye’ye açıkça müdahale edilmesi imasında bulundu.

"Avrupa artık ellerini ovuşturarak bekleyemez"
"Avrupa artık ellerini ovuşturarak bekleyemez"
GİRİŞ 29.11.2016 18:05 GÜNCELLEME 29.11.2016 19:00
Bu Habere 272 Yorum Yapılmış

İngiliz yayın kuruluşu Guardian’da yer alan, "Tasfiyeler devam ederse, Avrupa artık sadece ellerini ovuşturarak bekleyemez" başlığını taşıyan başyazı, "Türkiye’ye karşı dışarıdan müdahale çağrısı mı" sorularını beraberinde getirdi.

MEŞRU MÜDAAFAYA KARŞI

Yürürlükteki Olağanüstü Hal'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülkeyi kararnameler ile yönetmesine izin verdiğini iddia eden Guardian, terör örgütü PKK/PYD’ye alenen destek olan milletvekillerinin ve FETÖ’yle bağlantılı isimlerin tutuklanmasını "AKP'ye muhalif olan herkes bundan etkileniyor" şeklinde yorumlayarak tarafını belli etti.

Guardian ayrıca OHAL kapsamında açığa alınan öğretmenlerden 6 bininin görevlerine geri iade edileceğinin açıklandığını ancak bunun tansiyonu düşürmek için çok yetersiz kaldığını iddiasını öne sürerek tezini desteklemeye çalıştı.

SURİYELİ SIĞINMACILAR TEHDİDİ!

Gazete, Avrupa Parlamentosu'ndan geçen hafta çıkan Türkiye ile müzakerelerin durdurulması yönündeki tavsiye kararını da hatırlatan İngiliz gazetesi, Erdoğan'ın oylamaya çok sert tepki gösterdiğinden de yakındı.

Avrupa ülkelerinin mülteciler karşısında Türkiye’ye verdiği sözleri tutmamasından hiç söz etmeyen Guardian, Erdoğan’ın söz konusu açıklamalarını "şantajla eş değer" olarak görmesi de şaşırtıcıydı.

Erdoğan'ın sığınmacılarla ilgili açıklamalarını hayata geçirmesi halinde bunun Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasında imzalanmış olan göçmen geri kabul anlaşmasını geçersiz kılacağını hatırlatan gazete, "Avrupa başkentleri, Erdoğan'ın anlaşmayı ortadan kaldırmak istemeyeceğini umut ediyor. Avrupa'ya vizesiz seyahat hâlâ Türkler arasında popüler bir beklenti" ifadelerini kullanarak Avrupa Birliği ülkelerinin Türkiye'den beklentisine tercüman olmaya çalıştı.

YORUMLAR 272
  • Ünal 7 yıl önce Şikayet Et
    Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım.
    Cevapla
  • mezzo 7 yıl önce Şikayet Et
    1 taş kaldırayım da altında bir İngiliz çıkmasın cennet mekan abdulhamidhan
    Cevapla
  • beka 7 yıl önce Şikayet Et
    yılanın başı ortaya çıktı
    Cevapla
  • Serdar 7 yıl önce Şikayet Et
    Çabuk gelin yoksa bizi bekleyin yakındır ey Hristiyanlar bilin ki Biz Kuranı Kerimin Hükmü ne derse o Biz ölümden korkmayız Allah Şahadet şerbeti İçenlerden eylesin İnşallah
    Cevapla
  • ismail hakki efendi 7 yıl önce Şikayet Et
    Skiyorsa deneyin avrupanin turkiye ve erdogan dusmanligi su yuzunu cikti kuru sıkı atiyorlar daha ne bekliyoruz birakalim suriyeli göcmenleri onlar dusunsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!