Uzaydaki ilk 3D yazıcı teste hazır

Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) gönderilen ilk 3D yazıcı, test edilmeye başlandı.

Uzaydaki ilk 3D yazıcı teste hazır
Uzaydaki ilk 3D yazıcı teste hazır
GİRİŞ 18.11.2014 14:55 GÜNCELLEME 18.11.2014 14:55

UUİ'de gerçekleştirilen 41'inci Keşif Görevi'nin mürettebatı, uzaya gönderilen ilk 3D yazıcıyı test etmeye başlayacak. Yerçekimsiz ortamda kullanılacak ilk 3D yazıcı, NASA astronotu Barry Wilmore tarafından 'Microgravity Science Glovebox' bölümüne yerleştirildi.

Destiny laboratuvarındaki yerini alan mikrodalga fırın büyüklüğündeki 3D yazıcı, uzay istasyonunda çeşitli eşya ve bakım için gerekli parçaların üretilmesini sağlayacak. Bu sayede, istasyona gönderilmesi gereken malzeme miktarı da aşağı çekilecek ve önemli bir tasarruf sağlanacak. Depolama sorunu da bir o kadar azalacak.

Uzaydaki ilk 3D yazıcı, ilk aşamada ne kadar iyi çalıştığının kontrol edilmesi adına test edilecek. Testlerde, 3D yazıcının ve kullanılan materyalin Dünya'daki gibi normal işlev gösterip göstermediği gözlemlenecek. Herhangi bir aksaklık halinde oluşabilecek kazaları, 3D yazıcının içine yerleştirildiği muhafaza önleyecek.

KULLANILMAYA HAZIR

3D yazıcı ile üretilecek olan ilk parçalar, Marshall Uzay Uçuş Merkezi'nde Dünya'da üretilen kopyalarıyla karşılaştırılacak.

3D yazıcıyı üreten Made in Space firmasından Mike Snyder, "Dünya'dan gönderilen malzemeler yerine tamamı uzayda üretilecek materyal ve donanımın kullanılması, yakın gelecekte uzay keşfinde yeni bir sayfa açacak" ifadesini kullandı.

Barry Wilmore, yerleştirilmesinin ardından 3D yazıcının test etmeye başlayacaklarını bildirdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!