Tamirciden LPG'li kombi

Giresun'da beyaz eşya tamirciliği yapan Temel Taş, doğalgaza alternatif LPG ile çalışan kombi yaparak ürünün patentini de aldı.

Tamirciden LPG'li kombi
Tamirciden LPG'li kombi
GİRİŞ 20.03.2015 21:12 GÜNCELLEME 20.03.2015 23:07
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Taş, AA muhabirine, doğalgaz başta olmak üzere diğer ısınma araçlarına  alternatif olması adına 2013 yılında LPG ile çalışan kombi yapımı için  çalışmalara başladığını söyledi. Yaklaşık 1,5 yıl süren çalışmalar sonucunda LPG ile çalışabilen kombi  cihazı yapmayı başardığını vurgulayan Taş, şöyle devam etti: 
 
"Giresun'da yaklaşık 40 yıldır tamircilik işiyle geçimimi sağlıyorum.  Son yıllarda, yüksek gelen doğalgaz faturaları karşısında insanlar daha  tasarruflu nasıl ısınabilir sorusuna karşılık bir çalışma başlattım. Her yerde  kolaylıkla bulunabilecek LPG ile çalışan kombi yapımı için kolları sıvadım. 2013  yılının kasım ayında başladığım çalışmalarımı 15 ay içerisinde tamamladım. Patent  almak için de gerekli başvurularımı yaptım. 2014 yılı ağustos ayında da ürünün  patentini aldım." 
 
2,5 LİTRE İLE 24 SAAT ISINABİLECEK

Sağlıklı çalışmasını başardığı kombi sayesinde ısınma giderlerini  sorun olmaktan çıkardığını ifade eden Taş, "Ürettiğim kombiyle artık ısınma  giderleri sorun olmaktan çıkacak. Çok tasarruflu bir sistem. 2,5 litre LPG ile  135 metrekarelik bir daireyi 24 saat 90 dereceye kadar ısıtmak mümkün. Eğer ev  sahibi tasarrufu biraz daha ileri götürürse bu rakamı 2 litreye indirmek de söz  konusu olabiliyor" dedi. 
 
Temel Taş, ürettiği kombinin son derede güvenli olduğunu, gaz  sıkışması, patlama veya zehirlenme gibi risklerin kesinlikle bulunmadığını  savundu. 
 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 62
  • Mura 3 yıl önce Şikayet Et
    Zaten tüm kombi firmaları dökme LPG tankının kullanımı için kombide LPG ile çalışma özelliği sunuyor yeni değil ki
    Cevapla
  • selim 9 yıl önce Şikayet Et
    Karadenizlinin ogleden sonra yaptigi bir icat olsa gerek. Hos gorun...
    Cevapla
  • yurdum insanı 9 yıl önce Şikayet Et
    Böyle başa böyle traş. Yeni türkiyenin yeni nesil mucidi de bu kadar olur.
    Cevapla
  • ismail 9 yıl önce Şikayet Et
    deneme yapıldıysa neden değer fiyatını belirleyip piyasaya satışa sunmuyonuz
    Cevapla
  • SELÇUK 9 yıl önce Şikayet Et
    la niyazi senin lpg litre fiyatından haberin varmı 15 tl yazmıssın bişi bilmiyorsunuz boş boş muhalafet yapmayın. sizin bu ürünün kullanmanız dahilinde 60* olarak günlük 4 tl aylık 120 tl max ısıya ulaşırsınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü