'Erdoğan satrançta iyi bir hamle yaptı'

Başbakan Erdoğan'ın 1915 olaylarında hayatını kaybeden Ermeniler için yayınladığı taziyeyi değerlendiren Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etütler Vakfı (TESEV) Başkanı, Akil İnsan Heyeti'nden Can Paker, tarihi taziyenin bozulması için çalışılan Türkiye imajını düzeltiğini söyledi.

'Erdoğan satrançta iyi bir hamle yaptı'
'Erdoğan satrançta iyi bir hamle yaptı'
GİRİŞ 28.04.2014 02:16 GÜNCELLEME 28.04.2014 07:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yıllardır Ermeni sorunu hakkında çalışmalar yapan ve raporlar hazırlayan TESEV Başkanı Paker, Türkiye'nin imajının 17 Aralık süreci ile birlikte bir takım çevreler tarafından bozulmaya çalışıldığını anlatarak, "Kürt sorunu üzerinde de ciddiyetle çalışan Erdoğan'ın taziyesi Türkiye'nin bozulmaya çalışılan imajını düzeltmiştir. İmajın bozulması için uluslararası güçlü çevrelerle yapılan ittifak, bu taziye ile sonuçsuz kalacak" dedi.

SATRANÇTA İYİ BİR HAMLE

Paker, taziyenin çok büyük anlamı olduğunu belirterek Türkiye'nin onlarca yıldır kendi tarihini derinlemesine ele almak konusunda çekimser davrandığını, bu konuda en cesur adımların da AK Parti iktidarı döneminde atıldığını ifade etti.

Paker, şunları söyledi:

"Türkiye, Kürt sorunu çözümünde Erdoğan döneminde ciddi adımlar attı. Pek çok zorluğu göze aldı. Bu da uluslararası alanda Türkiye'nin kendi sorununu çözmeye yönelik olumlu hamleleri olarak değerlendirildi. 17 Aralık ile birlikte bir süreç başladı. Orada hedef Erdoğan ve AK Parti hükümeti oldu. Uluslararası alanda Türkiye'nin itibarına yönelik operasyon oldu. Şimdi Kürt sorunu üzerinde de ciddiyetle çalışan Erdoğan'ın taziyesi Türkiye'nin bozulmaya çalışılan imajını düzeltmiştir. Satrançta iyi hamle yapmıştır. İmajın bozulması için uluslararası güçlü çevrelerle yapılan ittifak, bu taziye ile sonuçsuz kalacak gibi görünüyor. Çünkü bu saatten sonra Ermeni diasporası da Ermenistan da Türkiye'nin şimdilik yapabileceği bu en büyük hamleye duyarsız kalamazlar; kalırlarsa geri düşmüş olurlar."

KİMSE YADIRGAMIYOR

Sosyal ekonomik açıdan vatandaşların liderlerin çıkıp bazı konularda konuşması noktasında durduğunu belirten Can Paker, "Bu nedenle de taziyeye yönelik olarak çok büyük bir toplum tepkisi gelmedi. İnsanlar liderlerin konuşmalarını bekliyorlar. Bu açıdan Türkiye'nin 100'üncü yılı yaklaşan Ermeni sorunu konusunda da adım atmasını kimse yadırgamamaktadır" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN İMAJINA ADIM ADIM DARBE

Taziyeden diaspora ve Ermenistan'da tatmin olmayan kesimlerin ortaya çıkacağını da belirten Paker, "Biz TESEV olarak, devlet politikasından bağımsız bir şekilde çalışıyoruz. Bu yıl da Los Angeles'ta konuyu ele alacağız. Zaten tarihte olanları iki taraf da biliyor. Biz bu bilgileri nasıl daha sağlıklı şekilde alırız, iki devlet nasıl daha rahat ilişki kurar bu konulara geniş bir çerçeveden bakıyoruz. Son dönemde Türkiye'nin imajının demokrasinden uzaklaştığına yönelik kasıtlı açıklamalar var. Bunu kimin bu hale getirdiği belli. Bu yapıldı. Bu, adım adım bir darbedir. 24 Nisan ile birlikte yüzüncü yıl ile birlikte de çeşitli adımlar atılacak. Ama Türkiye'nin elinin rahatlatacak bir açıklama yapıldı. Artık kimse Türkiye'yi bu konuda tartışmak istemeyen bir ülke olarak göremez" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 2
  • muharrem tosun 9 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. başbakanımız içimizde olan ayakbağı pkk yı bitirmek toplum barışı anadolu birliği için yapılan adım ardından yüregimizi yakan uluslar arası konjökdörde baskı kirli iftiralara karşı son bulması için yapmış oldugu adımı canı gönülden destekliyoruz. ümmet bilinçi suuru ile hareket bize yakışır ...
    Cevapla
  • mohikan 9 yıl önce Şikayet Et
    taktik. kıbrısdaki taktik uygulanıyor, oradaki gibi olacak sonuçta .. biz yaklaşacağız onlar uzaklaşacak dünya gündeminden düşecek ....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti