Davutoğlu: Tarih bizi altın harflerle yazacak

IŞİD'den kaçarak Suriye'den Türkiye'ye sığınan yaklaşık 4 bin kişi için Davutoğlu açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu: Tarih bizi altın harflerle yazacak
Davutoğlu: Tarih bizi altın harflerle yazacak
GİRİŞ 19.09.2014 16:52 GÜNCELLEME 19.09.2014 16:53
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu, IŞİD’den kaçan 4 bin Suriyelinin Türkiye’ye giriş yapmaya başladığını söyledi. Suriyelilere yardım etmenin tarihi ve insani bir görev olduğunu belirten Davutoğlu, “İnsanlık tarihimize altın bir sayfa olarak yazılacak” dedi.

Azerbaycan'da temaslarda bulanan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Irak Şam İslam Devleti saldırılarından kaçan Suriyelilerin Türkiye’ye geçiş yapmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Davutoğlu, konuyla ilgili AFAD'dan sorumlu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'la görüştüğünü hatırlatarak, "Bütün ilgili arkadaşlara bu konuda her türlü tedbirin alınması ve orada mahsur kalan, güvenilir bir sığınak arayan kardeşlerimize yardımcı olunması talimatını vermiştik. İlk aşamada hedefimiz, tabii bu kadar olayların tırmanması ihtimalini gözettik ama, ilk aşamada ihtiyaç hissedilen şey insani yardımdı, sınırda insani yardımdı. Valilerimiz dün akşam itibarıyla talimatlandırılmışlardı, her türlü ihtiyaçlarının giderilmesi için" dedi.

Bugün sınırda yoğun bir talep olduğu ve yoğun bir göç dalgası olabileceği ihtimali çıktığını söyleyen Davutoğlu, yaklaşık 4 bin kişilik bir Suriyeli'nin sınıra dayandığı haberi gelince de Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş ve ilgili bakanlarla görüştüğünü bildirdi.

"Gerekli talimatları verdik. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Suriye'den veya herhangi bir ülkeden ölüm karşısında sığınacak bir yer olarak Anadolu'yu gören kardeşlerimiz sınırımıza geldiğinde, etnik ve mezhebi ayrım gözetmeden hepsini aldık, alıyoruz, alacağız. Şu anda da bu girişler başladı. Tabii çok ani bir gelişme olduğu için süratle arkadaşlarımız organize olmaya çalışıyorlar. Bu kardeşlerimiz, en kısa sürede yerleştirilecekler ve ihtiyaçları karşılanacak. Hiç kimsenin bu konuda tereddüdü olmasın.

Türkiye var oldukça ve güçlü oldukça, kudretli oldukça ve elinde kapasite oldukça kendisine sığınan herkese elindeki imkanlarla yardımcı olacaktır. Burada da hiçbir etnik ya da mezhebi ayrım gözetilmez. Ama tabi birinci önceliğimiz her zaman Suriyeli kardeşlerimizin kendi topraklarında ihtiyaçlarının karşılanmasıdır. O imkan ortadan kalktığı anda biz elimizden gelen yardımı yaparız ve bu 4 bin kardeşimiz, şu an itibarıyla bana gelen rakam bu, ihtiyaçları karşılanacak, ülkemizde ağırlanacaklar.

Bu da şunu gösteriyor, şimdiye kadar bizim mülteciler politikamızı eleştirenlerin insani yönden ne kadar zaaf içinde olduğunu da bu ortaya koyuyor. Bizim Suriyeli kardeşlerimize kucak açmamız tarihi bir görevdir, insani bir görevdir. Eminim ileride bu günleri yazacak olanlar onu insanlık adına tarihimize altın bir sayfa olarak yazacaklardır. Allah devletimize ve milletimize güç versin ki biz de sığınan herkese elimizi uzatabilelim ve onlara yardımcı olabilelim. Bu talimatlar verildi ve gereken yapılacaktır."

YORUMLAR 12
  • hüseyin 9 yıl önce Şikayet Et
    İYİ ŞAHSİYET AMMA İYİ DİPLOMAT DEĞİLSİNİZ. Muhterem ve kıymetli başbakanımız iyi şahsiyetsiniz lakin iyi diplomat değilsiniz.İSLAM ALEMİ ni uyandırarak,birlikteliğini sağlayarak bu hale mani olabilirdiniz.Ama sözlerle iyi diplomasi olmuyor ve olmadığının delilidir bu yaşananlar.ALLAH islam alemini dahili ve harici ifsat şebekelerinin,gaflet ve dalalettekilerin şerrinden muhafaza etsin.
    Cevapla
  • Vitamin6344 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım Ülkemize GÜÇ ver.... Devletimize, Milletimize güç kuvvet ihsan eyle.... Suriyeden gelen bu kardeşlerimizede sabrı cemil ihsan eyle....Ne kadar şükretsek azdır Rabbimize....
    Cevapla
  • Zeynel Karaca 9 yıl önce Şikayet Et
    biz sıradan bir devlet değiliz!. biz osmanlı devletinin devamı niteliğinde bir devletiz.şimdiki ırak,suriye gibi topraklar zamanında bizim eyaletimizdi.oralarda zulme uğrayan kardeşlerimize yardım etmek bizim en başta tarihi görevimiz.onu bir kenara bırakalım.bizler müslümanız ve müslümanlar kardeştir.kardeşlik böyle günlerde belli olur.hatta bunu da geçelim.biz insanız ve bu yapılan da insani bir görev.avrupa,amerika vs. yardım etmiyor diye biz insanlığımızı bir kenara bırakmayalım.hem şuna emin olun ki hiçbir suriyeli buraya keyfinden gelmiyor.zor durumda kalmamış olsalardı evlerini,iş yerlerini,memleketlerini terk ederler miydi sanıyorsunuz?hasılı kelam,Allah herşeyin şahididir.devletimizin bu yaptıkları yine devletimize hayır duası olarak geri dönüyor.işte o hayır duası herşeye yeter.
    Cevapla
  • nur dülger 9 yıl önce Şikayet Et
    siz kürtler(islam kardeşliğinden ziyade ırk ortalığına değer verenleri!). ırkçılığı bırakın!Allahtan korkun. yıllarca ırkçılıktan,mlliyetçilikten mustarip oldunuz. bu gün Suriyeli mültecilere antep,adana hatay gibi şehirlerde bir bahane ile saldıranlar sizlersiniz. o Suriyeli Müslüman araplar ,sizinle aynı kaynaktan mustarip idi.kürtlere kimlik dahi vermeyen insan yerine koymayan onlardan konuşanı ,işkence ile katleden esed ailesinden !ama sizler esedle bir oldunuz,onların kanını dökmekte katkıda bulundunuz. burda halkı Suriyeli arap mültecilere karşı alabildiğine kışkırtan sizler ceylanpınarda tedavi edilen Suriyeli yaralılara saldıran sizler.yezidilere kardeş dediniz kucak açtınız !ekmek su taşıdınız . tamam her mazluma el uzatalım ama Allah kafir ile mümin arasında nesep yoktur buyurduğu halde Suriyeli Müslümanı düşman,yezidiyi sırf kürd diye kardeş edindiniz
    Cevapla
  • özcan 06 9 yıl önce Şikayet Et
    hesabını biz soracağız. işid alçaklarına ve destekleyen alçaklara hesabı öbür dünyada allah değil bu dünyada biz kürtler soracağız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz