Papa: Ermenilere soykırım yapıldı

Papa Francesco'ya göre 20. yüzyılın ilk soykırımı Ermenilere yapılmış.

GİRİŞ 12.04.2015 11:06 GÜNCELLEME 12.04.2015 11:15
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco'nun, 1915 olaylarında ölenleri anmak için Vatikan'da düzenlediği ayinde, 20'nci Yüzyılın ilk soykırım kurbanlarının Ermeni toplumu olduğunu söyledi.

Papa Francesko, hem Paskalya Bayramı’ndan sonraki Kutsal Pazar günü hem de 1915 Olayları'nın 100'üncü yıldönümü olması nedeniyle Vatikan’ın ünlü Aziz Petrus Bazilikası’nda yönettiği büyük ayinde “soykırım” kelimesini kullandı.

Genel duaya Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Dünya Ermenileri ruhani lideri ve Ermeni Apostolik Kilisesi Katolikosu II. Karekin ve Kilikya Katolikosu I. Aram da katıldı.

YORUMLAR 62
  • celal 9 yıl önce Şikayet Et
    bunlar ayasofyanın sancısı kur'an okunduya inşallah cami olarakda açılacak hepimiz göreceğiz bu açıklamalar sadece hızlandırır. EVET AYASOFYA'YI CAMİİ OLARAK GÖRMEK İSTİYORUZ.
    Cevapla
  • mehmet Seyitmahmutlu 9 yıl önce Şikayet Et
    "Belge ve Fotoğraflarla Kars'tan Karabağ'a Ermeni Vahşeti"(Yazarı M.Emin Gerger) adlı Kitabı okursanız asıl Soykırımı kimlerin kimlere yaptığını görürsünüz.. Papa ve Papa'ya inananların Tarih'ten haberi yok!..
    Cevapla
  • buhara 9 yıl önce Şikayet Et
    Biz mzslumanlar neshep kavgasi yaparken katolikkerbirzamanlar kafir dedikleri ortodokslarla kardes oldular darisi tum muslumanlarin basina
    Cevapla
  • Abdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir Ermenistan vatandaşını Türkiye'ye sokmayalım. En basit bir önlem bu.
    Cevapla
  • ASİL_BEY Halil SOBA 9 yıl önce Şikayet Et
    T.C.İslam ve Osmanlı ruhu ile var olduğu müddetçe her zaman hristiyanların,katoliklerin,yahudilerin hedefinde olacak,bu zihniyetin menfaatleriyle çatışan yöneticiler ve kadrolar oldukçada bu düşmanlık devam edecektir.Menfaatlerini gözeten yönetici ve kadrolar olmadığı zamanda Türkiyenin gelişmemesi için,iç kavgayı körükleyecek din,mezhep,siyasi ve ırk ile kaşımalar devam edecektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak