Yalçın Topçu: Milli irade tecelli edecek

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yalçın Topçu, anayasa değişikliği referandumuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, milletin desteğiyle sistemin resetleneceğini söyledi.

Yalçın Topçu: Milli irade tecelli edecek
Yalçın Topçu: Milli irade tecelli edecek
GİRİŞ 28.01.2017 00:45 GÜNCELLEME 28.01.2017 00:45

Kırgızistan Büyükelçisi İbrahim Junusov, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yalçın Topçu'yu ziyaret etti. Ziyarette iki ülke ilişkileri ve gündemdeki gelişmeler değerlendirildi.

Anayasa değişikliği referandumunu yorumlayan Yalçın Topçu, milletin desteğiyle sistemin resetleneceğinin altını çizdi.

Topçu şöyle konuştu:

Referandumda 150 yıllık Frenk mukallitliği ile onun karşısında olan “Yeter Söz de Egemenlik de kayıtsız şartsız milletindir” fikri oylanacak. Milli İrade önünde sonunda tecelli edecektir.

Referandumda milletimizin desteğiyle sistem resetlenecek ve devlet ve millet olarak özümüze döneceğiz. Kendi sistemimizi kendimiz kurmuş olacağız.
Darbecilerin yazdırdığı anayasadaki hükümet sistemini savunmak demokratlıkla bağdaşmaz.

Türkiye’nin şuursuz, fırsatçı muhalefete değil sorumlu ve pozitif muhalefete ihtiyacı vardır.

Toplumu kamplaştırmaya çalışan BTÖ’nün silahlı kanadı PKK ve onun sözcüsü siyasetçiler, FETÖ terör örgütü, DEAŞ ve bu terör örgütlerinin arkasındaki malum güçlerdir.

Sandıkta AB-ABD’nin üstü açık desteğini alan FETÖ-BTÖ (PKK-PYD-YPG)-DEAŞ örgütlerinin HAYIR cephesine bilerek-bilmeyerek dâhil olanlar; Milli İrade karşısında bir kere daha ezici bir yenilgi alacaklardır.


 
MASADA PYD-YPG’NIN OLMAMASI TÜRKİYE AÇISIDAN ÖNEMLİ

Astana’da yapılan “Suriye” görüşmeleri toplantısının ana konusu ateşkesin tüm ülke genelinde hâkim kılınabilmesi için bir uzlaşma sağlanmasıydı. Siyasi çözüm üzerinde görüşler ortaya atıldıysa da toplantının gündeminde olan konulardan değildi.
Toplantının sonunda 24 Ocak 2017 akşamı Türkiye, Rusya ve İran’ın ortak deklarasyonu yayınlandı. Deklarasyonda; Suriye’nin toprak bütünlüğü ve siyasi çözüm önerilerinde bu bütünlüğün muhafaza edilmesi gerektiği konusuna vurgu yapıldı. Terör örgütleriyle Suriye’deki silahlı muhalefetin birbirinden kesin çizgilerle ayrılması gerektiğinin altı çizildi. Çözüm konusunda BM Güvenlik konseyinin 2254 sayılı kararının esas alınması hususuna değinildi.

Toplantı masasında PYD-YPG’nin olmaması Türkiye’nin garantörlüğü ve başarısı açısından çok önemliydi.

Kazakistan Halkına ve Devletine, Devlet Başkanı Türk Dünyasının Aksakal Nursultan Nazarbayev’e Suriyeli mazlumlar ve çocuklar adına, insanlık adına teşekkür ediyoruz.”

Yalçın Topçu iki ülkenin ilişikileriyle ilgili de şunları söyledi:

Türkiye terörle mücadelesinde yalnız bırakılıyor. Batı bizi yalnız bırakıyor. Bu terör örgütleri Ankara'nın başına bela olduğu kadar Bişkek'in de, Astana'da da, Bakü'nün de Londra'nın da, Paris'in de, New York University da başına bela olacak. Bunun birtek amacı var; Ankara'yı güçsüz düşürmektedir. Türkiye terör örgütleriyle çok ciddi mücadeleler veriyor. Biz bu konuda evvela  yanımızda kardeşlerimizin olmasını istiyoruz. Aslolan devletlerin ve milletlerin ilişkileridir. Biz Kırgızistan ile ilelebet “iki devlet, tek millet” olarak yaşamaya devam edeceğiz. İlişkilerimizi daha da ileriye götüreceğiz. Sevinçlerimizi de üzüntülerimizi de paylaşacağız. Çünkü sevinçler paylaştıkça çoğalır, üzüntüler de paylaştıkça hafifleyecektir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kupayı yarım görenler şaşırıyor! Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinde tarihi olay!
Emeklilere özel çalışma! Yeni destek ve indirimler...Bakan Işıkhan açıkladı