Erdoğan'ın iftara davet etmediği iki ülke

AK Parti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla bu akşam Türkiye'deki yabancı büyükelçilere vereceği iftar için, iki ülkeye davet göndermedi;

Erdoğan'ın iftara davet etmediği iki ülke
Erdoğan'ın iftara davet etmediği iki ülke
GİRİŞ 23.07.2012 17:18 GÜNCELLEME 23.07.2012 17:28
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Her iki ülkenin de Türkiye'deki temsilcilik seviyesi, İsrail'le Mavi Marmara krizinin ardından 2. katip düzeyine indirilmişti. Suriye ile ise Devlet Başkanı Beşar Esad'ın kendi halkına karşı izlediği şiddet nedeniyle, Ankara'daki Büyükelçiliği'nin boşaltılması resmen istenmişti. Şu anda Suriye'nin Ankara Büyükelçiliği faal değil. Suriye, Türkiye'de sadece İstanbul Başkonsolosluğu aracılığıyla temsil ediliyor.

Ak Parti iftarına, Türkiye'de görev yapan ne İsrailli ikinci katip, ne de Suriye'nin İstanbul Başkonsolosu ise davet edilmedi. Böylece, Ak Parti'nin her iki ülkeye karşı koyduğu tavır, bir de iftar daveti aracılığıyla gösterilmiş oldu.

İSRAİL İKİ YILDIR DAVETLİ DEĞİL, SURİYE İLK KEZ

İsrail, son iki yıldır Ak Parti'nin Büyükelçiler için geleneksel olan iftarına davet edilmiyor. 2010 yılında İsrail'in o dönemde, halen Ankara'da görevde olan Büyükelçisi Gaby Levy davet edilmemişti. Geçen yıl, diplomatik ilişki düzeyi düşürülmüş, yine İsrail'den hiçbir diplomata Ak Parti'den iftar davetiyesi gitmemişti.
Suriye için ise bu yıl bir ilk; Suriye Büyükelçisi Ak Parti tarafından bundan önceki iftarlara davet edilmişti. Bu yıl ise, Suriye'ye hiçbir davet gitmedi.

Ak Parti Genel Merkezi'nde bu akşam yapılacak iftarda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da Büyükelçilere hitaben konuşma yapması bekleniyor.

YORUMLAR 7
  • Ebu-Yunus 11 yıl önce Şikayet Et
    mustafa yavuz. oldu olacak toprak satışının faydalarını(!) da yaz. israilin oecd üyeliğini kabul ettiğimizden de bahset. bunun faydalarını yaz.one minutenin arka planını da yaz. rte'nin peres'ten dilediği özrü de yaz. bunların bize ne gibi faydaları olduğunu da yaz. kalkmış bana bop'un faydalarından bahsediyor. adama bak.
    Cevapla
  • mustafa yavuz 11 yıl önce Şikayet Et
    ebu-yunus sen oruc tutuyorsun belki ama insanların şerefini yiyorsun.. allahtan kork. israile karşı bu kadar net tavır ortaya koyan bir başkanımız oldu mu?bm. tarihinde israile kınama kararı ilk bu hükümet zamanında çıkartılmadı mı? sen bob.u da bilmezsin.sen bob konusunda sana ezberletilenleri tekrar ediyorsun.bob. ülkemizin lehine olacaktır. bob. olmasaydı ülkemizin önündeki barikatları sittin sene aşamazdınız. bu ülke 90 senedir önüne çekilen barikatlardan bob.sayesinde kurtulacak. çok değil 10 sene sonra bu kanaatinizden dolayı mahcup olacaksınız. dünyayı menfaatleri ekseninde tanzim ettiğini zannedenleri allah tuzağa düşürmüştür.çok değil 10 sene sonra türkiye bir başak olacak.islam alaminin ağabeyi olacak.
    Cevapla
  • Ebu-Yunus 11 yıl önce Şikayet Et
    üstün cesaret ödülü.......... yahudilerin verdiği üstün cesaret ödülünü iade etmez. çünkü bu onun gurur vesilesi.bop eşbaşkanlığı hizmet nişanesi..
    Cevapla
  • ERDOĞAN ÖZEVİ 11 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun. başbakanımız çok yerinde bir davranış sergilemiş allah razı olsun. inşallah yahudilerin verdiği üstün cesaret ödülünüde iade eder, gönlümüze su serper..
    Cevapla
  • Halil Çakmak 11 yıl önce Şikayet Et
    güzel hareketler.... en azından laf değil böyle icraatlar görmek lazım...toplumun ve insanların olduğu yerde yerin dibine sokmak gerekir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kylian Mbappe ayrılığı resmen açıkladı
Filistin'in BM üyeliği onaylandı