İsveç Kralı'ndan ezan okunan camiye ziyaret

İsveç Kralı Carl XVI. Gustaf ve eşi Kraliçe Silvia ülkede ilk defa hoparlörle ezan okunan Fittja Ulu Camii'ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

İsveç Kralı'ndan ezan okunan camiye ziyaret
İsveç Kralı'ndan ezan okunan camiye ziyaret
GİRİŞ 04.05.2013 18:52 GÜNCELLEME 04.05.2013 18:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İsveç Kralı Carl XVI. Gustaf tahta çıkışının 40. yılı dolayısıyla göçmen kökenli vatandaşların kalabalık yaşadığı Başken Stockholm'ün Botkyrka bölgesini ziyaret etti. Geçen hafta Cuma günü minareden ilk defa ezan okunan Fittja Ulu Camii'ne de gelen, İsveç Kralı Carl XVI. Gustaf ve eşi Kraliçe Silvia ile yetkililerden cami ve İslam dini hakkında bilgi aldı.

İsveç basınının yoğun ilgi gösterdiği ziyarette Fittja Ulu Camii başkanı İsmail Okur, cami imamı Ergin Öğcem, Yeşiller Partisi milletvekili Mehmet Kaplan da hazır bulundu. Kral ve kraliçeye caminin mimarisi ve İslam dini hakkında bilgi veren Fittja Camisi Kadın Derneği Üyesi Rabia Nur Zengin, "Kim bu dünyada bir cami yapımında katkısı olursa, Allah'ta ahirette ona cennette özel yer tahsis eder." hadisini hatırlattı. Daha sonra caminin içerisinde bulunan minber, mihrap ve duvarları süsleyen çiniler, halifelerinin isminin yazılı olduğu tablolar ve namazın kılınışı hakkında kral ve kraliçe bilgi verdi.

KRALİÇE İMAM NİKAHINI, KRAL EN ÖNEMLİ NAMAZI SORDU

Kraliçe Silvia'nın "Camide nikâh kıyılabiliyor mu?" sorusuna da Zengin, "İstek geldiği zaman İmam camide nikah kıyabilir." cevabını verdi.

Daha sonra İsveç Kralı Carl XVI. Gustaf, "Camide kılınan namazların hangisi daha önemlidir?" diye sordu. İmam Ergin Öğcem, "Hiçbir namazın birbirinden farkı yok ama bütün Müslümanlar cuma namazını bayram havasında kılar." diye cevap verdi.

Botkrka Belediyesi Basın Sözcüsü Hediye Güzel, Kral Gustaf'ın Fittja camisindeki ezan okunmasını da yakından takip ettiğini belirtti. Güzel, bu ziyaret ile caminin Müslümanların meşru mabedi olduğunu kabul etmeyen önyargılı insanlara da önemli bir mesaj olduğunu dile getirdi.

YORUMLAR 1
  • cengiz göküzüm 10 yıl önce Şikayet Et
    haydi tebrik. haydi müslümanlar bu gercek krali ve kraliceyi tebrik yagmuruna tutalim bende bu kralin karsisinda saygiyla egiliyorum bizde askerde namaz kildirmayan komutanlara ilke olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance