Abdülkadir Molla idam edildi!

Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla'nın idam edildi.

Abdülkadir Molla idam edildi!
Abdülkadir Molla idam edildi!
GİRİŞ 12.12.2013 18:25 GÜNCELLEME 13.12.2013 00:54
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Bangladeş televizyonları, Molla'nın idam cezasının Dakka'daki bir cezaevinde infaz edildiğini duyurdu. Molla'nın asıldığı, adını açıklamak istemeyen bir istihbarat yetkilisi tarafından da doğrulandı.

Ülkenin 1971'de Pakistan'a karşı verdiği bağımsızlık mücadelesi sırasında işlenen suçların araştırılması için Bangladeş hükümeti tarafından 2010 yılında kurulan Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nde yargılanan Molla, 344 silahsız sivilin öldürülmesini azmettirmek dahil altı suçlamanın beşinden hüküm giyerek 5 Şubat 2013'te ömür boyu hapse mahkum edilmişti.

Bangladeş'in İslami değerleri savunan en büyük partisi olan Cemaat-i İslami'nin genel sekreter yardımcılığını yürüten Molla, suçlamaları reddetmiş ve hakkında verilen ömür boyu hapis cezasının iptali için Temyiz Mahkemesi'ne başvurmuştu. Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nin hükmünü onayan temyiz mahkemesi, 17 Eylül'de Molla'ya verilen ömür boyu hapis cezasını idama çevirme kararı almıştı.

Cemaat-i İslami, idam cezasının siyasi bir karar olduğunu belirterek, Molla'nın infazının "korkunç sonuçlar" doğuracağı uyarısında bulunmuştu.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Pillay da Molla'nın idam cezasının uluslararası standartları karşılamadığını ifade etmiş, yürütmenin durdurulması çağrısında bulunmuştu.

İdam kararı protesto edildi

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi liderlerinden Abdulkadir Molla'nın idam kararı protesto edildi. Apara Çok'ta toplanan Cemaat-i İslami'nin Pakistan üyeleri trafiği durdurup lastik yaktı. Yaklaşık 100 kadar protestocu Bangladeş Anayasa Mahkemesi aleyhinde sloganlar atarak 3 kilometre uzaklıktaki elçiliklerin bulunduğu bölgeye yürüdü.

Bugün öğle saatlerinde Bangladeş Anayasa Mahkemesi Abdulkadir Molla'nın avukatlarının müvekkillerine verilen idam cezasının yeniden gözden geçirilmesi yönündeki itirazını reddetmişti. İdam kararını onaylayan mahkeme, infaz günü ile ilgili herhangi bir karar almadı. Ancak, ülke medyası Molla'nın bugün idam edildiğini duyurdu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 57
  • Ben kendim 10 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanları içinde tek sesini çıkarıp karşı tavır koyan senin ülkenin lideri diye iftihar edeceğine,başaramadı diye bu kadaqr sevindin ey Tigin? . Senin kalbine hainlik sirayet etmiş, görmez misin?
    Cevapla
  • Tigin Kürşad 10 yıl önce Şikayet Et
    Birde,Dün,. Davutoğlu,Molla'yı ipten aldı haberleri vardı,ona hiç girmiyorum.
    Cevapla
  • ŞAHİN AVCI 10 yıl önce Şikayet Et
    KÜR-TİGİN. Senin liderin telefon etse bırak daha 2 saat bekletmeyi adamlar hemen telefonu kapatınca asarlardı.
    Cevapla
  • Tigin Kürşad 10 yıl önce Şikayet Et
    Ahhh Ahhh. Başbakan Bangladeş Başbakan ına,mollayı asmayın diye telefon ettikten 2 saat sonra asıldı. Dünya lideri. Niye dinlemiyorsunuz...!
    Cevapla
  • ŞAHİN AVCI 10 yıl önce Şikayet Et
    İNNA LİLLAHİ VE İNNA İLEYHİ RACİUN. ALLAH'tan geldik ve dönüşümüz yine O'na olacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi