Hamas'tan Hizbullah'a çağrı!

Merzuk, Hizbullah'ı, İsrail'e karşı cephe açmaya davet etti.

Hamas'tan Hizbullah'a çağrı!
Hamas'tan Hizbullah'a çağrı!
GİRİŞ 31.07.2014 00:25 GÜNCELLEME 31.07.2014 01:35
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Musa Ebu Merzuk, Hizbullah'a, İsrail'e karşı cephe açması için çağrıda bulundu.

Rusya resmi haber ajansı Ria Novosti'ye açıklamada bulunan Ebu Merzuk, "Umarım Hizbullah da 'bu yapıya' (İsrail) kuzeyden bir cephe açar ve beraber savaşırız. Tartışmasız, bu çok anlam ifade ederdi" şeklinde konuştu.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, geçen Cuma "Dünya Kudüs Günü" münasebetiye yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ilişkin, "Filistinliler'in zaferi bizim zaferimiz, hezimetleri bizim hezimetimizdir" demişti.

Nasrallah, Hizbullah'ın her zaman Filistin halkı ve tüm Filistinli direnişçilerin yanında yer alacağını belirterek, "Gazze'de hedef sadece Hamas değil, bütün Filistinli direniş gruplarıdır" ifadesini kullanmıştı.

İsrail, 7 Temmuz Pazartesi günü "Koruyucu Hat" adıyla Gazze'ye yönelik hava ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz Perşembe günü de karadan saldırıya geçmişti.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şu ana kadar bin 283 kişi hayatını kaybederken, 7 bin 170 kişi de yaralandı.

YORUMLAR 6
  • Murat BÖÇKÜN 9 yıl önce Şikayet Et
    Tarihi çağrıdır bu. Hizbullahbu tarihi çağrıya cevap verirse hizbullahın müslüman bir örgüt olduğuna inanacağım.. Zaten şu anda israille sınırı olan tek örgüt devlet hizbullahtır.. diğer sınırları olan mısır zaten israilin müttefiki.. suriye ise vuracak durumda değil.. sadece hizbullah var.. bakalım ne cevap verecekler..
    Cevapla
  • murat ethem 9 yıl önce Şikayet Et
    FİLİSTİNİ SURİYE İRAN VE HİZBULLAH DESTEKLİYORDU. hammas nankörlük etti. sünni olan muhammed mursiye güvenip suriyeyi israilin projesine teslim etti. hizbullah irandan gelen ve suriye üzerinden ulaşan silahlarla 2006 da israilin başına neler getirdi bi araştırın...
    Cevapla
  • Muhammedi 9 yıl önce Şikayet Et
    bülent acıkök. nankörlüğün köksüzlüğün dendir. esad hamasın bir numaralı destekçisiydi. sırttan hançerleyen hamas oldu. ya siz ne yaptınız laftan başka? katar arabistan vs vs ne yaptı? bi marifetiniz yok bari köstek olmayın
    Cevapla
  • Muhammedi 9 yıl önce Şikayet Et
    2006 da sizin için savaş açtı. araplar ne yaptı peki israile hizbullahı bitirmesi için milyar dolarlar verdiler..
    Cevapla
  • Bülent ACIKÖK 9 yıl önce Şikayet Et
    hadi hizbullah neredesin mustazaflardan yanaydın hani?pardon askerleriniz esedin yanında. onu ayakta tutmakla meşgul.bu zamanda herkes herşeyi görüyor aklını kullanmayanlar dışında herkes
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Bakan Fidan, Batı'ya tarihi uyarıyı yapıp ekledi: Dünyayı bekleyen asıl kriz..
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı