Türkmen köylerine yapılanlar protesto edildi

Suriye'nin kuzeyindeki Türkmen köylerine yönelik saldırılar, Rusya Federasyonu'nun İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto edildi.

GİRİŞ 21.11.2015 09:50 GÜNCELLEME 21.11.2015 10:03
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Taksim'de İstiklal Caddesi'nde toplanan İstanbul Ülkü Ocakları üyesi grup, sloganlar atarak Rusya Federasyonu'nun İstanbul Başkonsolosluğu'na doğru yürüyüşe geçti.

Başkonsolosluk önünde güvenlik önlemi alan polis ekipleri tarafından binanın yakınında durdurulan grup, Suriye'deki çatışmalarda hayatını kaybeden Türkmenler için okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu.

İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, burada yaptığı açıklamada, Suriye'nin Türkmen bölgesine Rusya, İran ve Çin güçleri tarafından ağır saldırılar gerçekleştirildiğine vurgu yaparak, bölgede yaşayan Türkmenlerin Suriye'deki rejim tarafından uzun süredir baskı altında tutulduğunu anlattı.

Bayırbucak bölgesinin Rus güçleri tarafından kadın, çocuk ayrımı yapılmaksızın bombalandığını ifade eden Yıldırım, bölgede yaşananların savaş suçu olarak değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Yıldırım, Suriye'de askeri operasyon yürüten devletlerin terör örgütleri yerine Türkmenler ile mücadele etmeyi tercih ettiğin belirterek, "Oradaki Türklere büyük bir soykırım uygulamaktadırlar" ifadelerini kullandı.

Bir süre daha slogan atan grup, daha sonra dağıldı.

Öte yandan, aynı saatlerde İstanbul Alperen Ocakları'na üye bir başka grup da Taksim Tünel önünde toplanarak Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosluğu'na yürüdü.

Başkonsolosluk binası yakınında bir süre slogan atan Alperen Ocakları üyeleri, Suriye'de hayatını kaybeden Türkmenler için Kur'an-ı Kerim okudu.

Grup adına basın açıklaması yapan İstanbul Alperen Ocakları Başkanı Kürşat Mican, Rusya, İran ve Esed rejiminin, Suriye'deki Türkmen bölgesine saldırılarını artırdığını dile getirdi.

Alperen Ocakları olarak 250 kişilik bir birlik hazırladıklarını aktaran Mican, "İnşallah Türkmen Dağı'na gideceğiz. Türkmen kardeşlerimize malımızla, canımızla, her şeyimizle sahip çıkacağız" dedi.

Rusya'nın ve Esed rejiminin aleyhinde slogan atan grup, açıklamanın ardından dağıldı. 

Antalya'da Ülkü Ocakları üyesi grup, saldırıları protesto etti

Antalya'da Ülkü Ocakları üyeleri, Suriye'nin kuzeyindeki Türkmen köylerine yönelik saldırıları protesto etti.

Saat Kulesi önünde toplanan grup, Rusya aleyhine slogan atarak, Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik saldırılara tepki gösterdi. Taşıdıkları pankart ve dövizlerle Karaalioğlu Parkı'ndaki Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosluğu'na yürüyen grup, polis tarafından binanın yaklaşık 50 metre gerisinde durduruldu.

Burada grup adına açıklama yapan Ülkü Ocakları İl Başkanı Emrah Taşkın, Türkmenler'in maruz kaldığı mezalimi kınamak için bir araya geldiklerini belirtti. Suriye ve Rusya birliklerinin Bayırbucak Türkmenleri'ne saldırı düzenlediğini kaydeden Taşkın, "Bayırbucak Türkmenleri'ne sivil, çocuk, kadın, yaşlı, genç demeden bir saldırı, katliam düzenlenmeye başlandı. Soydaşlarımız ne yazık ki dünyanın her yerinde olduğu gibi yine zulme maruz kalmaya başladı" dedi.

"Türk'ün çilesine ortak olmaya ve derdiyle dertlenmeye baş koyduk" ifadesini kullanan Taşkın, şöyle konuştu:

"Sözlerimiz, çığlıklarımız, haykırışlarımız dikkate alınmazsa, binlerle milyonlarla sokaklara dökülecek, gerekirse Bayırbucak Türklerinin yanında savaşmaya cepheye gideceğiz. Allah nasip ederse onlar için, onlar uğruna, onlarla omuz omuza şehit olacağız. Türk devletinin yöneticilerini de buradan uyarıyoruz. Artık kınamayı bıraksınlar, gereği neyse onu yapsınlar."

Açıklamanın ardından İstiklal Marşı'nı okuyan ve slogan atan grup, olaysız dağıldı.

Elazığ'da Ülkü Ocakları üyesi grup, saldırıları protesto etti

Elazığ'da Ülkü Ocakları üyeleri, Suriye'nin kuzeyindeki Türkmen köylerine yönelik saldırıları protesto etti.

Öğretmenevi önünde toplanan grup, Esed aleyhine slogan atarak, Suriye'de Esed rejiminin Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik saldırılara tepki gösterdi.

Grup adına açıklama yapan Ülkü Ocakları Elazığ İl Başkanı Fatih Murat Taşkın, Türkmenlere karşı Suriye'de sürdürülen saldırıların artık tahammül edilemez hale geldiğini belirterek, "Biz namaza durduğumuz zaman önümüzü kıbleye çevirip, sırtımızı Türkiyeli gardaşlarımıza yaslarız" dedi.

Türkmenlere karşı Rusya'nın ve Esed rejiminin Suriye'de başlattığı saldırıların bir an önce durdurulması gerektiğini vurgulayan Taşkın, şunları kaydetti:

"Türkmenlere karşı başlatılan bu saldırılar planlı bir şekilde yürütülmekte ve bütün dünya bu vahşete sessiz kalmaktadır. 'Yurt verilmez düşmana' düsturu ile yurdunu terk etmeyen Türkmen kardeşlerimizin yanlarında olduğumuzu ve gerekirse Suriye'ye kadar gideceğimizi haykırıyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • ercan 8 yıl önce Şikayet Et
    yaşasın büyük rusya federasyonu yaşasın temiz ve saf rus ırkı yaşasın nusayrı kardeşlerimiz
    Cevapla
  • ismail 8 yıl önce Şikayet Et
    Ülkücüler kına yakın artık, tır operasyonlarına destek veriyordunuz şimdi mi aklınıza geldi gardaşlarınız, utanın, utanın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı