Rusya Kırım’daki füze sayısını arttırdı

Rusya, işgal ettiği Kırım’a yeni füze sistemlerini gönderdi ve Karadeniz Filosu’nu yeni gemilerle takviye etmeye devam ediyor.

Rusya Kırım’daki füze sayısını arttırdı
Rusya Kırım’daki füze sayısını arttırdı
GİRİŞ 10.10.2016 10:21 GÜNCELLEME 10.10.2016 10:21

Rusya Savunma Bakanlığı’nın Güney Askeri Bölgesi’nin Basın Servisi’nden yapılan açıklamaya göre, Rus işgali altında bulunan Kırım’a gönderilen yeni silahlar arasında “Triumf” S-400 yeni nesil orta ve uzun menzilli hava savunma füze sistemi ve “Pantsir-S” füze ve top sistemi bulunuyor. Rusya Savunma Bakanlığı, Karadeniz Filosu ve Hazar Denizi Filotillası’nın 2016 yılının sonuna kadar yaklaşık 20 gemi ve motor, ayrıca Su-30SM, Su-24SM, K-27M tipi yaklaşık 10 deniz havacılığı uçağı ve helikopteri ile tamamlanmasının planlandığını bildirdi. Karadeniz Filosu ve Hazar Denizi Filotillası’nın kara ordusuna, ayrıca Rusya’daki fabrikalarda üretilen 350’den fazla tank ve aracın, füze ve top silahları, iletişim araçları, elektronik harp, mühendislik aletleri ve diğer özel araç ve aletlerin sağlandığı ifade edildi.

SİLAHLAR DENİZ YOLU İLE GETİRİLİYOR

Rusya Federasyonu, işgal ettiği Kırım’da askeri araçları ve silahları sırf deniz yolunu kullanarak sağlıyor. Yabancı İşler Meydanı (Maydan İnostrannıh Del) Vakfı uzmanı Andrey Klimenko, Kiev’de düzenlenen basın toplantısında, “Bir kilo ürün bile; hiçbir araç, hiçbir tank veya zırhlı araç Kırım’a deniz yolu haricinde başka bir yol üzerinden sağlanmıyor” açıklamasında bulundu. Kırım yarımadasının Rusya tarafından işgal edilmesinden önce Kırım’a sağlanan ürünlerin sadece yüzde 3-5’inin deniz üzerinden sağlandığını, kalan hacmin yarımadaya Ukrayna’nın ana kısmından karayolları üzerinden sağlandığını kaydetti. Yarımadada 9’u ticari olmak üzere toplam 10 limanının olduğunu ifade eden uzman, söz konusu limanların genel olarak ürün ihracatını yaptığını ifade etti. Klimenko, “Kırım’dali limanlar üzerinde tahıl, petrol, metal ihracatı gerçekleştiriliyordu” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!
Ronaldo eski takımını borçlu çıkardı! Servet değerinde tazminat