Trump duymasın! Resmen numara yapmış

Donald Trump, G20'de liderler ve eşleri için verilen yemekte yanında oturduğu Japon First Lady Aki Abe'nin İngilizce bilmediğini söylemesi sosyal medyada tartışma yarattı.

Trump duymasın! Resmen numara yapmış
Trump duymasın! Resmen numara yapmış
GİRİŞ 22.07.2017 15:44 GÜNCELLEME 22.07.2017 15:44
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump'ın Hamburg'da düzenlenen G20 zirvesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile resmi olmayan bir görüşme daha yapması gündem yaratmıştı. Trump, görüşmeyle ilgili The New York Times'ın sorularını yanıtladı.

JAPON FİRST LADY, TRUMP'IN YANINDAN KALKMIŞTI

G20 zirvesinde liderler ve eşleri için verilen akşam yemeğinde Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin eşi Aki Abe'nin yanına oturan Trump, Japon First Lady'nin İngilizce bilmediğini, bu nedenle yerini değiştirerek Putin'in yanına geçtiğini söyledi.

TRUMP: ABE "MERHABA" SEVİYESİNDE İNGİLİZCE BİLİYOR

Aki Abe'nin çok hoş bir kadın olduğunu ve onunla oturmanın keyifli olduğunu belirten Trump, 1 saat 45 dakika süren yemeğin tamamında Abe'nin yanında oturmasının zor olduğunu, çünkü Abe'nin "merhaba" seviyesinde İngilizce bildiğini belirtti.

"NUMARA YAPMIŞ"

Habertürk'te yer alan habere göre, Trump'ın bu açıklamalarının ardından sosyal medya kullanıcıları Aki Abe'nin, Trump'la konuşmamak için İngilizce bilmiyormuş gibi yapmış olabileceği yorumunda bulundu. Zira, Japonya'nın zengin ailelerinden birinin kızı olan Abe İngilizce eğitim veren bir kolejden mezun. Kullanıcılar ayrıca internette Abe'nin, İngilizce yaptığı konuşmaları paylaştı.

G20 zirvesinde liderler ve eşleri için verilen yemekte, karma bir oturma düzeni oluşturulmuş ve liderler, başka ülkelerin first lady'leriyle yan yana oturmuştu. Trump'ın eşi Melania Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yan yana oturmuş, Donald Trump'ın da daha sonra bu görüşmeye dahil olduğu ortaya çıkmıştı.

YORUMLAR 3
  • tek gercek allah 6 yıl önce Şikayet Et
    iyi yapmis tramp isminide sevmedim zaten egolu biri bos biri anlayacaginiz insan sevmedigi birini gormek istemez
    Cevapla
  • alper 6 yıl önce Şikayet Et
    Sen japonca öğren tramp efendi
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Aki o ayı için ne diye ingilizce konuşsun ki; yanından kalkıp gitmesi en mantıklı olanı, boris yeltsin gibi taciz de eder dağ adamı kaba ayı belli mi olur dengesiz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!
Çanakkale Savaşında neler yaşandı?