Tarih verdi! Bağımsızlığımızı ilan edeceğiz!

İspanya'nın doğusundaki Katalonya'nın Özerk Yönetim Hükümeti Başkanı Carles Puigdemont, tek taraflı bağımsızlık ilanından geri adım atmayacaklarını söyledi.

Tarih verdi! Bağımsızlığımızı ilan edeceğiz!
Tarih verdi! Bağımsızlığımızı ilan edeceğiz!
GİRİŞ 09.10.2017 03:53 GÜNCELLEME 09.10.2017 03:54
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Puigdemont, Katalonya televizyonu TV3'e verdiği röportajda, "Biz tek taraflı bağımsızlık ilanı olarak adlandırmıyoruz. Biz bağımsızlık ilanı diyoruz. Bu, yasamızda var ve yasanın dediğini uygulayacağız." dedi.

Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen referandum yasasına atıfta bulunan Puigdemont, yasada yer alan "Referandumun sonucunda evet çıkarsa resmi sonuçlar açıklandıktan 48 saat sonra bağımsızlık ilan edilir." maddesinin uygulanacağını savundu.

'HOŞLARINA GİTSİN YA DA GİTMESİN, KATALONYA'DA OLANLAR GERÇEK'

İspanya hükümeti ile uzun zamandır hiçbir diyaloglarının olmadığını belirten Puigdemont, "Çünkü onlar bu konuyu (bağımsızlık) konuşmak istemiyorlar. Hoşlarına gitsin veya gitmesin Katalonya'da olanlar gerçek. Milyonlarca kişi referandumda oy kullandı. Bu insanlar, geleceklerine karar vermek istiyorlar. Niye insanlar seferber oldu? İspanyol hükümeti başka ne konuşacağımızı sanıyor? Hepimiz samimi olmalıyız. Katalonya'yı konuşmalıyız." ifadelerini kullandı.

Bu arada Puigdemont, 10 Ekim Salı günü yerel parlamentolarında yapılacak genel kurul toplantısında bağımsızlık ilanıyla ilgili bir oylama olup olmayacağına ilişkin ayrıntı vermedi.

BAĞIMSIZLIĞI İLAN EDECEĞİZ

Bağımsızlık yanlısı sivil girişimlere öncülük eden Katalonya Ulusal Asamblesi (ANC) ise salı günü bağımsızlığın ilan edileceğini ileri sürdü. ANC Başkanı Jordi Sanchez, yaptığı açıklamada, "1 Ekim'de oy kullandık ve referandumu kazandık. Sonuç çok net oldu. Tek bir halkız. 10 Ekim Salı günü bağımsızlığı ilan edeceğiz." dedi.

YORUMLAR 29
  • halk 6 yıl önce Şikayet Et
    ben ispanyanın yanındayım. ispanya filistine destek olmuştu. katalanlar ise barzaniye.
    Cevapla
  • saltoli 6 yıl önce Şikayet Et
    ispanyada yahudileri katlettiler simdide israil oralari karistirip katalon halkini kullanarak bolmeye calidiyorlar ama merakettigim ab buiste netarafa destekverecek her tasin altinda israil bence dunyaisraile kardi tdk yurek olmali
    Cevapla
  • Levent 6 yıl önce Şikayet Et
    Kendi aranizda burada türkce yazarak, su bardaginin icindeki gibi kendiniz yazip kendiniz okursunuz. Ingilizce ögreninki gidip baska sitelerde yüzbinlerce baska insanlar okusun. Bavyera veya Korsika bagimsiz olacaksa bu fikri yaymaniz gerek.
    Cevapla
  • çoskun 6 yıl önce Şikayet Et
    Aman dikkat edin abd 72 milleti barındırdığı halde hiç ayrılma belirtisi yok ama bütün dünya devletlerinde masumiyet adı altında bölünmeye gidiyor bu işi israil ve abd kasıtlı yapıyor bu dünyada bölünecek tek devlet abddir
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu işin arkasındada israil var... Biliyorsunuz ispanya mahkemesi en son israil için ne karar almıştı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…