Rusya'dan S-400 ve Afrin açıklaması

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç S-400 sevkiyatının Afrin'deki durumu etkilemeyeceğini belirtti.

Rusya'dan S-400 ve Afrin açıklaması
Rusya'dan S-400 ve Afrin açıklaması
GİRİŞ 23.01.2018 14:50 GÜNCELLEME 23.01.2018 17:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye'ye satılacak S-400 füze savunma sistemlerinin Türk hava sahasını korumak için gerekli olduğunu söyleyen Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç, S-400 sevkiyatının Afrin'deki durumu etkilemeyeceğini belirtti.

Rus basınına demeç veren Klintseviç, "Türkiye'ye sattığımız S-400'ler, Türk hava sahasının güvenliğini sağlayacak. S-400'ler Afrin'deki durumu hiçbir şekilde etkilemeyecek" dedi.

 

Rus senatör, S-400'lerin bugün eşsiz, dünyanın en iyi ve en kusursuz sistemi olduğunu sözlerine ekledi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu da Moskova’nın, Türkiye ile imzalanan sözleşmeden sonra S-400 füze savunma sistemlerinin satışı için Ortadoğu ve Güneydoğu Asya ülkeleri ile de müzakereler gerçekleştirdiğini söyledi.

 

YORUMLAR 1
  • kaptan 6 yıl önce Şikayet Et
    NATO müttefikimiz abd nin hain planlari suriyedki ikinci itrail planlari rusya ve türkiye yi daha da yakilastirmakta adim adim türk rus müttefikline dogru ilerlemekte bu gerceklesirse sayet halen rusya etkisi altinda olan TÜRKI cumhuriyetleri ve TÜRKIYE yakinligi cok daha güclü yakinlalara vesile olucaktir zira müttefik dedimiz tüm ab ülkeleri ciddi sekilde PKK fetö destegilye aslinda biza ne kadar düsman olduklarini cok iyi sergilemekteler cok ciddi bir savas durumunda bu MÜTTEFIKLERE ne kadar güvenecegiz TSK miz da hükümetimizde bunu ciddi olarak yeniden analiz etmeli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tavuk altın yumurtladı - 2 Mayıs günün gazete manşetleri
ABD'li restoran zincirleri KFC ve Pizza Hut'ın satışları düştü