'Türkiye'ye yönelik herhangi bir saldırıda...'

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’nın güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Şerin, Kolektif Güvenlik Anlaşması (KGAÖ) ülkeleri, Suriye, İran, Kuzey Kore, Çin ve Türkiye’nin Rusya’nın müttefikleri olduğunu, bu ülkelere karşı bir nükleer saldırı tehdidi halinde Moskova’nın harekete geçmeye hazır olduğunu söyledi.

'Türkiye'ye yönelik herhangi bir saldırıda...'
'Türkiye'ye yönelik herhangi bir saldırıda...'
GİRİŞ 02.03.2018 12:34 GÜNCELLEME 02.03.2018 12:38
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Federal Meclis konuşmasında Rusya ya da müttefiklerinden birine karşı nükleer silah kullanılması halinde, bu saldırıya Rusya'ya yapılmış bir saldırı gözüyle bakılıp derhal karşılık verileceğini vurguladı.

'Putin’in müttefikler sözüyle kimleri kast ediyor olabileceği' sorusuna yanıt veren Aleksandr Şerin ''KGAÖ üyesi ülkeler, Suriye… Çin’in Rusya’ya karşı yaklaşımı oldukça olumlu ve dürüst. Çin’i düşmanımız olarak sayamayız. Bu sözlerden galiba Kuzey Kore ve İran’ı da anlayabiliriz. Türkiye de bizim için her zaman müttefik oldu'' dedi.

 

 

KGAÖ ülkeleri arasında Rusya’nın yanı sıra Ermenistan, Beyaz Rusya, Kazakistan, Kırgızistan ve Tacikistan yer alıyor.

YORUMLAR 70
  • çnra 6 yıl önce Şikayet Et
    Devletler arası ilişkiler dostluk düşmanlık değil menfaat üzere yürütülür.İlk demir çelik fabrikamızı , ilk tekstil fabrikamızı, ilk alüminyum fabrikamızı , ilk afyon alkoloid fabrikamızı vb ; ne amerika nede avrupa yapmak istemedi eski adıyla sscb sovyetler yapmıştır.Burdan ruslarla iyi ilişkilerin ülkemiz menfaatine olduğu sonucu çıkar ama dost olmamız da beklenmemelidir.
    Cevapla
  • turan ccc 6 yıl önce Şikayet Et
    aynen kardeşim şu an bize rudya daha yakın bi dost gavurdan dost olmaz ama rusya nın yaptıklarını göz ardı edersek bize yakışmaz
    Cevapla
  • turan ccc 6 yıl önce Şikayet Et
    şu an bize yakın olan rusya şimdilik faydası var zararı yok nato dan derhal çıkmalıyız bize hiçbir faydası yok hatta zararı var daha neyi bekliyorlar anlamadım şangay beşlisine girmemiz lazım
    Cevapla
  • inatçı 6 yıl önce Şikayet Et
    Rusya farkında turkiyeye bir şey olursa hedef kendileri oldugunun
    Cevapla
  • bekir 6 yıl önce Şikayet Et
    gavurdan dost olmaz. çıkarları böyle gerektirdiği için Türkiye'ye yakın duruyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler