ABD'den yeni İran planı! Bölge yeniden karışacak

ABD'nin İran’a karşı uluslararası bir koalisyon kurmayı planladığı açıklandı. Bölgede İran'ın nüfuzunu azaltma amaçlı bu koalisyonun askeri boyutunun olup olmadığı ise bilinmiyor.

ABD'den yeni İran planı! Bölge yeniden karışacak
ABD'den yeni İran planı! Bölge yeniden karışacak
GİRİŞ 20.05.2018 17:31 GÜNCELLEME 20.05.2018 17:31
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump'ın İran ile yapılan nükleer anlaşmadan çekilmesinden sonra bölgede tansiyon artmıştı. ABD'nin kararına başta İsrail olmak üzere birçok Körfez ülkesinden (Suudi Arabistan, Bahreyn, BAE ,Mısır, Kuveyt) destek gelirken, anlaşmanın diğer tarafı olan ülkelerden (Rusya, Çin, Fransa, İngiltere, Almanya) ve dünyadan sert tepki gelmişti.

AVRUPA TRUMP'IN KARARINA KARŞI ÇIKTI

 

 

ABD'nin tek başına aldığı bu karar sonrası Avrupa ülkeleri, İran ile yapılan anlaşmaya sadık kalacaklarını ve anlaşmanın devam etmesi için çaba göstereceklerini açıklamışlardı. Hatta İngiltere Başbakanı Theresa May’in sözcüsü, ABD’nin çekildiği İran nükleer anlaşmasını, Fransa ve Almanya’yla birlikte sürdürmeye karar verdiklerini duyurmuş, saatler sonra da Avrupa Birliği (AB), ABD'nin İran'a yaptırım kararının ardından anlaşmadan etkilenecek Avrupa şirketlerini yasal ve mali olarak koruma adımları atma kararı almıştı.

ABD BÖLGEYİ YİNE KARIŞTIRACAK

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, söz konusu strateji ABD’nin İran ile yapılan nükleer anlaşmadan çekilmesinden sonraki süreçte takip edilecek yol haritasını içeriyor.

Katar merkezli Al Jazeera televizyonu da, ABD Dışişleri Bakanlığına dayandırdığı haberinde, ABD hükümetinin İran'ın "istikrarı bozucu faaliyetler" olarak adlandırdığı şeylere karşı küresel bir koalisyon kurmak istediğini yazdı. Televizyon, bölgede İran'ın nüfuzunu azaltma amaçlı bu koalisyonun askeri kanadının olup olmayacağına dair herhangi bir bilginin olmadığını açıkladı.

Al Jazeera haberinde ayrıca, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun yarın bu konuyla ilgili açıklamada bulunması beklendiğini ekledi.

HOOK: POMPEO BİR ÇERÇEVE OLUŞTURMAK İÇİN ÇALIŞIYOR

Dışişleri Bakanlığı Siyaset Planlama Dairesi Başkanı Brian Hook dün yaptığı basın açıklamasında, Pompeo’nun İran’dan gelen tehditleri engelleyecek bir çerçeve oluşturmak için çalıştığını aktarmıştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 38
  • metin 5 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın Amerikayı bir çukura itecek. Amerikanın göremiyeceği bir lider geldi. Halkta demek ki memnun ki devam diyorlar. Bekleyip göreceğiz.
    Cevapla
  • VATANSEVER 5 yıl önce Şikayet Et
    Birileride çıkıp Abd yi karistirsa iyi olacakki kendi derdine düşsün.
    Cevapla
  • Cepni 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne Amerika ne İsrail İran'a vurur zaten 3 bu üçlü İslam ehli sünnet düşmanı
    Cevapla
  • abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    nifak yaratanda allahin dusmanidir kesin .!
    Cevapla
  • serkan 5 yıl önce Şikayet Et
    malatya radar üssü iran füzelerini havada imha eder israil vurulamaz iran tarafından. incirlik ve diyarbakırdan kalkan amerikan jetleri bu taraftan iran'ı bombalarlar. olacak olanlar bunlardır.
    Cevapla
  • Bize dűşen ne? 5 yıl önce Şikayet Et
    Devletin her şeyden haberi var. Allahtan ki devlet vatan için çalışıyor. Bize dűşen vazifeleri yerine getirelim. Gerisi gelir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi