'Erdoğan'a benzersiz bir baskı uyguluyorlar'

ABD'nin NATO Daimi Temsilcisi Kay Bailey Hutchinson'un Rusya'nın Türkiye'yi kendi tarafına çekmek ve NATO'yu istikrarsızlaştırmak istediği yönündeki açıklamasını değerlendiren Rus uzman Korotçenko, bu sözlerin siyasi açıdan ön yargılı olduğunu söyledi.

'Erdoğan'a benzersiz bir baskı uyguluyorlar'
'Erdoğan'a benzersiz bir baskı uyguluyorlar'
GİRİŞ 09.07.2018 17:01 GÜNCELLEME 09.07.2018 17:01
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Washington'u rahatsız eden gelişmenin Moskova ve Ankara arasında S-400 füze savunma sistemleri sevkiyatını öngören bir anlaşma imzalanması olduğunu kaydeden Korotçenko, NATO'nun ve İttifak'ın öncü ülkesi ABD'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bu anlaşmadan vazgeçirmek için eşi benzeri görülmemiş bir baskı uyguladığını vurguladı.

Türkiye'nin Rusya'yla yaptığı anlaşmaya bağlılığını sürdürmesinin Washington'u kızdırdığını da söyleyen Korotçenko, ABD'den gelen benzer açıklamaların sebebi olarak bu duruma işaret etti.

 

 

'TÜRKİYE, ABD'NİN BİR EYALETİ DEĞİL'

Ancak Türkiye'nin ABD'nin bir eyaleti olmadığını belirten Korotçenko, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye egemen bir ülke ve ABD'nin istediği şekilde hareket etmek zorunda değil. Rusya'nın ABD'nin Avrupa ve dünyadaki nüfuzunun azalmasına yol açan süreçlerle hiçbir ilgisi bulunmuyor. ABD, hegemonyasını kaybediyor. Eğer bundan hoşnut değillerse, bu onların sorunu."

ABD'nin NATO daimi temsilcisi Kay Bailey Hutchinson, Rusya'yı Türkiye'yi ve diğer NATO müttefiklerini kendi tarafına çekmeye çalışarak ‘tarihteki en güçlü ittifakı olan NATO'yu' istikrarsızlaştırmakla suçlamıştı.

YORUMLAR 6
  • Sos 5 yıl önce Şikayet Et
    Başkan ne derse o olur.
    Cevapla
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    Silah isteriz vermezler yardim isteriz naz yaparlar ortak adim atalim deriz oyalarlar hadi onlari gecelim müttefik iz derler yani basimizda bize karsi PKK YPG ye silah köprüsü kurarak ülkemizin basina bela olan terör e madii manevi her tür destegi sagalrlar NEDEN HALEN NATO dayiz anlamak mümkün degil hadi nato dayiz ama abd yi ülkmeizden kovmak icin daha nasil bir haionliklerini görmek gerekiyor acaba
    Cevapla
  • Bahri 5 yıl önce Şikayet Et
    Çünkü onların içindeyiz herşeyden haberdariz ve bizim onayimiz olmadan askeri operasyon yapamıyorlar anladin
    Cevapla
  • diriliş 5 yıl önce Şikayet Et
    abd kendi başını yesin inşallah durmak yola devam
    Cevapla
  • Mesutto 5 yıl önce Şikayet Et
    abd gibi dostum olacagina rusya gibi dusmanim plsun adamlar en azindan dost ise dost dusman ise dusman dost gorunup dusmanlik yapmiyorlar
    Cevapla
  • isa 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD icin söylediklerine ayne katiliyorum. Lakin Rusya icin de temkinli olmak gerek. Su anda konjoktür bunu gerektirdigi icin Rusya bizimle iyi fakat yarin icin okadar emin olmayin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!