Erdoğan'dan sürpriz seferberlik çağrısı!

TEKNOFEST'te konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan bilim insanlarına seslenerek seferberlik çağrısı yaptı. Erdoğan, "Bilim insanlarının yurda dönüş seferberliğini başlatıyoruz. Dünyanın her yerindeki bilim insanlarımızı ülkemizde başlattığımız bilim ve teknoloji atılımımıza katılmaya çağırıyorum" dedi.

GİRİŞ 22.09.2018 16:35 GÜNCELLEME 22.09.2018 18:19
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TEKNOFEST'te önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan 'tehdit edildik' deyip ilk kez açıkladı!

Dünyadaki bilim insanlarına da çağrı yaparak, "Bilim insanlarımızın yurda dönüş seferberliğini başlatıyor ve uluslararası lider araştırmacılar programı hazırlıyoruz. Buradan dünyanın her yerindeki bilim insanlarımızı, ülkemizde başlattığımız bilim ve teknoloji atılımımıza katılmaya davet ediyorum" dedi.

 
YORUMLAR 34
  • yerli 5 yıl önce Şikayet Et
    bilim adamları gelin dememizle gelmez onlar için gerekli çalışma ortamı ve maddi manevi imkanlar sağlanması gerekir, yoksa çok gerçekçi bir bakış olmaz gelmezler yani
    Cevapla
  • Yerli söz 5 yıl önce Şikayet Et
    Gel dediyse her imkanı hazırlamıştır başkan sözünün eri ve işinin takipcisi. 2023.
    Cevapla
  • kerem 5 yıl önce Şikayet Et
    Şu anki zihniyetle bu ülke de bilim olmaz. İyi bilim insanları hali hazırda ilk fırsatta gitmek istiyorlar, kaldı ki dışardakiler gelsin. Olacak iş değil.
    Cevapla
  • murat 5 yıl önce Şikayet Et
    kalkınmanın tam tesisi ancak adalet ile mümkündür. sizler eğer ülkeyi kalkındırmak derdinde iseniz öncelik ile liyakat esas alınarak kendi kafanıza yakın olanı değil işini güzel yapanı kucaklayın. kamuda liyakat dışı atamalar var ve artarak devam eden bir umutsuzluk hakim. buna bir çare bulmanız vatan ve memleket hesabına zarurettir. unutmayın ! bu ülkenin bilim insanları bu ülkeyi layık oldukları değeri görmediklerinden terkettiler. ( tabi para için terk edenlerde az değil)
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Beyin göçü engellenmek isteniliyorsa torpili, adam kayırmayı tüm kurumlardan temizlemek gerek. Liyakat esas alınırsa beyin göçü olmaz.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de bilimin ve bilim insanının kıymeti uzun zamandır bilinmiyor. Bilinmediği için de yurt dışına gitmek zorunda kalıyorlar. Ülkemizde siyasi kadrolaşma (her dönemde) ve gruplaşmalar bilimin çookkk üstünde bir güç. Bilim insanları böyle şeylere tahammül edemez, bağımsız olmak ister. Cumhurbaşkanının çağrısı çok önemli, inşallah karşılık bulur. En önemli kaynağımız yetişmiş insanlarımız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!