Fransa'dan ABD'ye rest: Karışamazsınız!

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, Slovakya’da düzenlediği basın toplantısında, ABD'nin İran aleyhindeki ambargolarının Avrupa’nın kendi bağımsız özel kurumlarını yaratmak için bir fırsat olduğunu söyledi.

Fransa'dan ABD'ye rest: Karışamazsınız!
Fransa'dan ABD'ye rest: Karışamazsınız!
GİRİŞ 06.10.2018 12:57 GÜNCELLEME 06.10.2018 12:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, ‘’Bana göre, İran ile yaşanan kriz, Avrupa'nın kendi bağımsız mali kurumlarına sahip olabilmesi için bir fırsat olacaktır. Böylelikle istediğimiz ülkeyle ticaret yapabiliriz. Washington, İran ile ticaret yapabileceğimiz ya da yapamayacağımız yönünde karar alamaz’’ dedi.

"Trump, daha güçlü bir Avrupa’nın yaratılması için en iyi teşvik unsurudur" diyen Le Maire, Avrupa'nın Trump’tan sonra daha da güçlü olduğunu söyledi.

Le Maire ayrıca, ‘’Trump bir ekonomik savaş başlatmak istiyor, kazanacağını düşünüyor, fakat bu savaşta kimse kazanmaz’’ dedi.

ABD'NİN NÜKLEER ANLAŞMADAN ÇEKİLMESİ

ABD Başkanı Donald Trump, 14 Temmuz 2015’te Avusturya'nın başkenti Viyana’da P5+1 (ABD, Çin, Rusya, İngiltere, Fransa ve Almanya) ile İran arasında imzalanan ve 16 Ocak 2016’da yürürlüğe giren Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) olarak adlandırılan nükleer anlaşmadan çekildiklerini ve İran'a yaptırımların yürürlüğe sokulacağını duyurmuştu.

AB, ABD'NİN AMBARGOSUNA UYMAYACAK

ABD'nin İran nükleer anlaşmasından çekilmesi sonrasında anlaşmaya taraf olan ve İran ile iş yapan diğer ülkeler (Çin, Rusya, İngiltere, Fransa ve Almanya) İran ile Avrupa Birliği (AB) kapsamında kurulacak finansal bir mekanizma üzerinden petrol satışı gelirleri dahil ithalat ve ihracat yapmak için anlaşmaya varmıştı.

AB VE İRAN ARASI YENİ FİNANS MEKANİZMASI

İngiltere, Fransa, Almanya, Rusya ve Çin'in Dışişleri Bakanları ve İran Dışişleri Bakanı, yeni finansal ödeme mekanizması ile ilgili yayımladıkları ortak bildiride, "Özel Amaçlı Araç" adı verilen yeni sistemin "İran'la meşru iş yapan işletmelere yardımcı olmak ve güvence vermek" amacını taşıdığını açıklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • hamdi 5 yıl önce Şikayet Et
    dolar her geçen gün biraz daha tarihe gömülüyor 2021 de abd doları çok büyük değer kaybına uğrayacak yeni ulusal para çin yuanı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!